F1puls podcast #20

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 1 mjesec 1 min 38 komentara

Dragi naši,
iza nas je VN Australije i puno zanimljivih tema. S obzirom na to da vas danas u 20:00 sati čeka novi live podcast kod Tribine kao našeg domaćina – pozivamo vas da nam postavite svoja pitanja ili pošaljete kontroverzna mišljenja vrijedna komentiranja vezano za novu sezonu svjetskog prvenstva Formule 1, vezano za F1puls portal ili za bilo koju (ne)prigodnu temu.


Odgovor

38 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Može li Sainz postati prvakom?



    5
    4

    1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ako su mogli Button i Rosberg mogao bi i Sainz i to lakše nego ovo dvoje navedenih jer mislim da je bolji vozač od obojice. Noris je gubio dva puta od Sainza , Leclerc je gubio od njega , ove godine je krenuo bolje. Sa Verstepenom uopće nije izgledao loše samo je imao više peha. Možda nema čiste brzine kao neki top vozači no ima ono što nemaju mnogi a to je konstanta i promišljenu glavu pa s time često nadoknadi ono malo deficita ako ga više i ima. Ako netko već sada četvrtu sezonu se drži sa Leclercom na li la onda tu nema govora da je momak neki niži rang vozača. I te price da se bore za naslov dao bi prednost ovome ili onome. Ham Max i Alonso imaju iskustvo borbe za naslov i jedino njih bi stavio u taj položaj da bi u nekakvoj borbi sa nekime imali prednost zbog iskustva. Ni Leclerc ni Noris ni Russel ni Sainz se nisu još borili za naslove pa ne možemo znati tko bi se pokazao boljime kada bi ulog bio daleko veči. Sainz je dečki izrastao u ove tri godine u vozača al pari Russelu Norisu i Leclercu . To rezultati potvrđuju ma tko i sto pričao drugacije.



        6
        5

        1
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Russell i Norris mozda izrastu u vozaca al pari Sainzu.



          2
          2

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Crash, nisam htio uvrijediti njihove navijače, no mislim da si u pravu. Po meni su Leclerc i Sainz bolji od obojice.



          2
          1

          1
        • avalon Prikaži

          ka osoba i vozač carlos mi je jako drag , a i zahvalan je za tim jer nije konfliktan , ne pere ga ego i lojalan je tj posluša tim odredbe/naredbe . ipak , a s obzirom na trenutni odnos snaga i njegovu dob od 29 teško da bi moga osvojit titulu . tim više šta odlazi iz ferraria ,a di će nastavit karijeru možemo samo špekulirat .
          teško je decidirano tvrdit da je bolji od buttona ili rosberga jer npr button je također “ima glavu” i donosija je odlične odluke u meteo promjenjivim uvjetima , a rosberg je odlično parira lewisu šta nije bilo lako . btw i button ka kolega lewisa je ovog u svojoj 2. sezoni MB pobjedija .
          norris i russell su talentirani ali i zbog više iskustva su iza carlosa , naročito russell koji zna pretjerat/uprskat kad treba ostat sabran , koncentriran . ne milim da carlosu fali čiste brzine jer to (percepcija) ovisi o stupnju agresije koju pokazuju neki recimo top vozači . primjer može bit era senne i prosta . u komparciji ove dvojice možda je izgledalo da prostu fali čiste brzine u odnosu na airtona ali 4 titule se ne osvaja ako nisi brži od drugih . za sil carlosa izvaredno paše smooth operator = osoba koja izvršava zadatke učinkovito .
          ne znam zašto je ferrari povuka ovakav potez jer gledajući timove mislim da ferrari ima najbolji duo na gridu . svi ostali imaju tek jednog , a oni 2 odlična vozača . mislim da tim koji angažira carlosa će se zadovoljno smješkati jer će im on gotovo konsantno “isporučivati” bodove , a ako tim bude konkurentan bit će tu i podija .
          čini mi se da je mišljenje mnogih na stranici da na gridu postoje samo 2 brza vozača max i charles , a svi drugi su spori ili zbog oklonosti ( bolida ) ili su “prirodno spori” ….



          5
          4

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Avalon na portalu postoje dvije grupe ljudi, a to su oni koji su se smješkali kad je Vettel gubio od Leclerca i oni koji su navijali za Vettela ali im je Leclerc svojim postupcima bio sve samo ne simpatičan. Stoga rekao bih da postoje oni koji ga vole ili ga ne mogu vidjeti nacrtanog. Momak ima brzine i s obzirom na one prve pobijede za Ferrari kontra još uvijek dominantnog Mercedesa i meni se svidio. Osjećala se nekakva žar i ljubav prema Ferrariju i da momak daje sve od sebe za ekipu makar je često izgorio u toj želji. Cinjanica je da je i on i ekipa mu prosula hrpu postolja i nekoliko pobjeda pa su neki to jedva dočekali. S obzirom na prve dvije godine naspram Vettela, hype je bio s dobrim temeljom i opravdan. Da je u ekipu nakon Vettela došao npr neki “Bottas ili Perez” vjerovatno bi i dalje svi držali njega kao nekakvog Messiju i spasitelja Ferrarija. No dogodilo se da underdog parira na papiru boljem vozaču. Pa mnogima to bas i nije sjelo. Ja sam npr navijač Ferrarija otakd pratim F1 i želim titule vozačima Ferrarija bili oni Alonso Ham Vettel Leclerc i Sainz. A kada ti vozači odu u drugu ekipu ne želim im da osovoje titulu jer je meni ekipa iznad bilo kojeg imena. Poanta priče je da kad tad se dogode sezone pa se nekakva iluzija rasprši samo je potrebna prava konkurencija. Sada Max izgleda nedodirljivo jer je u dominantnom stroju baš kao svojevremeno Ham a vidimo da moze izgubiti od recimo Russella. Tako bi mogao i Max od nekih momaka izgubiti samo je pitanje dali bi taj netko imao ravnopravan status i podršku ekipe . Meni je takoder zao što Sainz odlazi. Nikad ga nebi mjenjao za Hamiltona. Meni je svatko tko bi dao zadnju kap znoja za Ferrari idol i ono što bi ja volio raditi u svojoj savršenoj verziji života. Stoga ako se npr Sainz oprosti sa titulom u Ferrariju nikog sretnijeg od mene. 😉 Isto tako moram pohvaliti Leclerca. Pricali smo često kako je previše I am stupid momenata. Od Francuske 2022 je bilo nekakvih pirueta i izlijetanja bez neke štete i to je velik napredak u odnosu na na onu sezonu gdje je skoro od svih napravio najviše štete svojoj ekipi. Sainz vozi rasterećeno i želi dobar temelj za pregovore sa novim poslodavcem. Gdje ćeš bolju preporuku od pobjede nad “Ferrarijevim projektom”. Ja bi npr volio da Sainz kad već ide vozi za audi (kupio sam nedavno a4 b9) pa da bar bude u ekipi koja će mi vjerovatno biti među dražima.



          2
          1

          1
        • Jordan Forever Prikaži

          Alonso, tesko se ne sloziti s tim sto si u zadnjem komentaru pisao. Ja bih također volio da i Leclerc i Sainz odigraju sezonu kako spada, bez taktickih gresaka, sahtova, diskvalifikacija, kvarova prije starta i slicno. Pa da vidimo Leclerc vs Sainz, zanimljiva borba. Obojica su vraski dobro i konzistentno krenuli u novu sezonu. Lani smo imali Sainz hype u Monzi i Singapuru, ali to nije razvukao na vise od 2 utrke bas toliko mocno. Ove godine bi mogao pokazati vise. A bome i Leclerc je lijepo krenuo, pomalo nesretno iza Sainza u Bahreinu, ali posve inferioran u Australiji. Unatoc tome pregrst bodova i lijepi plasmani 4-3-2.



          1
          1

          0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Mislite li da ce se u buducnosti kaznjavati situacije kao ova Alonso-Russell, ili je to bio izoliran slucaj zbog sudacke postave (John Herbert) ?



    5
    4

    1
  3. Fernando Alonso 14
    ja5 Prikaži

    1. Mislite li da Russel svojim predstavama do sada može / zaslužuje postati 1. vozač?
    2. Da li je Toto Wolff dobar team principal prema vašem mišljenju?


    0
    -1

    1
  4. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …kad već tražite kontroverzna mišljenja onda evo par pitanja:
    Da li je Max postao (ne spontano već namjerno zbog ega, što očevog, što svog ) veći od momčadi i jesu li ovo sad već znaci urušavanja momčadi rb?
    Hoće li to završiti kao kula od karata i jeli moguće da je tatek sposoban sabotirati sinovu karijeru zbog vlastitog sindroma ‘malog spolnog organa’?



    4
    3

    1
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Pozdrav svima u studiju…
    Dva pitanja za trojac u studiju.
    Neki mediji špekuliraju o FA kao momčadski kolega MV u 2025.
    1. Koji bi po vama pobjedio u tom dvoboju i zašto?
    2. Koga biste od 2000.god. do danas od svih vozača stavili na ljestvicu od 1. do 5.mjesta?
    Hvala lijepa



    1
    0

    1
  6. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Što kažete na tračeve medija gdje se spominje kako Horner želi Alonsa u Red Bullu?

    Da li su Lewisa malo sustigle godine? Često je imao slabiji start sezone, ali sada se doima neuvjerljivije.

    Koji dobre duele pamtite u zadnjih 15 godina? (Zbog ove situacije sa Russellom i Alonsom gdje se spominje nedostatak duela i nadmetanja na stazi, a ne obilazaka DRS-om.)


    0
    0

    0
  7. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Vjerojatno puno ljudi zanima kazna Alonsu.
    Otkuda baš 20 sekundi ako u sudarima dobiju manje.
    Usput netko je spomenuo Hamiltonovo kočenje /puštanje gasa pred zavojem eau rouge i kako se na presici i na Vetelovo “previše sam se približio” Hamilton veselo odgovorio i pohvalio “Nisi, ja sam prikočio/pustio gas”
    Još je opasniju stvar napravio Max na kraju ravnice nakon tog zavoja mijenjajući stranu na kočenju sa cca 350 km/h
    Samo Raikoneova super brza reakcija je spriječila nesreću. Uopće ne znam kako se zadržao na stazi sa dva kotača na travi.
    Bilo je je još puno testiranja kočnica protivnika.
    Ne govorim o davnim danima.
    Da li je to čisti sudački “osjećaj” ili postoji nekakvo pravilo?

    Ako je već netko smislenije postavio to pitanje, preskočite me.


    0
    0

    0
  8. Marlboro
    Superhik Pretplatnik Prikaži

    Za Vetmu, više ovako par pitanja za spomenar :)
    Najdraža Europska staza?
    Najdraža van europska staza?
    Najdraža staza koja nije ove godine u kalendaru?
    Najdraža sezona od kada prati F1?



    2
    2

    0
  9. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Kontroverzno mišljenje ; Leclerc je bivši vozač nakon što ga Carlos u Revenge godini dobro dobro poljulja a onda mu dolazi osmerostruki( pardon sedmerostruki) šampion, jedan jedini, “blessed” Lewis Hamilton koji će ga doslovno masaktrirat u međusobnom duelu i poslat u mirovinu ? ?
    Koliko je ovo daleko od istine ?



    1
    -5

    6
  10. Vw
    Crni molo Prikaži

    Svidja mi se ova majica McLaren sto je ona koka nosila,zanima me gdje ima za kupiti



    4
    1

    3
  11. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Odličan podcast i odlični komentari i zaključci.
    Kad Vetma počne rafalnu paljbu po englezima dan mi se uljepša.
    Bas mi je ostalo urezano u sjecanje komentar za britanski The Race i njihov komentar o Alonso Russell sudaru. I ja sam pomislio…cekaj…ovi pricaju iskljucivo o nekim Alonso potezima, njegovim igricama potezu, nitko a nije rekao o Russellovoj amaterskoj gresci. I to su stvari koje se ponavljaju kad su u piranju ti mediji. Kao recimo Damon Hill i njegova opsesija da kod Maxa nađe neku mrlju. Desi se neka tema u vezi Maxa i on uspije to prebacit na neki njegov vid cijele situacije gdje napravi kompletnj novu priču samo da prebaci fokus na ono što on želi da on i ljudi misle. Autosport i takve medije i ja pratim i pratit cu pogotovo nakon utrke navecer da vidim i njihove dojmove jer mi je to vec navika. Pa onda Lap 76 ponedeljkom utorkom…milina. Peter Windsdor je dugo u F1 i imam respekta za njega, ali i on nekad zna skrenut paznju samo na jednu stvar sto se tice neke teme, a da pritom ne gleda širu sliku sto bi kao novinar trebao raditi.
    Tako da ladno se moze reci da neki vasi dojmovi, zaključci i komentari su normalniji i točniji od onih novinara koji imajj puno više resursa i pristupa bliže događanjima uz samu F1. Velika pohvala.
    Zamišljam samo Vetmu da dobije pristup u uzivo na press konferenciji za vozace i vođe momcadi kao i britanski novinari posto mi izgleda da nebi imao filtera pri pitanjima.mislim da bi dobio ban za vijeke vjekova



    5
    4

    1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Zamišljam samo Vetmu da dobije pristup u uzivo na press konferenciji za vozace i vođe momcadi kao i britanski novinari posto mi izgleda da nebi imao filtera pri pitanjima.mislim da bi dobio ban za vijeke vjekova

      Idem ove godine u Nizozemsku, kamo sreće da bude zanimljivo. 👍



      8
      8

      0
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Top top topčina 🤞👍



        2
        1

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        odlično, uživaj!
        nizozemska mi je preskupa.



        2
        2

        0
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Ja upravo iz Amsterdama. Jucer prebukiran let i trazili dobrovoljce da idu dns popodne. Zaradio 350€ (doduse, sve ostavio u Amsterdamu, nije jeftino ) prozujo gradom i sinoc i dns od ranog jutra i vozac autobusa me provoza ko Max. Solo u busu, lovi se di stignes, nema pojasa. Vozac neka crna kapa, kozne rukavice… Kad smo dosli pitam jel gleda F1. Kaze tu i tamo. Kazem da vozi ko Lauda, odgovori da je cilja na Verstappena😂



          4
          4

          0
  12. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Sjajni podcasti prethodnih sedmica, definitivno su osvježenje, bravo ekipa!

    Pitanje: Sainz je definitivno tražena roba nakon predstava na početku tekuće sezone. Šta je iduća logična stepenica za njega: Sauber (godina pauze s užasnim bolidom prije početka Audijevog projekta), Aston Martin, Mercedes (koji očigledno ne zna gdje ide) ili RedBull (gdje sigurno neće biti prvi izbor osim ako Max ne odlazi nakon svih zakulisnih radnji)?



    3
    3

    0
  13. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nek si joj reka @avetma

    Dobar posao 👍🏻 Samo nastavite 🍻



    1
    1

    0
  14. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Molim samo da stavite kod za Tribina fastasy ligu tu negdje na portalu da se ukljuci sto vise ljudi.



    1
    1

    0
  15. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    https://www.youtube.com/live/Ygh_dcR7WgY?si=fO2sTJHL4wwWCXA4
    Mislim da nitko neće imati ništa protiv da stavim link od lap 76.
    Bas odlicna epizoda. Ljudi em sto su pametni isijavaju neku dobrotu i dobre savjete ne samo vezano za F1 i novinarstvo nego i za zivot opcenito.



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.