Shovlin: Mercedes bi mogao požaliti što je pustio de Vriesa

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 3 min 3 komentara

Mercedesov glavni trkaći inženjer Andrew Shovlin nahvalio je Nycka de Vriesa i rekao da bi njemačka momčad mogla požaliti za tim što ga je pustila iz svojih redova.

Shovlin je svoja razmišljanja podijelio u knjizi “Max & Nyck” autora Iva Pavkisa i Stijna Keurisa koja u Nizozemskoj izlazi za dva dana, a govori o razvoju karijera dvojice nizozemskih vozača koji će 2023. nastupati u F1, aktualnom dvostrukom prvaku Maxu Verstappenu i debitantu Nycku de Vriesu, te načinu na koji je Verstappenov uspjeh pomogao de Vriesovoj karijeri.

“Nemam nikakvih sumnji u to da je Nyck sposoban za pobjede u pravom timu s pravim bolidom. O njemu će ovisiti može li postati svjetski prvak. S obzirom na godine, ima manje vremena za ostvariti to, ali to nadoknađuje svojim iskustvom”, rekao je Shovlin u citatima koje prenosi Motorsport.

“Imali smo dogovor s Nyckom da ako ga ne možemo smjestiti u Mercedes, može otići za najboljom opcijom. Mogli bismo požaliti što smo ga pustili.”

De Vries je nakon titule u F2 2019. postao Mercedesov vozač u Formuli E, gdje je u svojoj drugoj sezoni osvojio naslov, a sve to dovelo ga je do prilike da postane njihov testni i rezervni vozač za F1. Prošle je godine nastupio na nekoliko treninga za Mercedes i njihove kupce, a ubrzo nakon što je devetim mjestom u Williamsu kao zamjena za bolesnog Alexa Albona u Monzi impresionirao javnost, dobio je trkaće mjesto u AlphaTauriju za nadolazeću sezonu.

“Jako se dobro uklapao u naš tim, ali ne možete sputavati nekoga. Bio nam je idealan testni i rezervni vozač. Da smo ga mogli zadržati za situacije kada nam je potreban, napravili bismo to, ali onda bismo spriječili vozača u ostvarenju njegovog sna.”

“Imao je velik značaj za Mercedes kao brend zbog titule u Formuli E, a bio je izvrstan i kao rezervni vozač. Zato smo ga htjeli zadržati još duže.”

“Ovo je važno i za budućnost. To koliko smo bili pošteni prema njemu tijekom godina utjecat će na šanse za njegov povratak u ovaj tim. Nema razloga da Nyck jednoga dana ne vozi za Mercedes.”

Andrew Shovlin

Shovlin je dodao kako ga ne bi iznenadilo da se Nizozemac uskoro pridruži sunarodnjaku u Red Bullu – podsjetimo, Sergio Perez ima ugovor do kraja iduće godine.

“Ne bi me iznenadilo kada bismo se ubrzo utrkivali protiv njega u Red Bullovoj tvorničkoj momčadi. Ne bi me nimalo iznenadilo kada bi se to dogodilo u idućih 12 mjeseci ili u takvom nekom roku.”


Odgovor

3 komentara

  1. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Volio bih da napravi dobre rezultate, cini se totalno simpatican decko, a tu utrku u Williamsu je stvarno bio odlican.
    Ali sjetimo se i bljeskova Magnussena (prva utrka za McLaren i odmah na podiju), pa Tsunode, i kasnije – tu i tamo pokoji bljesak.
    Da i dodje u RB jednog dana, nema sanse da moze “disati” uz Maxa, pa bolje da je s Mercom u dobrim odnosima. 😃



    2
    2

    0
  2. Tonykart Prikaži

    Nyck i Max u kartingu nisu vozili nikad zajedno (ispravite me ako griješim). Nyck je bio fenomenalan u KF klasama, a Max u KZ. Uglavnom oba su skoro istovareno “rasturali” karting. Osobno bi ih volio vidjet u istom bolidu.



    3
    3

    0
  3. Toyota
    RaleF1 Prikaži

    Ima takvih vozača na desetke, eto Mercedes ima jednog u svojim redovima Mick



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.