Haas: Nismo znali da je Kevin pretjecao izvan staze, priče o nesportskom ponašanju su sranje

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 mjesec 2 min 2 komentara

Šef Haasa Ayao Komatsu izjavio je kako njegov tim nije bio svjestan da je Kevin Magnussen poziciju koja je bila ključna za osvajanje boda Nice Hulkenberga u Saudijskoj Arabiji stekao kraćenjem staze, a priče o nesportskom ponašanju prokomentirao je u maniri bivšeg šefa Guenthera Steinera i nazvao ih sranjem.

Magnussen je u 17. krugu ilegalno prestigao Tsunodu i za to dobio drugu kaznu od 10 sekundi, no na stazi je ostao ispred njega do kraja utrke i pritom usporavao sve iza sebe kako bi Hulkenberg stigao do boda.

“Prihvaćam kritike za to što kao tim nismo znali da je Kevin prestigao Tsunodu izlaskom van staze. U tom trenutku to jednostavno nismo znali.”

“Kevin je sam trebao vratiti tu poziciju, ali i da nije, mi smo kao tim trebali reći Kevinu da odmah vrati poziciju. Da smo to učinili, ne bi bilo rasprave, a Tsunodu bismo ionako prošli jer smo imali brzine.”

Direktor RB-a Alan Permane nazvao je situaciju “definicijom nesportskog ponašanja”, a Komatsu je odlučio jasno odgovoriti na to.

“Već smo imali 10 sekundi kazne za kontakt s Albonom. Čim smo saznali za tu kaznu, Kevin je bio izbačen iz borbe za bodove, zar ne?”

“Zato je usporavao sve da bi Nico osvojio bod. Za tu strategiju se ne ispričavam. Stvaranje razmaka je standard. Ne standard, već očita stvar, ako to ne napravite, niste napravili svoj posao.”

“Bilo je očito što smo morali napraviti. Nico nam je bio jedina šansa. Svaka momčad bi napravila isto i ako netko kaže ‘ne, ne, to je nesportski’ – to je čisto sranje.”

Dodao je da će ubuduće, iako nemaju toliko ljudi kao ostale momčadi koje prate svakog vozača i njihovu komunikaciju, barem imati ljude koji će pratiti onboardove njihovih vozača i radijsku komunikaciju onih s kojima se oni bore.


Odgovor

2 komentara

  1. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Nova era Japanaca. Nema više slatkih lica i umiljatog podilaženja. Sada se služi barbarskim rječnikom.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.