Hamilton zadovoljan s W14 nakon Mercedesovog dana za snimanje

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 1 godinu 2 min 25 komentara

Mercedesovi vozači jučer su odradili “filmski dan” na Silverstoneu, u sklopu kojeg su na Silverstoneu mogli odvesti 100 km u novom bolidu, a kojeg momčadi koriste za inicijalno prikupljanje podataka o novom bolidu i pripremu za službena testiranja. Iako su se pojavile špekulacije da Mercedes W14 ima stanovitih tehničkih problema, iz Mercedesa su kategorički potvrdili da je testiranje na danu snimanja prošlo bez ikakvih poteškoća.

“Imali smo dobar početak W14 programa. Uvjeti nisu bili najpovoljniji za snimanje i testiranje, ali smo odradili dozvoljenih 100 km bez problema i oba vozača su nam dali dobre povratne informacije glede dojmova o bolidu.”

“Bahrein će biti znatno drukčiji od hladnog Silverstonea, ali se čini da zasad sve funkcionira. Nadamo se da ćemo imati dobar zamah idući tjedan i da ćemo maksimizirati tri dana predsezonskog testiranja koji su nam na raspolaganju.”

Andrew shovlin, mercedesov trackside engineering director

“Bilo je izvrsno otpočeti upotrebu W14 bolida. Prva vožnja u novom bolidu je uvijek moment koji se nestrpljivo iščekuje u cijeloj tvornici koja je tako marljivo radila – nevjerojatno sam zahvalan za trud koji je uložen u razvoj.”

“Dan je prošao glatko: odradili smo dobar program, i uočili neke korisne stvari. Generalno sam se osjećao udobno s bolidom i uzbuđen sam uoči Bahreina.”

Lewis hamilton

“Izvrsno je bilo izaći na stazu u W14. Bilo je jako hladno i sklisko na stazi, ali je bolid vozio glatko te smo uspješno dovršili sve dozvoljene krugove. Znamo da ćemo tek u Bahreinu imati pravo testiranje, međutim bolid je dobro izgledao na stazi, a i osjećaj unutar bolida je zasad dobar.”

George Russell

Predsezonska testiranja na rasporedu su od 23. – 25. veljače, a prva ovosezonska utrka održat će se 5. ožujka na istoj lokaciji.


Odgovor

25 komentara

  1. Jordan Forever Prikaži

    Ako bih morao nagađati poredak ove sezone, onda: 1. Mercedes, 2. RBR, 3. Ferrari


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    MS791 Prikaži

    Pozdrav, pitanje nevezano za temu… Obzirom da nemam gdje gledati iduću sezonu razmišljam da uzmem F1tv, trenutno 65€ za sezonu, pričekam još do bahreina možda bude popust…. Nego zanima me dali se može gledati i na tvu (novi smart) ili isključivo računala, mobitel tablet? I na koji način to funkcionira, kad se plati? Ulogiranje itd… Hvala ako neko ima iskustva da odgovori


    0
    0

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Mozes i na Smart TVu. Samsung, LG ili Android TV neki.
      Uostalom, odi u market na TVu i vidi ako ima aplikacija. Download iste je besplatan ☺️
      Na webu napravis account i pretplatis na godinu dana. Zatom se ulogiras istim tim podacima na TVu i radi.


      0
      0

      0

      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Za LG ne postoji aplikacija nažalost. Ja ću ove sezone preko chromecasta pa ću vidjeti kako to izgleda.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        MS791 Prikaži

        Plaćanje moguće preko internet bankarstva ili samo kartice?


        0
        0

        0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Koliko sam vidio, imaju samo opciju plaćanja preko kartice. Ako te strah davati podatke kartice onda si kreiraš račun na Revoultu. Revoult ti daje besplatno stalnu karticu i plus u aplikaciji imaš opciju jednokratne kartice koja se može koristiti samo jednom i onda možeš dobiti drugu jednokratnu. Te jednokratne su super za neke sumnjive web shopove.


          0
          0

          0
        • Michael Schumacher
          MS791 Prikaži

          Pa dobro da plaćam karticom sumnjam da će biti problema u vezi podataka kad je u pitanju službena stranica f1 odnosno njihov proizvod F1tv.



          1
          1

          0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Ma sve je to dobro i sigurno, ovo sam čisto iznio opciju za ekstremne paničare i teoretičare zavjere. :D


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Bgm, ne znam koja velika kompanija nije bila probijena i pokradeni podaci korisnika. I Apple i Google i Facebook… Budu probijeni, i onda traže od korisnika da brzo promijene šifru, dok nije prekasno. Tako da to nije teorija zavjere. Nigdje nisi 100% siguran. Ali nisam paničar. I sam sam ostavio podatke kartice, iako nisam ništa platio. Ono kada je bila promocija besplatno na mjesec dana. Ono samo da probam. Ne znam ostanu li podaci kartice na profilu i kasnije kada prekinem pretplatu, u slučaju da to neko hakuje nekada…


          0
          0

          0
      • Fernando Alonso
        Kimi Prikaži

        Samsung nema app F1 tv. Jedina mogućnost je da spojiš laptop sa HD kablom i gledaš onda na tv-u. Postoji app za wrc. Ako griješim ispričavam se.


        0
        0

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Zar nemaju ti TV-ovi browsere? Ako se može gledati preko PC-a na browseru, onda bi trebalo moći i na TV-u sa Tizen OS-om (Samsung) ili WebOS (LG).


          0
          0

          0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Na mojem TVu browser je koma. To sam prvo probao i sve je trzalo i bilo negledljivo. Možda na skupljim TV-ima bolje radi preko browsera.


          0
          0

          0
        • Mika Hakkinen
          Spa Prikaži

          Ne radi na Samsungovom browseru, nažalost provjereno. Postoji opcija spojiti laptop kablom ili bežićno preko rutera. Kabel je uvijek bolja opcija, meni bežično ili šteka ili kasni zvuk i sl. Na Android TV radi perfektno



          1
          1

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Naravno. 👍
          Samo kabl brate, ništa bežično.
          Komp ili lap na mrežu (na modem), zatim hdmi u TV i mirna Bosna. 💪



          1
          1

          0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Ako ti TV (ili Android box) ima Chromecast (ako je Android onda bi trebao imati) onda bez problema možeš prebaciti sliku na TV s mobitela. TV i mobitel moraju biti na istoj mreži, kućni wifi.

      F1TV ne postoji za TV tj. ne može se skinuti direktno na Play storea, ali može se aplikacija skinuti sa npr. apkmirrora i instalirati preko usb-a. Prije toga moraš na TV-u omogućiti ručno instaliranje appa. Meni je bio slučaj da mi je cijela aplikacija na TVu stajala pod 90 stupnjeva ukrivo jer je mislila da je na mobitelu. Ali i za to postoji aplikacija koja rotira takve slučajeve u horizontal položaj pa je sve bilo u redu, ali od kada ima opcija chromecast zapravo ti ne treba ništa, samo Android TV ili Chromecast adapter ili androdi box :D

      Inače, F1 TV je bomba aplikacija, ima dosta dokumentaraca, možeš gledati reprizu bez da znaš rezultat pa imaš osjećaj da gledaš uživo i ne kupiš kišu mallwarea sa stranica poput vipboxa i sl.

      Jedino što boli je što nam je ista cijena kao npr. u Austriji gdje imaju duplo veća primanja od nas…


      0
      0

      0
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Moje iskustvo. Imam Sony KD-43XD8305BAEP (2016 god.) Ima ugrađen Chromecast. Laptop HP ProBook 6570b. Najblaže rečeno stara kombinacija ali sve te godine bez griješke (naravno ipak uz neke upgrade). Instalirani preglednik (TV) već nekoliko godina, poradi izmjena u F1TV, ne radi. F1TV je od tog trenutka uveo Chromecast (njegova ikona je u doljnjem desnom čošku F1TV slike.Klikom na tu ikonu pokaže se pop screan u kojem se vidi ime TV-a. Klikne se na kvadratić pored imena i evo F1 na TV-u. Nakon toga laptop se može i ugasiti ili koristiti za nešto drugo Laptop koristi Chrome preglednik.


      0
      0

      0
  3. Niki Lauda
    zelot Donator Prikaži

    sada kao i svake godine:
    1. nisu ovo bolidi koji ce biti na testiranjima.
    2. ovo su samo testiranja, pravi bolidi ce doci tek u bahrain.
    3. moramo cekat barem prve 4 utrke da vidimo gdje je tko.
    4. cekamo spanjolsku i veliki upgrade. ako tamo ne budu dobri, neka se prebace na 2024.
    5. ljetna pauza je zadnji vlak.
    6. iako se 90% komentara na pocetku sezone ponavlja vec desetljecima, mi smo i dalje uporni i nanovo ih utipkavamo i to nas opet i opet veseli :)



    8
    8

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Lajkam 4 😄
      A u vezi 6 – jgb, duga je pauza svake zime pa nas sve veseli ☺️



      1
      1

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Papagaji. 😀
      A ništa od toga nije tačno, osim u vrlo rijetkim slučajevima. Kao na primjer kada je Force India došla na prva testiranja sa prošlogodišnjim bolidom. I onda na drugom sa onim nosom sa rupama. Ili kada neko u još rjeđim situacijama napravi veliki redizajn usred testiranja. Mislim da je Mercedes imao jedan takav slučaj. Red Bull lani ne tako ekstreman. Toro Rosso je jednom imao kompletan redizajn. Ali velika većina vozi upravo sa onim što su predstavili, manje više. Samo ponekad sakriju neke sitne detalje na predstavljanju.


      0
      0

      0
  4. Toyota
    RaleF1 Prikaži

    Ma oni su fulali pravila, neće biti dobri


    0
    -5

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.