Ferrari, Red Bull i McLaren će testirati kišne gume na Paul Ricardu

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ferrari, Red Bull i McLaren će testirati kišne gume na Paul Ricardu

Marko Rakić

12191345_963547043691785_5384541275222018546_o_1920x1122

Pirelli je danas objavio kako će se krajem prvog mjeseca održati test na francuskoj stazi Paul Ricard, a na rasporedu su kišne gume. Sudjelovat će tri momčadi (Ferrari, Red Bull i McLaren), a trajat će dva dana, točnije od 25. do 26. siječnja. Cilj je isprobati nekoliko prototipova guma za mokro koje je Pirelli pripremio, te će samo one biti na rasporedu.

Još nije potvrđeno koji će vozači sudjelovati na ovom testiranju, no Pirelli je rekao da će u idućih nekoliko danas potvrditi tko će to biti. Isto tako, test će biti medijski otvoren. Prvo je ovo predsezonsko testiranje, a sljedeća će se održati na stazi Circuit de Catalunya (domaćin VN Španjolske) od 22. do 25. veljače. Zadnji test uslijedit će tjedan tjedan dana poslije, od 1. do 4. ožujka. VN Australije je na rasporedu 18. ožujka.

U međuvremenu, McLaren je potvrdio Stoffela Vandoornea za testiranje.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. FIA kaže kako će pomno motriti testiranje te kako bolidi moraju biti iz 2015 sa dijelovima koje su koristi barem na jednoj od utrka. OK, to je po meni pošteno i tako je trebalo biti prilikom Mercedesovog tajnog testa guma. No, ono što je po meni ne logično je objava od strane FIA-e kako se neće smijeti namještati set up. Kako onda oni misle testirati gume bez optimalnog set up-a? Kako izvući maksimum iz guma bez set up-a koji paše pojedinom vozači?
  Nadalje, timovi će provoditi slijepe testove. To znači da neće imati uvid u telemetriju bolida. Mogu samo zamisiti McLarenov boks koji ima problema već prilikom paljenja motora. I zadnje podatke će imati samo Pirelli koji će logično poslati rezultate svim timovima.

  McLaren je potvrdio S.Vandoornea.


  0

  0
 2. Honda zekohonda Donator Prikaži

  prvo i osnovno: drago mi je da će stoffel opet vozit f1 bolid.
  nije mi jasno po kojem ključu biraju baš ove timove, ali barem ćemo imat jedan top, jedan osrenji i jedan tim za začelja. ;)
  vidno su popravili tranparetnost u odnosu na proljeće 2013. :)


  0

  0