Bottas uvjeren da će pronaći mjesto za 2025.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 mjeseci 2 min 6 komentara

Valtteri Bottas pred izlaznim je vratima Saubera, no optimističan je oko svoje budućnosti u F1 i kaže kako je uvjeren da će pronaći mjesto na gridu za iduću sezonu.

Sauber, odnosno budući Audi, je za 2025. već potpisao jednog novog vozača, Haasovog Nicu Hulkenberga, a ni na drugom mjestu ne planiraju zadržati nijednog od trenutnih vozača, već im je glavna meta Carlos Sainz koji po svemu sudeći može birati između njih i Williamsa.

“Mislim da brzo moram donijeti svoju odluku. Ništa još nisam potpisao, ali radim na svim opcijama i moram brzo povući svoj potez”, rekao je Bottas.

“Audi je spreman čekati dugo. Ja ne mogu čekati zauvijek, stoga je ova ekipa definitivno i dalje opcija, ali mislim da nemam vremena za predugo čekanje i zato želim ubrzati stvari.”

“Uvjeren sam da ću dobiti mjesto, ali jasno je da u ovom sportu ništa nije sigurno, stoga do potpisa nikad nije 100% sigurno.”

“Ali, s mojim viđenjem trenutne situacije, ne brinem se. Zasigurno ćemo imati zanimljiv tjedan ili dva ispred nas.”

Osim mogućnosti ostanka u Sauberu u slučaju da ih Sainz odbije, Bottasove realne šanse za mjesto nalaze se u Williamsu, Alpineu i Haasu, ekipama u kojima je s trenutnim stanjem na tržištu još uvijek sve vrlo otvoreno.

Njegov timski kolega Guanyu Zhou također nema potvrđene planove za 2025., a novinar Auto Motor und Sporta Michael Schmidt tvrdi da se Kinez nudi Haasu s ponudom od čak 35 milijuna eura sponzorskog novca. Ipak, ni to ne bi trebalo biti dovoljno jer Haas želi iskusnog i provjerenog vozača pored Olivera Bearmana koji će gotovo sigurno dobiti mjesto.


Odgovor

6 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Mi se nadamo da neces.. Skupa sa jos nekima..



    13
    10

    3
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ovdje, na ovoj fotki – brkovi mu dobro stoje.
    Inače, uglavnom mu ne stoje dobro. Ali ova fotka je uspjela.


    0
    -1

    1
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Bolje da ide snimati švedske akcione.



    2
    1

    1
  4. avalon Prikaži

    e moj valtteri … onaj ko u kick sauberu svaku trku ne završava bar među prvih 7 – 8 , ko ne ostvari bar 3 podija od čega jedno najviše ne zaslužuje bit na gridu jer sa ovakvim bolidom to bi treba bit minimum …pa i 2022. sa alfom koja je bila bolid za visoke domete ti si završija prvenstvo tek 10. i ko bi tebi ponudija ugovor ?



    2
    2

    0
  5. Dan Cooper Prikaži

    Sad možeš nazad u Mercedes ak te Totto hoće


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.