Auto Motor und Sport: Dobavljači će sniziti cijene pogonskih jedinica

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Auto Motor und Sport: Dobavljači će sniziti cijene pogonskih jedinica

Marko Rakić

Renault pogonska jedinica

Uvijek dobro informirani Auto Motor und Sport donosi vijest da će trenutni proizvođači motora u Formuli 1 sniziti cijene, na čemu su inzistirali FIA, Bernie Ecclestone i male momčadi. Trenutna cijena je preko 20 milijuna dolara po sezoni, što je za jedan Manor četvrtina cjelokupnog budžeta.

“Trenutna četiri proizvođača misle da je bolje i jeftinije rješenje ponuditi trenutne pogonske jedinice po cijeni od 12 milijuna eura po sezoni, nego raditi na nečemu novom”, rekao je Michael Schmidt, dopisnik Auto Motor und Sporta.

Bernie Ecclestone i dalje želi jednostavne motore koji su dosta jeftiniji, ali i istovremeno snažniji i glasniji. Ove godine ćemo vidjeti tri ispušne cijevi na motorima, pa treba vidjeti koliko će takvo rješenje donijeti ploda. Proizvođači, navodno, pokušavaju donijeti zajedničku odluku koje bi dijelove motora maknuli u korist sniženja cijene pogonske jedinice. Uštede će se najverojatnije odnositi na baterije, sustav povrate energije i turbo, a ni ostale stavke motora neće ostati iste.

“Ecclestone vjerojatno neće biti zadovoljan niti s ovom odlukom. On želi nezavisnog proizvođača motora, primjerice Cosworth ili Ilmor”, završava Schmidt.

 

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj