Rosberg: Lewis je najbolji vozač svih vremena, ako netko može pobijediti Russella – to je on

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 29 komentara

Analitičar Sky Sports televizije i prvak iz 2016. godine Nico Rosberg smatra da je George Russell veliki test za Lewisa Hamiltona na putu k osmom naslovu svjetskog prvaka.

Dvije utrke nove sezone su iza nas, a Hamilton je dva boda ispred svog timskog kolege. Međutim, Lewis je prošle godine izgubio taj duel i završio iza Russella u konačnom poretku. Rosberg smatra da je ta bitka vrijedna pažnje:

“George je budući svjetski prvak i bit će izazov za Lewisa. Pogledajte vikend u Saudijskoj Arabiji i što je učinio. Naravno da postoje različite postavke bolida, ali obojica imaju slobodan izbor da uštimaju bolid kako žele.”

“Za Lewisa je bilo lijepo kako se vratio u utrci i to mu daje malo na samopouzdanju nakon loše subote. George je konačan test za njega, on je budući svjetski prvak. Lewisu je teško ostati ispred. George je imao sjajnu sezonu prošle godine i sad je nastavio u istom tonu.”

Unatoč svemu – Rosberg najbolje zna koliko je naivno otpisati sedmerostrukog svjetskog prvaka:

“Nemojmo zaboraviti – Lewis je najbolji vozač svih vremena i ako netko može pobijediti Georgea – to je on.”

“Međutim, Lewis ima tu slabost da ga ovakve stvari malo poremete, ali se onda vrati svaki put u punoj snazi, tako da ja ne bih bio pretjerano opušten da sam na Georgeovom mjestu.”


Odgovor

29 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Kako to da je on najbolji vozač, a ti ga pobjedio na vrhuncu karijere!? 😀



    20
    18

    2
  2. Bmw
    EnoEno Prikaži

    A šta je to Russell!??.



    4
    1

    3
  3. dejan_s Donator Prikaži

    Hm…. malo dodajemo zapaljivog materijala, da se site magnetizira prije utrke F1 u Australiji?
    Ako se ne varam Rosberg je ove riječi izrekao odmah poslje završetka utrke u Saudijskoj Arabiji.

    Rosberg se pomalo dodvorava Sky bratiji, a dobro mu dođu takve izjave kako je on jednom uspio dobiti Hamiltona, pa mu godi to reći jer proizilazi da je on pobijedio najboljeg od najboljih: tako izlazi da je tobožnjim veličanjem Hamiltona on sam sebe hvališe. Rosberg je lukav bar tako ja to vidim. naime cijelo vrijeme dok je govorio o Hamiltonu tj. o njegovim “problemima” nije skidao osmjeh s lica.



    25
    24

    1
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      U načelu, Nico Rosberg, is the best of the best.
      Pobijedio je i Michaela Schumachera u prvim povratničkim godinama Mercedesa.
      Lewisa je tukao na vrhuncu svoje njemačko-finske F1 karijere. Pobijedio je dva 7-struka F1 prvaka.
      Nico ima nadnaravne sposobnosti, a mi toga nismo svjesni. 😎😎



      32
      31

      1
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali to vlastito mišljenje teško da će ikada šta promjeniti jer činjenice su te koje ostaju a to je, Lewis Hamilton statistički najbolji vozač svih vremena. To je činjenica koju za sada ne možete promjeniti.



      8
      8

      0
      • Eddie Irvine
        Alphonse Lemerde Prikaži

        Sve je to točno, i ničije uspjehe ne želim umanjivati, ali i te statistike malo zavaravaju…
        Ako usporediš broj utrka u sezoni prije i sada, ako usporediš broj bodova po utrci, konkurenciju, timske odredbe prije svega, koje su u modu došle tek u eri M. Schumachera i postale pravilo do današnjeg dana, dok su prethodno bile samo iznimka u rijetkim situacijama, nekadašnji vozači statistički uopće nisu u mogućnosti mjeriti se sa današnjima. jer danas je i Bottas statistički uspješniji od mnogih velikana…
        Nije isto osvojiti titulu pored Baricchella ili Botasa ili kad ti je timski kolega bio Senna, Prost, Lauda, Mansell, Piquet, ( da se ne vraćam na unutartimske borbe u 70-im i prije) i to bez timskih naredbi…
        Zato su i svi ti statistički uspjesi jako relativni…



        24
        22

        2
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Nico Rosberg team, hvala Mercedesu😉



        2
        1

        1
  4. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Haha koji namazanko
    Equal machinery Rosberg.



    11
    10

    1
  5. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Sto se jednostrukih prvaka tiče u ovom tisućljeću, dvojica su vozili Nascar u Texasu ovaj vikend, a tu je i Nico Rosberg, daje izjave…
    Lukav covjek koji balansira između britanskih i njemackih medija i auto industrije općenito. Bilo bi ga zanimljivo vidjeti u većoj ulozi od povremenog komentatora,influencera, testera isl. Pod veća uloga milsim ulogu team managera ili čak team principala u nekoj od ekipa 2026. (novoj ili postojećoj).



    9
    7

    2
  6. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Nemoj reći, nemoj reći, nemoj reći…….. I beat the seven-time world champion in equal machinery.



    17
    16

    1
  7. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Je više dosadan Rosberg. Svaka čast za osvojen naslov, ali njega je to poprilično koštalo. Povukao se iz F1, a tu je svako malo, dolazi na utrke i samo o Hamiltonu i Mercedesu priča.



    5
    4

    1
  8. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Mora da je pala dobra pinka iz Engleskih medija za ovaj Rosbergov govor (kroz zube).



    1
    -1

    2
  9. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    usta moja hvalite me…
    hvaleći Hamiltona indirektno hvali sebe, kako su već mnogi primijetili prije.

    p.s. ima tipfeler, prošlo je 9 sati od objave i nitko ne reagira. ne mogu više ignorirati :D

    zna koliko je naivno otpisati sedmerostrukog svjetskog rpvaka:



    6
    4

    2
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Točno to. Rosberg baš nije fan Hamiltona, ali često ga pohvali uz smiješak koji govori da ga je jednom pobijedio. Ono, Svijete i ja sam velik! Samo što mu ne ide u prilog što je 38 sekundi nakon osvajanja naslova podvio rep i pobjegao.



      1
      0

      1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Realno pobjedio je dva sedmerostruka prvaka. Govoriti za njega da je loš ili u najmanju ruku vozač srednje klase je smiješno.



      5
      5

      0
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Jesam li ja negdje rekao da je Rosberg loš ili u najmanju ruku vozač srednje klase?
        Zašto izmišljaš rečenice koje ja nisam rekao?

        Ono što sam ja rekao, da ti ponovim, je da Rosberg voli pričati kako je Hamilton najbolji ikad jer se podrazumjeva da je on pobijedio najboljeg ikad i tako sebi gladi ego.


        0
        -1

        1
        • avalon Prikaži

          zd1400rt….”govor tijela” je zaje*ana stvar . npr kad napišeš “Rosberg baš nije fan Hamiltona, ali često ga pohvali uz smiješak koji govori da ga je jednom pobijedio. ” valjda “pročitaš” šta njegov smiješak “govori” , da je i on ( rozberg) velik . isto tako je i Dani “pročita tvoj govor tijela” u prvpm komentaru pa je možda zbog toga napisa “Govoriti za njega da je loš ili u najmanju ruku vozač srednje klase je smiješno.”
          i ovo mi je bilo interesantno pročitat za rozberga “Samo što mu ne ide u prilog što je 38 sekundi nakon osvajanja naslova podvio rep i pobjegao.” da je velik ne bi to uradija ? zanemarimo naša mišljenja jer smo laici ( bar sam to ja ) pa se podsjetimo šta je mislim 2015. o nici izjavija jackie stewart koji usprkos godina valjda ka 3 X prvak više zna i vidi od nas…”Ali, ne otpisujte Rosberga. Njega skoro ništa ne može zaustaviti. Vrlo je brz. Vidjeli smo da je osvojio mnogo pole positiona i da ima uglađeniji stil od Hamiltona. Volio bih da osvoji titulu, to bi bilo jako dobro.” godinu dana posli NR je osvojia titulu šta znači da je stewart dobro procjenija kvalitetu rozberga . osim toga i ovo može bit neki pokazatelj “Nico je prokleto snažan natjecatelj.” Hamilton kaže za Francuski L`Equipe. “Jamčim vam to.” “On je podcijenjen” ;)
          napisat kako je rozberg posli osvajanja titule podvija rep i pobiga mi se nekako ne uklapa u ove citirane izjave . mislim da je NR povuka razborit potez odlaskom jer u MB , a s obzirom na njihovu politiku prema tadašnjoj vozačkoj postavi više nije moga “iznenadit” . di j emoga nastavit karijeru da je osta u F 1 ? u RB ili ferrariu koji su jedini donekle mogli parirat MB ? čisto sumnjam je robe ekipe su imale jake vozačke postave , a sve ostalo bi bilo “sa konja na magarca” i bolje je otići kad si na vrhu nego se “vuči” po stazama u osrednjem bolidu… “rasprodavat” stečenu reputaciju ka npr ricciardo u McL . možda j e i on podvija rep i zbog maxa napustija RB ili je trenutno neaktivan na gridu jer je podvija rep pred landom .
          gotovo sam siguran da rozberg ne priča o lewisu bez veze , valjda je to uvik u nekom kontekstu . da ne priča kako je LH najbolji ( a statističi to je usprkos šta mu jedino fali 8. titula da i tu bude No 1 ) onda bi neko moga .kazat da NR to iz nekakve ljubomore , zavisti izbjegava izjavit , a kad izjavi onda ti “pročitaš” iz njegovog osmjeha , izjave da time zapravo veliča sebe . btw , kad je rozberg pobjedija lewisa tada ovaj nije bija najbolji , ima je 3 titule , a u svim bitnim segmentima MS je i dalje drža sve rekorde . LH ih je “porušija” kad mu je za
          kolegu doša bottas . jedini koji je za sada pobjedija statistički najboljeg je zapravo russell jer je lani završija ispred lewisa . je li to slučajnost ili “loš dan” lewisa mogla bi pokazat ova sezona mada ako se to i ponovi lewis će i dalj ebit najbolji jer je visoko postavija ljestvicu za sve n agridu i one koji će tek doči u F 1 ….


          0
          0

          0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Avalon brate.
          Nigdje nisam rekao da je Rosberg lošiji, sporiji i sl. Rosberg je zvijer od vozača, po meni bolji i kompletniji od npr. Vettela.
          Meni kao fanu F1 bi bilo draže da je ostao i obranio naslov protiv Hamiltona. Hamiltonu je mogao parirati na stazi, ali još teže mu je bilo van staze gdje Hamilton savršeno igra umne igre, manipulirao i provocira. Sam Rosberg je rekao Bottasu da ako želi naslov da mora Hamiltonu izgradelati meso ispod prozora jer je ovaj navodno vegan. To ti sve govori s čim se Nico morao boriti i na koji način. Po meni je tu podvio rep kao trkaći vozač i otišao uživati u životu. Isto tako je za incident u Silverstonu 2021. Indirektno rekao da je Ham iskoristio sivu zonu i sl. Zna Rosberg u što je igra kada je Hamilton u pitanju i dobro zna koju poruku šalje kada kaže da je Ham najbolji.



          2
          1

          1
  10. Fernando Alonso 14
    Pavle Prikaži

    Kontam nešto, ako je Sir Lewis Hamilton najveći svih vremena, ti ga pobijediše 2016.g., to indicira da je Nico Barbie Girl Rosberg hmmm šta ono bolji ?? 😊



    4
    3

    1
  11. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Sada su 23 sata, ali nikad nije kasno za slane kokice!



    1
    1

    0
  12. lukarak Donator Prikaži

    A ono, vozio s dva sedmerostruka prvaka. Pobijedio jednog stalno i jednog jednom. Valjda zna kaj prica.


    0
    -2

    2
  13. avalon Prikaži

    “Lewis je najbolji vozač svih vremena i ako netko može pobijediti Georgea – to je on.” ?!?!? neko bi moga s obzirom na naslov članka pomislit kako je russell nepobjediv i treba neko “specijalan” , najbolji vozač svih vrimena ( kako izjavljuje rozberg ) da bi se njega pobjedilo . možda je to tako ali lani su ga pobjedili/završili ispred njega max , leclerc , perez , a možda bi ga pobjedija i carlos da ga npr u imoli nije iz trke kad je starta sa P 4 ( russell sa P 11 ) izbacija ricciardo , a u americi di je starta sa P 1 ( russell sa P 4 ) upravo russell izbacija iz trke u prvom krugu . uz ta 2 odustajanja carlos je ima još 4 = 6 ukupno , russell tek jedno u silevrstonu . bodovna razlika u korist russella u odnosu na carlosa je na kraju prvenstva bila tek 29 bodova . i sad jedino 7X prvak koji je lani završija 6. može pobjedit “teško pobjedljivog” russella ?!?!? izgleda da rozberg i nema baš neko mišljenje o vozačkim kvalitetama maxa , leclerca možda i norrisa kad bi ovaj ima konkurentan bolid . št aje sa preporođenim alonsom u preporođenom AM pa možda i strollom ako AM nastavi ovim tempom . jer da je u arabii stroll završija trku bodovno bi vjerovatno bija vrlo blizu russellu ….



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.