F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Svi opet pričaju o Fangiju

Luka Maloić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Juan Manuel Fangio

Juan Manuel Fangio

Bolid na aukciji

Bolid iz 1956. godine – Ferrari kojeg je vozio peterostruki svjetski prvak Formule 1 – Juan Manuel Fangio, prodan je na aukciji za 28 milijuna dolara. Riječ je o bolidu Ferrarija koji nosi oznaku 290 MM, koji je konstruiran za natjecanje u “World Sportscar Championship” seriji. Ovaj bolid na aukciji se našao uz Porsche kojeg je vozila Janis Joplin i Pontiac koji je pripadao Royu Rogersu. Samo četiri komada 290 MM modela je izradio Ferrari, jedan od njih je pobijedio na “Mille Miglia” – slavnoj utrci sa Eugeniom Castellottijem za volanom 1956. godine. Fangio je završio četvrti u toj utrci. Sljedeće godine, automobil je osvojio “Buenos Aires 1000 km” utrku sa posadom koju su činili Castellotti, Luigi Musso i Masten Gregory.

Auto je do sada bio u vlasništvu Pierrea Bardinona pune 34 godine. RM Sotheby – aukcijska kuća koja je provela dražbu – nije odala identitet novog vlasnika bolida – izjavili su samo da je riječ o Europskom sakupljaču vrhunskih automobila.

Lista utrka u kojima se natjecao 290 MM -bolid:

 • XXIII Mille Miglia, 1956 – Juan Manuel Fangio – 4. mjesto
 • Nurburgring 1000 KM, Njemačka 1956 – Phil Hill, Ken Wharton, Olivier Gendebien, Alfonso de Portago – 3. mjesto
 • Grand Prix of Rouen-Les Essarts, Francuska 1956 – Alfonso de Portago – 9. mjesto
 • Sveriges Sports Car Grand Prix, Švedska 1956 – Wolfgang Graf Berghe Von Trips, Peter Collins – 2. mjesto
 • Buenos Aires 1000 KM, Argentina, 1957 – Masten Gregory, Luigi Musso, Eugenio Castellotti – 1. mjesto
 • Portuguese Grand Prix, Portugal, 1957 – Masten Gregory – 2. mjesto
 • Grand Prix of Spa-Francorchamps, Belgija 1957 – Masten Gregory – 10. mjesto
 • Nassau Tourist Trophy, Bahami 1957 – Joakim Bonnier – 3. mjesto
 • Governor’s Trophy, Bahami 1957 – Joakim Bonnier – 6. mjesto
 • Nassau Memorial Trophy, Bahami 1957 – Joakim Bonnier – 7. mjesto
 • Nassau Trophy, Bahami 1957 – Joakim Bonnier – 4. mjesto
 • Cuban Grand Prix, Havana- Kuba, 1958 – Paul O’Shea, Manfredo Lippman – 6. mjesto

DNA test potvrdio – Espinoza je Fangiov sin

Nedavno proveden DNA test je i službeno potvrdio da je F1 legenda Juan Manuel Fangio otac 77-godišnjem Oscaru Espinozi. Fangiovo tijelo je bilo podvrgnuto DNA testiranju kako bi se dokazalo očinstvo u slučajevima Oscara Espinoze i Rubena Vazqueza. Ovim testiranjem je dokazano da je Espinoza, koji je bio blizak sa Fangiom neko vrijeme i koji je sam imao trkaču karijeru, biološki sin F1 legende.

Vazquezov slučaj će se razriješiti u narednim danima. Fangio nikada nije bio oženjen niti je imao potvrđene nasljednike za vrijeme svog života – iako je imao vezu sa Andreom Berruet – Espinozovom majkom. Vazquez, s druge strane, tvrdi da mu je majka, Catalina Basili, priznala 2005. godine da je Fangiov sin, kao posljedica veze koju je imala sa slavnim vozačem 40.-ih godina

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

 1. Lewis Hamilton 44 rizla Prikaži

  Toliko buke a bolid pobjedio na samo jednoj utrci.. Ali dobro, lijep je, unikatan i rijedak..


  0

  0