Button iznenađen Norrisovim ugovorom

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 1 komentara

Jenson Button, svjetski prvak Formule 1 iz 2009. godine, za britanski Sky Sports izjavio je kako je iznenađen što je Lando Norris potpisao ugovor s McLarenom koji ga veže za momčad do kraja 2025. godine, s obzirom na to gdje momčad iz Wokinga stoji u usporedbi s momčadima s vrha.

„Bio sam jako iznenađen kad je potpisao dugoročni ugovor. U ovom sportu ne znate tko je na vrhu i morate biti u bolidu koji pobjeđuje. Vaš talent nije dovoljan za pogurati bolid do vrha.“

„Istina, možete pomoći momčadi u razvoju dobrog bolida, ali kako biste pobjeđivali morate biti u odličnom bolidu. McLaren to nije omogućio Norrisu. Dobro napreduju, ali u ovom trenutku u njegovoj karijeri on mora biti u bolidu koji može pobjeđivati.”

Vidjet ćemo što će biti za par godina, stvarno se nadam kako će momčadi poput McLarena, Alpinea i Aston Martina biti puno bliže vrhu ili čak biti u borbi za naslove. Kad se sve zbroji i oduzme, to je bila ideja limita budžeta, isto kao i smanjeno vrijeme u zračnom tunelu za momčadi s vrha poretka. Nadam se kako ćemo vidjeti posljedice toga u 2023., a 2024. još više.“

„Lando ima još vremena, mlad je. Jako je brz, ali sad ima i jako talentiranog novog momčadskog kolegu Oscara Piastrija. To što Piastri uskače u relativno kompetitivan bolid na samom početku karijere stavlja pritisak na njih obojicu.“

Jenson Button

Lando Norris prošle sezone bio je jedini vozač na postolju koji nije nosio boje Red Bulla, Ferrarija ili Mercedesa. Taj uspjeh ostvario je na VN Emilia Romagne, kad je završio trećeplasiran iza Red Bullovog dvojica Verstappena i Pereza.


Odgovor

1 komentar

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    S jedne strane teško je trenutno dobiti mjesto u top tri momčadi uz tretman koji ima u McLarenu, a s druge strane limitirani budžet bi trebao kroz još koju sezonu ostalim momčadima omogućit lakši put do vrha.
    Nema mu druge nego ostati gdje je i lijepo gomilati zaradu i čekati bolji bolid.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.