Horner: Leclerc je propuštanjem Pereza odradio samo polovicu posla; Wolff: To pokazuje Leclercov karakter [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 mjeseci 2 min 21 komentara

Christian Horner smatra da Ferrari nije išao dovoljno daleko u svom naumu da odmakne Georgea Russella od Sergija Pereza koji je imao pet sekundi kazne na svom jučerašnjem plasmanu u utrci.

Podsjetimo, Ferrariju je trebao još jedan vozač ispred Russella kako bi dobili drugo mjesto u konstruktorskom poretku, a iako je Leclerc predložio da propusti Pereza – plan ipak nije uspio.

Horner kaže da je Red Bull pokazao kako je to moguće kad je Perez prije dvije godine uspješno usporavao Hamiltona, te kaže da je Ferrari trebao napraviti isto:

“To je bilo logično u Ferrarijevoj poziciji. Problem je u tome što su odradili samo pola posla.”

“Pustili su Checa, ali onda nisu zadržali Russella u tom sektoru staze gdje je Checo ranije pokazao da je moguće. Mislim da je Charles trebao zadržati Georgea još malo kako bi dobio još tu jednu sekundu.”

Svejedno, Red Bullov šef kaže da je to za njih irelevantno i da je jedino značajno jer će u garaži do sebe imati drugog susjeda.

Toto Wolff, s druge strane, cijeni Leclercov sportski duh i nezadržavanje Russella:

“Znali smo da moramo biti unutar pet sekundi od Pereza, ali Leclerc je bio toliko daleko ispred da nismo vjerovali da može kontrolirati zaostatak da nas zadrži iza. Na kraju je mogao povući ‘ručnu kočnicu’ u posljednjem sektoru, ali nije. Mislim da to pokazuje karakter vozača.”

Leclerc je otkrio da se na ovu taktiku odlučio čim je čuo za pet sekundi kazne za Pereza:

“Konstantno sam propitkivao koliki je razmak između Georgea i Checa. Kad su mi rekli da ga je Checo prošao – znao sam da je iza mene i da je naša najbolja prilika dati mu DRS i pokušati odmaknuti od Georgea što je više moguće. Raspravio sam to sa svojim inženjerom, ali moj plan nažalost nije upalio.”

Smatrate li da je Leclerc trebao dodatno zadržavati Russella u trećem sektoru zadnjeg kruga?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako vam se anketa ne prikazuje, slijedite ovu poveznicu.


Odgovor

21 komentara

  1. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    Toto je u pravu, to je Leclercov karakter..previše je dobrodušan za ovaj sport i zato je puno puta već izvisio …
    Tako neće do naslova… imam dojam da se on zadovolji polovičnim uspjehom.. pole position je super,i to ga zadovolji pa u utrci manje grize.. isto i sada..Pustio Pereza i to je samo pola posla… trebalo je onda i držati Georgea malo kad je već odlučio pustiti Cheka..
    samo moje mišljenje



    2
    -6

    8
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      I onda on padne iza Pereza 5 sekundi i on sam sebi izbije 3 boda koja je izbio i Mercedesu i opet ništa nije napravio. A baš da je itko od njih toliko precizan da zna koliko je netko ispred u desetinku, hmm ne znam baš. Mogao je probati no onda i sam ostati preko 5 sekundi iz Pereza.



      11
      11

      0
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Pravila dopuštaju.
    Sve momčadi koriste pravila do njihovog ruba, nekad ih i pokušaju razvući (u ovoj utrci Alonso).
    Ako je brzina u boksu limitirana na 80, svi pokušavaju voziti 79,9 nitko ne vozi 70.



    6
    6

    0
  3. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Kako je Charles trebao naciljati da on bude unutar 5 sec, a Russell izvan? Dobra ideja, ali previše nategnuto da bi se realiziralo.
    Više bi se trebalo raspravljati o klaunskoj kazni za Pereza gdje još Norris nije ništa ni izgubio nego presjekao šikanu i nastavio ispred Pereza



    11
    11

    0
  4. Ferrari
    Spoilt Prikaži

    Po meni ne. Kolika je vjerojatnost ugurat Pereza sa 5 sek. kazne između sebe i vozača kojega moraš usporit, znaci da bi mu ovaj bio na repu. Vrlo lako je moguće da bi onda zavrsio 3. tj. iza Pereza. Ovo kaj Horner priča nema veze sa ovom ovom situacijom.



    4
    3

    1
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Aj super je da Toto u drugima vidi kvalitete koje sam nema.



    9
    8

    1
  6. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Meni se čini da si Charlie nije htio zatvoriti potencijalna vrata prema Mercu, kočenjem Russella, i time naljutiti eventualnog budućeg šefa


    0
    -4

    4
  7. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nevezano za Wollfov komentar, mislim da LeClercu nije bila namjera da usporava Russella. Da je to htio, morao bi i on usporiti, a onda bi izgubio drugo mjesto u utrci. On je očekivao od Pereza da se odvoji na neke 3-4 sekunde od njega i to bi bilo to.
    U igri je bilo 4. mjesto u poretku vozača, koje je zamalo izgubio.
    Ne bih promijenio svoje mišljenje o njemu kao vozaču da je blokirao Russella, niti bih to smatrao prljavim trikom, osim ako ne bi uradio neki potez koji bi izbacio Russella sa staze.



    5
    5

    0
  8. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    U životu treba biti gad. U natjecanju jednakih onaj koji ima manje morala uvijek dobiva bitku.
    Shumacher je bio legenda i po meni najbolji svih vremena. Bio je jedan od najvećih gadova F1. Senna je bio gad također, Prost također. Max danas je bezobrazni cinik koji će napucati bilo koga u zid ako mu to ide u korist. Pouka je jasna. Pošteni Anđeo neće dobiti orden. Svijet voli pobjednike, a ne moralne gubitnike.



    9
    5

    4
  9. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Ništa se to nije trebalo desiti da nisu onako usrali sa Sainzom… a i njegova vožnja iza Strola… jao jao



    1
    1

    0
    • Ferrari
      Fiorano99 Prikaži

      Imam osjećaj da bi se bolje Hulkenberg uklopio u Ferrariju nego Sainz



      1
      -2

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ja ne znam šta vi očekujete od Sainza. Dva puta je čovjek dobio Norisa i jednom Leclerca a lako je moglo biti i obrnuto (2-1 u korist Sainza naspram Leclerca). Istina da ponekad, ali samo ponekad zaostane malo višeza Leclercom no isto tako Sainz je ove godine po meni odradio najbolju sezonu u Ferrariju. Bio je uz bok ekipi koja slove kao budućnost sporta a jednog i ostavio iza sebe u ekipi koja je je bolje rangirana od Ferrarija na tablici. Sainz možda nema agresivu Maxa, brzinu jednom krugu Leclerca no definitivno nije zaslužio podcjenjivanje. Ja osobno nisam ni smatrao da će ga Leclerc prestići. A samim time što se do kraja nije znalo tko će biti bolje plasiran dovoljno govori da je Sainz odvezao jako dobro ove sezonu. Jedu imali pehova i kikseva ekipe (Leclerc možda malo vise) no gdje je Russel u cijelij priči? Lando? Koji vozi odlično je 5 bodova ispred ali Sainz nema pojma? Sainz je do sad vozio po meni protiv najbokjih vozača nove generacije (Maxa, Landa i Leclerca) i nije se protiv nikog osramotio kao nor Riciardo. Naspram Kimija iz druge epizode u Ferrariju je space shutle. Dajte mu malo kredita. A ovo u zadnjoj utrci, tko zna dali je postojao kakav problem uz glupu taktiku Ferrarija.



        5
        5

        0
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        Fiorano 99 …Jadno je samom sebi dati lajk ..pusti druge da prosude tvoj komentar ..”za” ili “protiv” tome služe


        0
        0

        0
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Strategija Ferraria sa Sainzom je bila katastrofalna ..cijelu trku odvesti na tvrdoj komponenti koja im ne odgovara.
      I to u borbi za konstruktorsko drugo mjesto.
      Ne znam koje je sve gume imao na raspolaganju a izgleda da nije ni bitno jer je tim išao na jednu kartu – vozi najduže što možeš i čekaj SC i besplatnu zamjena guma.
      Mislim da je zato prvi stint vozio sporije (iza Strola) i čuvao gume.
      Ferrari ni sa bolidom RB-a ne bi osvojio prvenstvo jer je za to potrebna sinergija svih ..vozaci nisu problem.



      2
      1

      1
  10. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    “Horner kaže da je Red Bull pokazao kako je to moguće kad je Perez prije dvije godine uspješno usporavao Hamiltona, te kaže da je Ferrari trebao napraviti isto:”

    To je bio potez tebe koji si dno dna. Perez je sluga koji je to učinio. MSu su pomagali, ali nikada niti izbliza kao ovo što je napravio Perez. Zaštopati nekoga 5s u krugu je dno dna. Ferrari nije RB, srećom.


    0
    -2

    2
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Realno to je trebao i Bottas na toj utrci napraviti Maxu. Ali je bio predaleko za bilo kakav učinak. Trebao je mercedes te zadnje utrke dati Russellu bolid. Dam ruku u vatru da bi Hamilton bio prvak.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.