Allison: Vettel radi čuda iz vikenda u vikend

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Nakon katastrofalne 2014. u Red Bullu Sebastian Vettel se pridružio Ferrariju koji u tom trenutku nikako nije izgledao kao bolja opcija za Nijemca. Prošle godine momčad nije pobijedila nijednom i zabilježila je tek dva pobjednička postolja.

Ipak, već u samom startu sezone Vettel je osvojio VN Malezije i to je bila prva od tri pobjede koje smo vidjeli od njega ove sezone.

Iako je imao loših utrka poput Bahreina – Ferrarijev tehnički direktor James Allison pun je riječi hvale:

“Najlakše je pričati o tome gledajući samo Bahrein, njegovu najslabiju utrku sezone, gdje je napravio jednu ili dvije pogreške,” izjavio je Allison za BBC.

“Nemamo bolid koji je dobar kao Mercedes, to je očito, a ipak – pobijedili smo na tri utrke. Sebastian je pobijedio na sve tri. Zašto je pobijedio na tim utrkama i završio na postoljima tako često? Tražimo od njega da čini čuda da bolid postavi u kompetitivan položaj jer još nismo dovoljno dobri da pružimo pobjednički bolid.”

“A on radi takva čuda krug za krugom, utrku za utrkom, vikend za vikendom. I onda jednom ili dvaput u cijeloj godini, kroz nekoliko tisuća krugova, vidite da on nije stroj nego osoba. To pokazuje svu veličinu ostvarenja u ostalim utrkama,” zaključuje Allison.

Progovorio je i o njegovu karakteru, te o čestim usporedbama s Michaelom Schumacherom.

“S vozačima je primarna stvar da su brzi i da ne griješe. Često se dogodi da uz te vozačke karakteristike dobijemo i ne tako lagan karakter osobe.”

“Sebastian je neobična osoba koja je vrlo direktna i lagana. Krivo bi bilo reći da nema ego, ali ga drži pod kontrolom jer je dio grupe, odnosno ekipe. Zbog toga je užitak raditi s njim, a osim toga – momčad je moćnija kad vozač, kao glavni faktor, želi biti dio zajednice.”

Allison je radio sa Schumacherom od 2000. do 2004. godine i dobro ga poznaje:

“Radio sam s dva tipa koji su zaista, zaista razumjeli što znači biti dio ekipe. Jedan je Michael, drugi Sebastian.”

“Ne želim podcijeniti ostale, ali to posebna kvaliteta kod Sebastiana, isto kao što je bila kod Michaela,” kaže Allison.


Odgovor

4 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ma nevjerujem ni riječi, obični PR.


    0
    0

    0
  2. Kush Prikaži

    Niti ja, što ovaj bulazni!? :zubo:

    Šalu na stranu, ako je netko kompetentan ocijeniti sebovu izvedbu, ako itko zna sve mane i vrline, tj nivo auta, i može po tome kvantificirati sebovu izvedbu onda je to upravo J.A.
    Isto tako je i u povlačenju paralele sa velikim michaelom, vezu za koju svi znamo da je jaka i da je mlađem stariji najveći uzor od malena, i tu je james u privilegiji da tom osobno svjedoći, i svim svojim iskustvom najrealnije usporedi! :D :D

    I kada to jasno sažme u dvije jezgrovite izjave, ali gdje sve detaljima, tj direktnim činjenicama kojima je svjedočio i jasno stao iza njih, kaže to što je rekao – neće baš svi biti oduševljeni – a nema tog “znalca” ni na webu među publikom, a mislim niti među strukom, koja bi mogla bilo kako umanjit ili pobiti bilo koji dio tih izjava!
    (želim reći, da je šteta što nije sezona, pa da mora crofty ili neko slične diplomatičnosti to komentirati, i da se naravski mora s tim složiti, baš me zanima kako bi prenijeli taj komentar, hehe! znam da bi morao nešto dodat i neminovno ispast kakav je često zadnje dvije godine, pridjev uzmite po volji ;) ).

    P.S.
    Da komentiram neke pozitivne vijesti ovih dana o šumiju – nedaj se mastore! nebitno koliko sporo, bitno da se polako oporavljaš, koliko god bude trebalo, tvoji će te fanovi čekati, cijela F1 će te čekati, samo nastavi sa borbom!

    a u vezi J. A. :
    jedino nije rekao što misli da bi bilo kada bi seb imao auto, al pari mercu, (da je max. desetinku sporiji od merca u prosijeku – eto, tek toliko da nije bolji, neće nikad bit poravnati 100% različiti auti)..
    ..ono na kog bi stavio pare u tom slučaju?


    0
    0

    0
  3. FO108F Prikaži

    To se kaže “svakom svoje govno ljubičica”!


    0
    0

    0
  4. Monisha Kaltenborn
    Zeus Prikaži

    Neće valjda loše o našima, ipak, ova mu nije trebala-“Raikkonen making Vettel “work for his money”, says Allison” auh,,,,


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.