Momčadi preksutra moraju potvrditi mješavine guma za Australiju (anketa)

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 13 komentara

Pirelli

Pirelli i FIA ponovno kompliciraju život pratiteljima i ljubiteljima Formule 1. Naime, momčadi preksutra moraju donijeti odluku koje će gume koristiti za VN Australije koja se vozi za 101 dan. Pravilo kaže da se komponente za europske utrke moraju odrediti 8 tjedana prije, dok one na drugim kontinentima treba potvrditi čak 14 tjedana prije, što zvuči pomalo suludo.

Pravilo izgleda još gluplje kada shvatite da momčadi još nisu niti testirale sve raspoložive komponente guma za 2016., a ono što jesu, testirali su s ovogodišnjim bolidima, koji neće biti u uporabi sljedeće sezone. Jedina pozitivna stvar oko svega je to da vozači sada imaju slobodu oko odabira guma za trkaći vikend, jer će moći odabrati dvije od tri komponente, dok je do sada to određivao Pirelli.

Mislite li da je show oko guma potreban Formuli 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

 


Odgovor

13 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Sve je u textu gori objasnjeno samo cu reci da je ovo veliko s*anje!!!! :facepalm:


    0
    0

    0
  2. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Kakve su ovo gluposti? Više mi liči na vrtić nego na Formulu 1.


    0
    0

    0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Stihl i Husqvarna uvjetuju svoj ulazak u F1,uvođenjem PU od 125ccm,o čemu FIA ozbiljno razmišlja i za vjerovati je kako će dotične korporacije dobiti pozitvan odgovor.A jbg,nije sve tak crno kak izgleda. :facepalm: x3


    0
    0

    0
  4. Kush Prikaži

    Glupost, komplikacija oko logistike, pravilo je takvo jer pirelli želi po svaku cijenu izbjeći aviotransport, već brodom poslati ranije, a da bi poslali ranije, treba ih ranije i proizvesti, pošto sada timovi određuju koje će komponente koristiti, zbroj je to što imamo :zubo:
    jedino će biti zanimljivo hoće li merc pokrivat ferrari s izborom, jer im pašu nešto tvrđe gume nego talijanima, ali dali su sigurni da sa konzervativnijim izborom još uvijek mogu biti nadmoćni – nekako mi se čini da će merc razdvojit odabir komponenti za svoje pilote iz taktičkih razloga, samo kako će se dogovorit tko će na koju strategiju, zaista neznam, jedino da naprave lutriju i da lujo i nico izvlače strategiju guma iz šešira doslovno – msm da će još puno tinte poteći na temi gume kako se sezona počne razvijati, tko god bio u prednosti, i potencijalne su velike prepirke, možda i pokoji skandal ;)
    sami auti će biti evolucija ovogodišnjih kod većine, pa će biti lakše odabrati komponente ispočetka ovako “na slijepo”, znam da ferrari i williams izlaze s novim šasijama, vjerujem da je ferrari uočio što je dobro na ovom autu, i da će vjerojatno zadržat razinu potrošnje guma, williams isto, oni ih ponekad nemogu ni zagrijat dobro, pa da budu i malo oštriji još će biti OK,
    uostalom, to su čisto moja razmišljanja, za išta precizirati ili biti određen je puno prerano, vidjet ćemo još, ali da izgleda glupo ovo pravilo – izgleda, alternativa je da timovi sami plaćaju transport svojih guma, što bi bogatiji i prihvatili sigurno, ali onda gume više nisu pod nadzorom pirellia, tako da ova glupost mora ostat, ili bernie mora kupit još jedan 747 cargo, samo za gume, a to ziher nije opcija.
    Sve u svemu stvar je logistike sa takvim pravilima, nisu te tjedne bez razloga razdvojili na europu(cestovni prijevoz) i ostatak svijeta(brodski), ali i o tome je trebalo razmisliti prije donošenja pravila, ništa novo u cirkusu F1!


    0
    0

    0
  5. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Ma ovo je lakrdija!!!


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ako pretpostavimo da će timovi o odnosu novih bolida i guma imati neke konkretne podatke nakon odrađenih prvih testova, a ako testovi završe 4. 3. to bi značilo da je odabir guma na prvih tri utrke čista lutrija. Znači nije bitno koliko su propisi dobri, a time mislim na slobodu izbora komponenti koje timovima odgovaraju, dok postoje ovako maštoviti načini za izigravanje istih.

    O apsurdnosti pravila najbolje govori pitanje koje se nužno nameće s obzirom na različite rokove potvrde. Na kojem kontinentu se vozi VN Europe?


    0
    0

    0
  7. Mclaren
    KERS Prikaži

    Cirkus kakav prilici F1 u zadnjih par godina.


    0
    0

    0
  8. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Glupost, cirkus, ne znam ni sam kako bi ovo nazvao. Čini mi se da u formuli 1 idu s onim pravilom. Zašto nešto napraviti jednostavno kad može komplicirano.


    0
    0

    0
  9. Mclaren
    raca Prikaži

    To je za 2016. Za 2017. sve će ekipe morati do Badnjaka 2016. donijeti odluku za sve utrke te godine tako da majmuni u FIA-i mogu u miru dočekati Božić i Novu godinu. To je u redu. I majmuni, kao bliski nam srodnici, imaju pravo na veselje. Jedino me zanima, dal’ njih to boli kad polude?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.