Drugi trening u Džedi: Verstappen najbrži, Alonso razdvojio Red Bullove

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 3 min 29 komentara

Ime Maxa Verstappena još jednom se našlo na vrhu ljestvice najbržih vremena na kraju slobodnog treninga za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Džedi. Nizozemac je samo 14 tisućinki bržim vremenom od onog s prvog treninga bio najbrži na drugom treningu, prvoj noćnoj sesiji vikenda.

Konkurencija je ovog puta bila nešto bliže pa je tako Fernando Alonso u Aston Martinu s dvije desetinke sporijim vremenom od Verstappena razdvojio njega i timskog kolegu Sergija Pereza koji je kasnio tri desetinke. Esteban Ocon i Pierre Gasly dali su Alpineu nadu u bolji vikend od prošlog postavljanjem četvrtog i šestog vremena s manje od pola sekunde zaostatka, dok se između njih smjestio Mercedesov George Russell.

Sedmo mjesto pripalo je Lanceu Strollu u drugom Aston Martinu, a odličan tempo u jednom krugu ponovo je, baš kao i u Bahreinu, pokazao Nico Hülkenberg u Haasu. Obojica su imala zaostatak od pola sekunde, a najbržih deset zaključili su Ferrarijevi vozači, Carlos Sainz i Charles Leclerc koji je tijekom treninga nekoliko puta upitao momčad ima li problema s bolidom – nakon nekoliko standardnih “vratit ćemo ti se” odgovora, inženjeri su zaključili da problema nema, stoga je moguće da je mladi Monegažanin nakon silnih problema s pouzdanošću na početku sezone postao paranoičan oko svake sitnice.

Lewis Hamilton bio je jedanaesti i posljednji unutar sekunde zaostatka, a iza njega smjestio se Lando Norris u McLarenu. Sva najbrža vremena postavljena su na soft gumama, osim onog Alexa Albona koji je to napravio na mediumu.

Osim niza blokiranja kotača, promašenih šikana i ometanja vozača u brzim krugovima, incidenata vrijednih spomena na uskoj stazi u Saudijskoj Arabiji na drugom treningu nije bilo. Najbliži većem incidentu bio je Yuki Tsunoda koji je na samom početku treninga okrznuo zid s unutarnje strane 22. zavoja, no Japanac je imao sreće i prošao je bez oštećenja.

Treći i posljednji slobodni trening uoči kvalifikacija za VN Saudijske Arabije vozi se sutra od 14:30.

Rezultati

VozačKonstruktor+Krugovi
1Max VerstappenRED BULL RACING HONDA RBPT1:29.60328
2Fernando AlonsoASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+0.208s25
3Sergio PerezRED BULL RACING HONDA RBPT+0.299s25
4Esteban OconALPINE RENAULT+0.436s26
5George RussellMERCEDES+0.467s26
6Pierre GaslyALPINE RENAULT+0.497s27
7Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+0.507s26
8Nico HulkenbergHAAS FERRARI+0.578s26
9Charles LeclercFERRARI+0.738s27
10Carlos SainzFERRARI+0.989s28
11Lewis HamiltonMERCEDES+0.996s26
12Lando NorrisMCLAREN MERCEDES+1.118s26
13Yuki TsunodaALPHATAURI HONDA RBPT+1.173s29
14Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES+1.207s26
15Kevin MagnussenHAAS FERRARI+1.217s24
16Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI+1.234s26
17Nyck De VriesALPHATAURI HONDA RBPT+1.318s28
18Logan SargeantWILLIAMS MERCEDES+1.356s29
19Oscar PiastriMCLAREN MERCEDES+1.361s25
20Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI+1.449s29

Odgovor

29 komentara

  1. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Svi unutar 1.5 sekunde…TOP



    2
    1

    1
  2. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Ferrari donio nadogradnju koja ih je približila prema kraju grida.
    Fenomenalno to samo Talijani znaju.
    Bolje bi im bilo da uzmu sve nove komponente jer sa ovakvom brzinom će svakako startati sa začelja uz kaznu.

    I šlag na tortu nove komponente i Leclerc prijavljuje problem a oni glupani standarno”we are checking” i tri minute poslje pitaju šta nije kako treba bolid ima 300 senzora i opet ne vide ništa a ovaj im govori da osjeća nekakav kako je rekao”surge” oni opet”we are checking”
    Nevjerojatno.
    Nivo nesposobnosti i neorganiziranosti me iz tjedna u tjedan iznova iznenađuje baš kad pomislim da nije moguće oni uspiju nanovo.



    27
    27

    0
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Alonso spasava sezonu mi se cini heh



    23
    23

    0
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      matori prdonja :D



      9
      8

      1
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Na našu žalost i vjerovatno na žalost cijelog F1 svijeta Maxu su svi ostali na gridu su samo blaga iritacija kao komarac malo zuji i to je to.



      2
      2

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Sva sreća pa postoji budget cap, zamrznuti motori i zabrana testiranja, tako da ih nitko ne može stići.



      13
      13

      0
    • Fernando Alonso 14
      Pavle Prikaži

      sada se vidi koliko je F1 bila zakinuta sve ove godine dok je Ferdo vozio kante od bolida :( Stari moj kakvi Leclercovi, Sainzovi qurci palci.. daj čovjeku pristojan bolid i imaš pravi show!!!



      28
      28

      0
      • avalon Prikaži

        ako zanemarimo rookie sezonu u minardiu koliko je to kanti od bolida alonso vozija ? u 4 sezone renaulta ( 2003. – 2006. ) osvojai je 2 titule , zatim 2007. McL sa kojim je bija u samom vrhu . 2008. – 2009. “solidno” loši renault , pa ferrari sa kojim je u 5 sezona i dominacije RB 2 X bija vrlo blizu titule . sa kantom od bolida uz onakav RB se to nije moglo , trebalo je imat itekako dobar bolid . jedina “prava kanta” koju je vozija je bija McL/honda . alpina ne za velike domete ali solidan bolid koji je usvojoj drugoj , lanjskoj sezoni završija ka best of the rest .
        interesantno kako se sada niko ne sprda sa AM koji je navodno kopija RB od lani , a svi su se sprdali sa pink RP koji je bija kopija mercedesa . možda to ovisi o vozačima koji su vozilo RP , a sad AM .
        možda je ovi AM bolid koji sam vozi bar kad je stroll u pitanju jer on ka lik koji je po mnogima zaluta u F 1 je jučer bija sporiji od maga alonsa za 0,29 , a od pereza 0,2 s no niko ga ne spominje . btw , jučer su pitali kracka o zdrastvenom stanju strolla ( pokazali rendgenske snimke ) i ovaj je reka da je sad puno bolje ali još ne i fit . možda lanca ne spominju jer bi se možda trebali posut pepelom za sva omalovažavanja na njegov račun ? bilo je sprdnje i na račun alonsa kad je pozitivno govorija o strollu prije misec dana . nakon izjava “On je jako mlad, jako talentiran i ima mogućnost postati svjetski prvak.” i “Ima brzinu, ima talent, to je pokazao puno puta, pogotovo u kišnim uvjetima.” pisalo se kako ae alonso utiraje novom gazdi i ocu lanca . omalovažavalo se i alpinu posli predsezonskih tetiranja , a naročito ocona ex kolegu alonsa . istina , jučerašnji FP ne mora značit ništa ali jučer je ocon bija sporiji od fernanda 0,22 s , gasly je ima 6. vrime na treningu .
        mislim da je problem šta se ovde brzo kreće na omalovažavanje nekih nesimpatičnih likova ( npr ocona , strolla , binotta pa i sainza ) , timova ( npr alpinu možda i zbog alonsa ) dok se neke veliča i brzo pada u euforiju zbog njih . samo da usporedim lanjsku saudi arabiu i ovo jučer …. na FP 2 lani je leclerc bija najbrži ispred maxa i carlosa , dakle P 1 i P 3 , jučer su FP 2 završili na P 9 i 10 no nema veze …. glavno da je nesposobni mattia dobija nogu . lani su prvo odustajanje su imali u 8. trci bakuu , a sad ? već u prvoj trci problemi sa pouzdanošću ….



        4
        2

        2
  4. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Kada bi ostatak godine bii ovakav – imam dojam da Verstappen nije ovakav vozacki vanzemaljac, da bi ove godine Alonso lako dobio Pereza i osvojio naslov…



    10
    9

    1
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ferrari ove godine nebi bio prvak ni da pogodi asteriod u sjediste red bulla i mercedesa.



    9
    8

    1
  6. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Ha dobro, preživjeli smo dominaciju Mercedesa, preživjet ćemo i ovu RedBulla. Sreća, ipak britanci nisu njemci pa će se ovo upola brže istopiti, ali čeka nas u najmanju ruku još jedna vrlo predvidiva sezona.


    0
    -1

    1
  7. Bernie Ecclestone
    Comi_mcree Prikaži

    Kakav je race pace kod AM i RB? Nisam gledao



    1
    1

    0

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.