08 Štajerska – live chat
08 Štajerska – live chat

Proizvođači motora gotovo prepolovili cijene pogonskih jedinica

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Proizvođači motora gotovo prepolovili cijene pogonskih jedinica

Marko Rakić

FIA, Formula 1

Nakon dvije godine mučenja malih momčadi s preskupim pogonskim jedinicama koje su koštale gotovo 150 milijuna kuna za sezonu, napokon je nastupio glas razuma, pa će tako kupci moći dobiti pogonsku jedinicu po gotovo prepolovljenoj cijeni. Iako još nije točno definirano, vjeruje se da će cijene iznositi od 10 do 12 milijuna eura po sezoni. Također, Mercedes, Ferrari, Renault i Honda su potpisali ugovor u kojem stoji da oni moraju opskrbiti motorima sve ostale momčadi koje se nalaze na gridu.

Ideja o zasebnom proizvođaču motora je trenutno odbijena, nešto na čemu je radio Bernie Ecclestone. Dogovoreno je da će se u sezoni smjeti koristiti tri mjenjačke kutije, za razliku od ovogodišnjih 5, što je dodatan teret za momčadi.  Broj ostalih komponenti motora će za sada ostati na istom, što znači četiri motora s unutarnjim izgaranjem, četiri MGU-H i četiri MGU-k.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA

Komentiraj

5 komentara

 1. Honda zekohonda Donator Prikaži

  ko plaća razliku? … porezni obveznici? :)


  0

  0
 2. Fernando Alonso Mr.Spaceguy Donator Prikaži

  V6 ostaje do 2020. Takav je dogovor.


  0

  0
 3. Susie Wolff karte_m0lim Prikaži

  malo kune , malo euri…


  0

  0