Mercedes tvrdi da su Red Bullove nadogradnje unazadile bolid

Izdvojeno

Josip Rakić

Prije 2 mjeseci 2 min 1 komentara

Iz Mercedesa sumnjaju da su trenutne poteškoće Red Bulla rezultat nedavne nadogradnje koja je zapravo smanjila performanse.

Red Bull je od posljednje tri utrke propustio pobijediti na dvije, a pobjeda Maxa Verstappena na VN Emilije-Romagne došla je nakon što se uspio obraniti od Landa Norrisa koji je završio drugi.

Iako su se Red Bullovi problemi uglavnom povezivali s poteškoćama koje RB20 ima pri vožnji preko pasica, Mercedesov tehnički direktor James Allison misli da bi situacija mogla biti složenija. Smatra da veliki paket nadogradnji koji je Red Bull donio u Imolu, uključujući novu podnicu i prednje krilo, možda nije donio željeni napredak, što bi objasnilo poteškoće.

“Mislim da će [nadogradnje] biti korisne čim bude pristojan raspon brzina u zavojima, no čini se da je njihova nadogradnja zapravo bila pogoršanje,” objasnio je Allison, dodajući da se nada da ih je unazadilo.

Na upit je li Mercedesu uzbudljivo vidjeti Red Bull kako se vraća unatrag, Allison je primijetio da se u ovom sportu svi raduju tuđim problemima.

Mercedes je donio još nadogradnji za VN Kanade kako bi poboljšali učinak novog prednjeg krila koje je George Russell dobio u Monaku. Nadaju se da će nadogradnje koje uključuju revizije profila prednjeg ovjesa poboljšati performanse bolida i u sporim i u brzim zavojima.

Iako misli da su s bolidom napredovali, Allison nije želio previše optimistično govoriti o poretku bolida na vrhu. Ne razmišlja o tome u širem kontekstu, već samo o tome da gdje su sada je bolje nego što je bilo prije dvije utrke te se nada da će za nekoliko utrka biti još malo bolji.

“Došli smo od toga da smo stvarno užasni, nedovoljno dobri na početku godine do toga da smo blizu borbe. Još malo i bit ćemo unutra.”


Odgovor

1 komentar

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nadam se da je Allison u pravu. Prvenstva radi ☺️



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.