Magnussen tvrdi da je imao osigurano mjesto u McLarenu za 2015. godinu

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen tvrdi da je Jenson Button bio spreman za umirovljenje krajem 2014. godine i da su mu obećali mjesto za 2015. Nakon solidne debitantske sezone u 2014. godini, Magnussen je izostavljen od strane McLarena zbog dolaska Fernanda Alonsa i ostanka Buttona u ekipi. Nakon godine koju je proveo kao rezervni vozač, Danac je potpuno izbačen iz ekipe i na taj način ostao bez mjesta u F1 svijetu.

“Rekli su mi da je moje mjesto sigurno za 2015. Rekli su mi da se ne trebam brinuti za budućnost. Ne mogu se sjetiti kada je to točno bilo, ali bilo je pri kraju sezone u kojoj sam vozio,”
rekao je Magnussen za danski “Ekstra Bladet”.

Odluka o zadržavanju Buttona donesena je nakon sjajnog drugog dijela i završetka sezone od svjetskog prvaka iz 2009. godine. Buttonovi rezultati zadržali su Force Indiju na 6. mjestu u konstruktorskom poretku, a Magnussen misli da su Buttonovi rezultati bili dobri jer nije vozio pod pritiskom kad je u glavi ionako odlazio iz sporta.

“Jenson je imao 2 najbolje utrke u sezoni na kraju prvenstva. Stvarno je to dobro odvozio. Ali, također je izvjesio sve slike čitave karijere u svojoj sobi. Imao je kacigu na kojoj je pisalo “Goodbye”. Vozio je iz čiste zabave i uživao u svojim posljednjim utrkama bez ikakvog stresa, vjerovao je da je njegova karijera u F1 završila.”

Button se susreo sa sličnim pitanjima oko odlaska u mirovinu i ove sezone, ali opet je izborio produžetak ugovora. Magnussen kaže kako nema ništa za prigovoriti na Buttonov račun i da ga jako poštuje i da shvaća razloge zašto je izgubio mjesto u 2015.

“Jenson je jedan od najboljih u ovom sportu i između nas nema ništa negativno. U istom smo sportu i natječemo se za ista mjesta. Imamo veliki respekt. Znam zašto je dobio mjesto i nema ničega između mene i njega.”

Magnussen je obaviješten preko e-maila na svoj rođendan da je njegova karijera u McLarenu završila i da može potražiti novi angažman.


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Ako je tacno da je decko dobio otkaz e-mailom i to na svoj rodjendan onda su ovi iz McLarena postali prave seronje. To nije onaj McLaren in kraja ’90 i pocetkom ’00. Zaita tuzno i jadno. Kao da raskidas sa devojkom preko sms-a. Ako Kevin nije odgovarao, pozovi ga u svoju kancelariju i onda lice u lice reci: Slusaj, tako i tako stoje stvari. Postujem McLaren ali ovo im je veliki minus u mojim ocima.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    treba či to znaciti da ce poslije 2016 uz fernanda zasigurno voziti stoffel vandoorne ili?Mislim da nakon onog 2 mjesta u australiji i utrka u kojima se borio sa kimijem alonsom i buttonom nije zasluzio ovakvu predstavu.Ja mislim da je on vrlo dpbar vozac i da mu se treba dati priliku


    0
    0

    0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Zanimljiv detalj za izvješene slike karijere i kacigu s natpisom goodbye.
    Očito je Magnussen dobrano zeznut od strane McLarena.


    0
    0

    0
  4. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Kakvo naprasno izbacivanje izbacivanje iz momčadi…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.