Tost: Više ne vjerujem svojim inženjerima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 2 komentara

Šef AlphaTaurija Franz Tost je uoči Velike nagrade Saudijske Arabije dao zanimljivu izjavu. Razočaran performansama na otvorenju sezone rekao je da njegovi inženjeri nisu ostvarili očekivani napredak i da im više ne vjeruje.

“Tijekom zimskih mjeseci rekli su mi da je bolid fantastičan, da jako napredujemo. Međutim, kad smo došli u Bahrein nije nas bilo nigdje.”

Yuki Tsunoda i Nyck de Vries su VN Bahreina završili na 11. i 14. mjestu, odnosno, bez bodova.

“U Saudijskoj Arabiji vidimo neke znakove pozitivnog pomaka, ali smo svejedno očekivali puno bolji bolid.”

“Mučili smo se u Bahreinu, ali tu izgleda malo drukčije. Nadam se da bar jedan bolid može ući u Q3, ali imamo puno stvari koje će bolid učiniti bržim, posebno u aerodinamičkom odjelu.”

“U tijeku su različiti [razvojni] programi. Inženjeri mi kažu da dobro napredujemo, ali ne vjerujem im više. Želim vidjeti rezultate na štoperici jer je to jedino što je bitno.”

Kad je riječ o nedostacima novog bolida, Tost kaže:

“Nemamo dovoljno downforcea, zbog toga bolid nije stabilan prilikom kočenja. Stražnje gume se pregrijavaju, trakcija je loša… To su stvari koje vam trebaju za dobar krug.”

“Tijekom zimskih mjeseci vidjeli smo, barem na papiru, da smo jako napredovali u usporedbi s prošlogodišnjim bolidom. Sad kad pogledamo brojeve, kao što sam rekao, više ne vjerujem svojim inženjerima.”


Odgovor

2 komentara

  1. Tricolore Gorila
    Zendo Prikaži

    Ako učenik(AM, Dan Fallows i ekipa) nadmaši učitelja (RB, Adriana i ekipu) to bi mogla biti jedina senzacija, jer očito je da oni jedini kuže “sveti gral” ovih pravila, nešto valjda poput razdvojenog turba i kompresora iz “prošle ere”



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.