Izdvojeno

Vasseur: Uvijek se moraju pronaći problemi i pokušati ispraviti da bi na idućoj utrci bilo bolje

Piše: Ante Vetma

Prije 3 tjedana, 0 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 3 minuta

Novi šef Ferrarija Frederic Vasseur kaže da je pritisak od strane navijača očigledan i velik, ali misli da to može biti pozitivna stvar za ekipu iz Maranella.

Vasseur je u Ferrari došao iz Alfe Romeo te je zauzeo mjesto Mattije Binotta. Dobro je poznato da na toj poziciji nije zagarantirana dugovječna karijera, pa su i za Vasseura bila neizbježna pitanja o visokim očekivanjima i pritisku kojeg sa sobom ona nose:

“Ako pričamo o politici unutar momčadi – ne vjerujem da je ovaj posao teži tu nego u nekoj drugoj ekipi.”

“Istina je da oko ekipe vlada ogroman entuzijazam i strast. Kad smo predstavljali bolid prije dva tjedna imali smo tisuće navijača iza ograde. Nisam siguran da je tako bilo na nekom drugom predstavljanju.”

“Entuzijazam možete osjetiti svugdje. U hotelu susrećete navijače. To predstavlja određen pritisak. No, pitanje je radi li se o dobrom pritisku koji se pretvara u motivaciju ili o nečem što će ograničavati naš napredak.”

“Iskreno, mislim da je pozitivan pritisak. Kad radite ovaj posao onda želite biti pod pritiskom. Ne možete sudjelovati u sportu i pokušavati se sakriti.”

“Znamo jako dobro da u Formuli 1 navijači imaju određena očekivanja. U Italiji je to vjerojatno malo izraženije nego drugdje. No, dosad je sve bilo u redu.”

Vasseur je prvih nekoliko tjedana na novoj poziciji proveo proučavajući jake i slabe aspekte Ferrarijeve strukture. Već je napravio neke promjene, a u javnost je došla informacija da je Ignacio Rueda dobio novu ulogu u Maranellu, te više neće biti glavni strateg na pit-wallu. Iako se slaže da su promjene nužne kako bi osvojili titulu, Vasseur također naglašava da neće raditi promjene bez razloga:

“Moramo biti ponizni. Ekipa je prošle godine bila druga u poretku konstruktora, tako da ja ne moram promijeniti baš sve sad kad sam došao na ovo mjesto. Moramo ići korak po korak. Moram proučiti jako puno toga.”

“Kroz idućih par tjedana ćemo napraviti male promjene jer se moramo poboljšati. No, nije riječ o Fredu Vasseuru niti o Ferrariju. Riječ je o DNK ovog posla kojim se bavimo.”

“Ako je netko na gridu zadovoljan poslom kojeg obavlja – on je gotov. Uvijek se moraju pronaći problemi i pokušati ispraviti da bi na idućoj utrci bilo bolje.”

“Mislim da to mora biti način razmišljanja kako bi se iz ljudi izvukao maksimalni potencijal, kako na stazi tako i u tvornici. Ne radi se samo o onom što vidite na stazi nego i o onom što se radi u tvornici kako bi se poboljšala apsolutno svaka sitnica.”

Frederic Vasseur

F1 Fantasy Pridružite nam se u F1puls ligi u službenoj F1 Fantasy igri na ovom linku.

Komentiraj

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što smo jučer naučili od Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Da vam je netko na kraju prošle sezone rekao da ćemo nakon prve utrke sezone gledati pokisla lica u Ferrariju i Mercedesu, te Aston Martin s Fernandom Alonsom na pobjedničkom postolju - rekli biste da je ispred nas turbouzbudljiva sezona I dobro biste rekli Da, Red Bull je naprijed, ali nakon onog što smo danas vidjeli - preko toga možemo prijeći, zar ne Red Bull zaslužuje titule narednih 25...

Tko je najveće iznenađenje uoči nove sezone? Može li Ferrari uzvratiti udarac?

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Devedeset osam dana duge zimske hibernacije je iza nas i uz lijepo zagrijavanje kroz protekla tri dana testiranja u Bahreinu - vrijeme je za novu, 74 sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1! Za većinu nas fanatika nekad su i dva prazna vikenda tijekom sezone predugačka, stoga ne treba pojašnjavati kako sporo prolaze zimski dani dok se čeka predstavljanje bolida I što se onda dogodi - ekipe godinu po...

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Još kolumni