Pady Lowe: Motori će biti primjetno glasniji

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pady Lowe: Motori će biti primjetno glasniji

Marko Rakić

Lotus, Red Bull

Lotus, Red Bull

Pady Lowe, tehnički direktor Mercedesa, tvrdi da ćemo ove sezone slušati primjetno glasnije hibridne jedinice. Razlog tomu su dodatne ispušne cijevi, kojih od ove sezone mora biti barem dvije, a maksimalni mogući broj je tri. Do toga je došlo zbog ogromnog negodovanja ljubitelja sporta, koji su oštro osudili tihi zvuk novih turbo motora. Očekuje se povećanje buke za oko 25%, što bi trebalo biti nešto više od 100 decibela (V8 motori su proizvodili buku od 118).

“Rješenje s više ispušnih cijevi će funkcionirati. Prema mjerenjima u laboratoriju, vidjeli smo značajnija povećanja po pitanju glasnoće. Wastegate (ime ventila) je uzrokovao prigušenje u ispušnoj cijevi, što je uzrok tišem zvuku. Sada kad je maknut taj ventil, imat ćemo mnogo veći protok plinova kroz cijevi.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Lowe

Komentiraj

3 komentara

 1. Juan Manuel Fangio Estoril Prikaži

  Napokon više, jedva ih čekam čut. Jao još točno 30 dana do testiranja, a ja ko na iglama.


  0

  0
 2. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Razlika između 118db i nešto preko 100db je otprilike dupla glasnoća zvuka.
  Ali eto, neka makar budu glasniji nego prethodne 2 godine.


  0

  0