Sainz kaže da je Aston Martin u igri ovog vikenda; Alonso nije siguran da je podij moguć

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 10 komentara

Carlos Sainz vjeruje da bi Aston Martin mogao biti “u igri” ovog vikenda na prvoj utrci sezone u Bahreinu.

Aston Martin je prošlu godinu završio na 6. mjestu u konstruktorskom poretku, ali su na predsezonskim testiranjima imali relativno kompetitivna vremena. Također, Fernando Alonso je za tempo u simulaciji utrke izjavio da im je bio bolji od Ferrarijevog.

Carlos Sainz apsolutno očekuje Aston Martin u dobroj formi:

“Očekujemo ih pri vrhu. Još od prosinca ste mogli čuti glasine da će Aston Martin biti brži ove godine. Znamo da su im brojevi u zračnom tunelu i u simulatoru bolji. Mislim da su čak i oni sami neuspješno skrivali entuzijazam onog što vide.”

“Kad smo stigli u Bahrein to je na neki način samo potvrdilo da će nam biti blizu. Mislim da je to sjajna vijest za F1 i sjajna vijest za Fernanda. Bit će uzbudljivo boriti se s još jednom ekipom ove godine.”

Međutim, Alonso sada ublažava retoriku i kaže da nije siguran koliko je moguće boriti se za pobjedničko postolje ovog vikenda:

“Dat ćemo sve od sebe, ali to nije naš cilj, budimo iskreni. Moramo i dalje učiti o bolidu. Dan i pol ili dva dana testiranja nisu dovoljna za potpuno novi bolid, novi paket.”

“Mislim da su najbolje tri ekipe bile u svojoj ligi prošle godine. Nekad bi prestizali četvrtu najbržu ekipu (Alpine) za cijeli krug i samo bi sedam bolida bilo u istom krugu. Prema tome, ne možemo napraviti toliki korak samo preko jedne zime.”

“Vrlo smo zadovoljni bolidom, ali morate biti prizemljeni i nastaviti raditi na ovim dobrim temeljima.”


Odgovor

10 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Svi pričaju o tom AM?
    Bilo bi to pravo čudo da Alonso “ubode” momčad ali hajmo pričekati još malo.
    Jedva čekam trening a tek utrku🥴🥴



    1
    1

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ma previše priče oko Aston Martina. Tresla se brda, rodio se miš. Čim se toliko priča,….. to nije istina.
    Jasno je kao dan, da od toga nema ništa. Bullshit!! 🥱🥱


    0
    -1

    1
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Ne bi se složija. Možda ne ove sezone, al su na uzlaznoj putanji svakako, od loseg početka lani do potpunog preokreta na kraju… Plus inžinjeri iz Red Bulla i MercedesAMGa, bice jedna od big 3 il ce bit mozda big 4… Ove godine ispod P5 sumnjam da ce biti.



      2
      2

      0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Da bi Aston došao do borbe sa Ferrarijem, morao bi napraviti skok u perfomansama kakvim se Mercedes nije posramio tkom cijele prošle sezone. Neke ekipe to ne mogu već jako dugo godina kao npr McLaren ili Williams. Dali to može AM u tri mjeseca pauze sa nikad manjim budgetom? Da su nova pravila pa ajde, no lani su Merc i Ferrari bili svjetloanu godinu ispred AM u svemu. Nevjerujem u taj scenarij. Ako budu oko Alpine to će za njih biti ogroman posao.



    3
    2

    1
    • Fernando Alonso
      Brane FA14 Prikaži

      Ja sam rekao, a mislim da je neki cilj to i Alonsu, samo da budu ispred Alpine…to će mi biti na neki način znak da je ipak pogodio što je otišao iz Alpine :)



      2
      2

      0
    • avalon Prikaži

      Alonso1983 … zašto bi scenarij bija nemoguć ? sitimo se williamsa .. 5 sezona od 2008. do 2013. su bili bliže dnu nego sredini poretka ( da o vrhu ni ne govorim ) , a onda su iznenada “buknuli” 2014./15. u te 2 sezone su prvenstva završavali na 3. mistu . 2014. su bili iza merca i RB , ostavili iza sebe ferrari , a 2015. su završili iza merca i ferraria , ostavili iza sebe RB . da nam je neko reka da će posli 5 sezona “patnje” napravit ovakav skok ko bi u to povirova ? možda je pompa oko AM pretjerana , testiranja ne govore puno ali ipak nešto kažu . AM ipak treba napravit manji skok od williamsa da bi završija u sredini poretka , a uz malo sriće možda budu i best of the rest . možda im baš motivirani alonso bude prevaga u tome jer po pokazanom na testiranju izgleda da su složili bolji bolid od alpine , AT , haasa , williamsa i možda ih jedino alfa može ugrozit . da ne špekuliram .. dosta toga će se vidit posli 4 – 5 trka .



      2
      2

      0
      • Pirelli Wet
        r2d2 Donator Prikaži

        Neću reći da Dan Fallows nije možda složio aerodinamičko čudo, ali usporedba s napretkom Williamsa iz ’13 u ’14 je promašena jer je napredak u plasmanu posljedica promjene pravila i motora koji je bio 2 sec po krugu brži od ostalih. Napredak Astona iz prošle u ovu godinu je .bolje usporediti s ‘napretkom’ Wiliamsa između ’14 i ’15 (obje sezone su završili 3.) Na ostatak nemam primjedbi.



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Iznenada? 2014 je bila godina gdje su uvedeni ovi motori i nova pravila. Lijepo sam napisao da su nova pravila pa ajde . Stoga williams ne čudi 2014 na onom dominantnom Mercedesovom motoru . No ovdje to nije slučaj. Am je prošle godine bio predaleko od prve tri ekipe. Bez obzira na treninge ne vjerujem da mogu toliko skočiti naprijed u 3mj.



        1
        1

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.