Force India ostaje bez Sahare

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Force India ostaje bez Sahare

Luka Maloić

Force India

Force India izgubit će Saharu – jednog od svojih ključnih partnera i financijera jer Indijski konglomerat namjerava prodati svoj udio u ovoj ekipi.

Saharin osnivač i prvi čovjek kompanije, Subrata Roy, i dalje je u zatvoru (od ožujka 2014. godine). Kako bi nametnuli novce koje moraju isplatiti svojim dužnicima, kompanija je pokrenula postupak prodaje većine svojih udjela i povezanih društava – tako se na prodaji našao i udio u F1 ekipi, kao i nekoliko hotela i zrakoplova. Vrijednost prodaje F1 udjela, hotela i svega ostalog procjenjuje se na 441 milijun dolara.

Sahara je preuzela 42.5% udjela u Force Indiji još 2011. godine za 100 milijuna dolara, dok je Vijay Mallya imao udio, također, od 42.5%, a obitelj Mol preostalih 15%. Prošle sezone, brend Sahara često je bio zamijenjen sa “Telecelom” ili “Claro” brendovima na bočnim stranicama automobila. Ako Sahara uspije nekome prodati svoj udio u ekipi, moguća je i promjena imena ove ekipe za novu sezonu.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Force India

Komentiraj

7 komentara

 1. Bernie Ecclestone Ferrari1345 Prikaži

  Eh… kad bi im se A. Martin pridružio :(


  0

  0
 2. Šteta. Baš u nezgodni period.

  Eto jedino Aston Martin može ih spasiti od propasti jer i sa Saharom oni su bili baš u nezgodnoj novčanoj situaciji.

  Slijedi baš, baš teška sezona za FI ali nadam se da će se izvući…


  0

  0
  • Sebastian Vettel senja Prikaži

   Kakve propasti? Pa ovo može samo na bolje. Ovi drže veliki udio u ekipi, ali nemaju para i ne ulažu ništa. Ko god da kupi taj udio valjda će više učetvovati u razvoju tima od Sahare, jer ovi ne učestvuju nikako.
   Jedini problem bi mogao biti da nema zainteresiranih kupaca. Šo je malo vjerovatno. Ili da taj dio kupi neko ko je u goroj finansijskoj situaciji od ovog zatvorenika. Što je još manje vjerovatno.


   0

   0
 3. Bernie Ecclestone Dani Donator Prikaži

  Ovo nikako nije dobro.


  0

  0
 4. Aston Martin bi mogao kupiti saharin-ove dionice,ako Mallya ili obitelj MOL prodaju još min. 10% ,da budeju večinski vlasnici.Mogao bi se pojavit i neki novi ulagač, FI je dosta stabilna momčad u sredini poretka


  0

  0