Wolff se boji Ferrarijevog napretka

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Mercedes, Ferrari

Mercedesov šef za motorsport Toto Wolff kaže kako je konstantno paranoičan oko činjenice kako je njegova F1 ekipa pružila svoje najbolje izvedbe na stazi i očekuje pad u performansama – tj. približavanje konkurencije, prvenstveno Ferrarija, koji će im zadavati velike muke u bitci za naslov u novoj sezoni.

Nakon dvije dominantne sezone, u kojima su osvojili oba vozačka i konstruktorska naslova, Mercedes je itekako svjestan da će u 2016.godini Ferrari biti puno tvrđi orah.

Novinari su ga nedavno upitali boji li se da su najbolji Mercedesovi dani iza njih, on je odgovorio:

“Uvijek mislim tako. Tako sam mislio i prošle godine. Istog sam mišljenja bio i godinu prije toga, ali i danas. Mislim da imamo puno razloga da budemo skeptični i moramo imati taj stav kako bi napravili dobar posao kroz zimu. Ono što vidim po našim tehničkim odjelima je veoma ohrabrujuće. Sve to samo trebamo spojiti u cjelinu – da nastavimo tamo gdje smo stali. Štoperica nikada ne laže i u ožujku u Melbourneu ćemo vidjeti jesmo li napravili dobar posao ili ne.”

Ferrari, s druge strane, pred sebe stavlja samo jedan jedini cilj – pobijediti Mercedes u svjetskom prvenstvu. Wolff jasno prepoznaje namjere svojih glavnih rivala i nema sumnje oko toga da će ova godina biti puno teža.

“Ferrari je napravio veliki korak naprijed u razdoblju od 2014. do 2015. godine, a s obzirom na resurse koje imaju – mislim da će to isto napraviti i ove zime. Ferrarijevo natjecanje, njihovu prijetnju, uzimamo veoma ozbiljno. S druge strane, natjecanje je dobro. Mislim da je važno za F1 da se više toga događa “naprijed”.


Odgovor

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    I mi se bojimo Ferrari-evog napretka, ali Toto se boji njihovog prevelikog napretka, a mi premalog.


    0
    0

    0
  2. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    wolff i lauda igraju igrice, mislim da u zalihi Merc ima barem još pola sekunde.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.