Auto Motor und Sport: Dobavljači će sniziti cijene pogonskih jedinica

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 0 komentara

Renault pogonska jedinica

Uvijek dobro informirani Auto Motor und Sport donosi vijest da će trenutni proizvođači motora u Formuli 1 sniziti cijene, na čemu su inzistirali FIA, Bernie Ecclestone i male momčadi. Trenutna cijena je preko 20 milijuna dolara po sezoni, što je za jedan Manor četvrtina cjelokupnog budžeta.

“Trenutna četiri proizvođača misle da je bolje i jeftinije rješenje ponuditi trenutne pogonske jedinice po cijeni od 12 milijuna eura po sezoni, nego raditi na nečemu novom”, rekao je Michael Schmidt, dopisnik Auto Motor und Sporta.

Bernie Ecclestone i dalje želi jednostavne motore koji su dosta jeftiniji, ali i istovremeno snažniji i glasniji. Ove godine ćemo vidjeti tri ispušne cijevi na motorima, pa treba vidjeti koliko će takvo rješenje donijeti ploda. Proizvođači, navodno, pokušavaju donijeti zajedničku odluku koje bi dijelove motora maknuli u korist sniženja cijene pogonske jedinice. Uštede će se najverojatnije odnositi na baterije, sustav povrate energije i turbo, a ni ostale stavke motora neće ostati iste.

“Ecclestone vjerojatno neće biti zadovoljan niti s ovom odlukom. On želi nezavisnog proizvođača motora, primjerice Cosworth ili Ilmor”, završava Schmidt.

 


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.