F1 paddock u Imoli evakuiran zbog opasnosti od poplave

Izdvojeno

Luka Gregorić

Prije 11 mjeseci 1 min 15 komentara

Osoblje ekipa i organizacije Formule 1 u utorak poslijepodne dobilo je upute od lokalnih vlasti da se iz predostrožnosti evakuira iz paddocka staze u Imoli zbog prijetnje poplave rijeke Santerno koja se nalazi u blizini.

Na društvenim mrežama kruže slike koje prikazuju značajne dijelove paddocka pod vodom zbog velike količine padalina proteklih dana. Talijanska regija Emilia Romagna pogođena je posljednjih tjedana čestim olujama i visokom razinom padalina što je rezultiralo tim da Stožer civilne zaštite u ponedjeljak izda crveno upozorenje zbog najave daljnjih padalina.

Stalno loše vrijeme dovelo je do nagađanja da bi sama utrka mogla biti ugrožena, a prognoze pokazuju da postoji mogućnost da kiša ne posustane sve do utrke u nedjelju.

Preporuke Stožera i lokalnih vlasti su da se što više izbjegavaju putovanja u područjima zahvaćenim crvenim alarmom što je u suprotnosti s organizacijom utrke i dolaskom navijača naredni vikend. Ipak, maksimum padalina očekuje se u srijedu što bi trebalo ostaviti dovoljno vremena da se situacija na stazi i oko nje stabilizira prije treninga u petak.


Odgovor

15 komentara

 1. Stefan Bellof
  pigmalion Prikaži

  Uh……. 😕


  0
  0

  0
 2. Fia
  Realista Prikaži

  Bas pisem prijedlog celnicima F1. Jedna nova ideja, bas bi mogla povecati gledanost, onako full dobra. Ukoliko bude sve pod vodom, treba organizirati Jet-Ski utrke. Svi ce imati isti Jet-Ski, dakle dolazit ce do izrazaja vozac.
  Naravno, prije glavne Jet-Ski utrke treba odrzati sprint Jet-Ski utrku. Ako gledanost bude dobra, onda bi ovaj format bio uveden na 4 utrke kroz sezonu. Ukoliko ne bude uvjeta (poplave) za Jet-Ski utrku, osigurat ce se posebne barijere koje ce se instalirati na staze kako bi zadrzale vodu, te ce se iste poplaviti vodom.
  Zamislite, Jet-Ski utrka, pa isusivanje staze za normalnu sprint utrku, pa glavna utrka. E da, zaboravio sam sprint Jet-Ski prije svega.  33
  32

  1
 3. Marlboro
  F1bodul Prikaži

  Gledam na vrijeme i radar.. moguće blago razvedravanje..

  Samo da ne bude potop i otkazana trka, taman sam na godišnjem, a bila bi šteta, napokon normalna staza na redu.  5
  4

  1
 4. Honda
  Nikolar95 Prikaži

  Neverovatno do cega smo dosli da na spomen kise se pitamo dali ce biti trke ili ne e moja F1.  3
  -12

  15

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.