08 Štajerska – live chat
08 Štajerska – live chat

Honda mora obavezno ići na veći turbo

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Honda mora obavezno ići na veći turbo

Marko Rakić

Honda

Yasuhisa Arai, Hondin šef Motorsporta, izjavio je da će promjene doživjeti i turbo, koji će za sljedeću sezonu morati biti veći kako bi se baterije adekvatno punile. Japanski proizvođač je prošle sezone imao ogromnih problema s povratom energije, stoga sada rade na rješavanju problema na tom polju. Zabrinjava to što se Honda i dalje drži kompaktnog dizajna, iako on očito donosi mnogo mana. Naime, što se tiče turba, on je smanjen, što automatski znači manje snage za motor s unutarnjim izgaranjem te više okretaja. Tu pati i MGU-H, jer ne može napuniti bateriju tako brzo kao kod konkurentskih motora.

“Turbopunjač je vrlo malen, a njegova vrtnja je išla i do 120 000 okretaja u minuti. I dalje ćemo imati kompaktnu izvedbu, ali turbo moramo povećati. Naravno, doći će do promjena i ostalih dijelova, no filozofija ostaje ista.”

“Sustav tokena je dobar za smanjenje troškova jer su područja razvoja ograničena. Ali, ako imate veliki zaostatak, teško je napraviti nešto značajno. O tome smo raspravljali s FIA-om i ostalim proizvođačima, tako da sada svi imaju isto broj tokena. Mislim da ih sada svi imaju dovoljno, i možete promijeniti bitne stvari.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Honda

Komentiraj

2 komentara

  1. Mclaren raca Prikaži

    Dobro jutro gospodine Arai


    0

    0