Wolff: Moglo bi doći do promjene vozačke postave u Mercedesu (anketa)

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 18 komentara

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Toto Wolff je upozorio svoja dva vozača da bi moglo doći do određenih promjena u slučaju da se odnos između njih dvojice ne poboljša. Wolff je upravo odnos na relaciji Hamilton-Rosberg istaknuo kao najveću slabost momčadi, a pritom je dodao i činjenicu da se to često preslikava na ostale članove Mercedesa.

“Ponekad se mučimo kada u nedjelju jedan vozač pobijedi, što znači da automatski imamo drugog vozača koji je uznemiren,” izjavio je Wolff u intervjuu za Motorsport portal.

“To se prenosi na cijelu ekipu i to treba prestati.”

Njegovi komentari dolaze nakon VN Abu Dhabija gdje je momčad još jednom imala glavobolje zbog strategije Lewisa Hamiltona. Štoviše, u završnom stadiju utrke čuli smo i prepirke oko postavki motora na njegovom bolidu.

Promjena vozačke postave

Wolff je svjestan da situacija s dva jaka vozača uvijek iziskuje određenu količinu menadžmenta, ali istovremeno sugerira da ove godine jednostavno nisu bili dovoljno dobri.

“Prije tri godine smo odlučili da želimo dva jaka vozača. U to smo ušli svjesno s mišlju da će oni pomoći ekipi u rastu i razvoju.”

“Kako vrijeme odmiče – tako ćemo mi ponovo razmisliti što je najbolje za ekipu. Osobnost i karakter unutar momčadi su od ključnog značaja za uspjeh. Ako osjetimo da nešto nije u skladu s općenitim konsenzusom, duhom i filozofijom ekipe – možda ćemo razmisliti o mijenjanju vozačke postave za budućnost.”

Na upit znači li to samo da će početi primjenjivati filozofiju glavnog vozača i “vodonoše”, Wolff kaže:

“Mislim da je važno imati dva jaka vozača u ekipi. Ali, želimo raditi s dobrim dečkima.”

Važno je spomenuti da, ako sve prođe bez problema, Rosberg ima ugovor do kraja 2016., a Hamilton do kraja 2018.

No, nije teško zamisliti da bi se to moglo promijeniti ako se situacija unutar Mercedesa ne poboljša, kako Wolff sugerira.

Koji vozač je kriv za negativnu atmosferu unutar Mercedesa?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

18 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Što se tiče ankete.. fakat je nemoguće odgovorit.. onaj koji izgubi širi negativnu energiju.. u svakom slučaju postoji otrov između njih i tu niti jedan ne treba previše truda kako bi začinili atmosferu.

    Mene jako vesele ove Totove riječi iz intervjua:
    “Personality and character within the team is a crucial ingredient for the team success.
    I think it is important to have talented and fast drivers in the car. But we want to work with nice guys.”

    ..čovjek bi pomislio da zoave Vettela u svoj tim, ili se barem ugledao u ideologiju načina vođenja tima svoga frenemy kolege Arrivabenea.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Možda zove Buttona.


      0
      0

      0
    • Kush Prikaži

      Heh, ovo sam i ja pomislio – da aludira na ferrarijev odnos među vozačima (na stazi fer i odgovorna borba, naravno ako/kad su blizu), a van staze prijatelji – što su ovi prije i bili, ali neće više nikada, ali bar da surađuju – to je totova želja, ovo drugo može samo sanjat, pošto je to i inače jako rijetko među vozačima, a pogotovo u istom timu, jer trebaju stvarno biti karakteri da zadrže civiliziranost i dobre odnose poslije okršaja na stazi! msm to je sad neki ideal i pitanje dal je moguće kod borbe za krunu, opet i u tom scenariju seb i kimi bi vjerojatno bili dosta “normalni”, sigurno bez međusobnih optužbi, ili nekog trešanja kad gube – nadam se da možete skužiti na što mislim.


      0
      0

      0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Reče čovjek čija je momčad postavila rekord od 12 1-2 pozicija ove sezone. Hahah. Što bi on? Hamiltona i Alonsa? Ovo je najbolja moguća postava za Mercedes. Dominantni Lewis i Nico koji će osvojit tu i tamo koju pobjedu kada ovaj nije motiviran ili nešto slično. To što se oni gađaju kapama i tu i tamo piknu riječima nije ništa posebno. Sasvim normalno za 2 vozača koji voze dominantan bolid i bore se za naslov prvaka. Siguran sam da je riječ o Hamiltonovom prigovaranju na strategije. Iskreno, koliko god ne podnosio Hamiltona iz aviona se vidi da su ga par puta smuljali za strategiju. I onda na kraju utrke “Sorry Ham mislili smo ovo ono…razgovarat ćemo nakon utrke” Iz aviona se vidi da Merc igra igrice sa svojim vozačima i onda se prijete da bi moglo doći do promjene samo da ih ušutkaju. Taj Mercedes im je poput vrtića.


    0
    0

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    “Koji vozač je kriv za negativnu atmosferu unutar Mercedesa?”
    Kao prvo, ovo je po meni krivo pitanje ankete.
    Koji bi vozac bio bolji za momcad mercedesa u narednim godinama? Ili
    Koji od vozaca bi trebao napustiti mercedes?


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    KERS Prikaži

    Neznam kaj bi on..super doborg deckica koji nije u stanju izdržati pritisak dobre momčadi i auta? Maldonado bi vjerojatno imao barem 3-4 neprisiljene pogreške u Mercedesu(izletio bi ili bi se u nekog zaletio) što ova dvojica ne rade…završavaju utrke redovito čisto i na postoljima (bez obzira na dominantan bolid)..skupljaju bodove ko mravi a to sto im odnos nije kao zaljubljenom paru od njih nemogu niti ocekivati…rijetko koja kombinacija vozaca na gridu bi sakupila ovoliko bodova..


    0
    0

    0
  5. fap Prikaži

    Pa atmosvera u RBu za vreme Vettela i Webera ili Mclaren Senna i prost nije bila bolja.
    Ako pogledamo i motogp u Jamahi kakvu atmosveru imate,normalno je da kad se dva vozaca bore za titulu da nema atmosverei ljubavi


    0
    0

    0
    • Pirelli Hard
      Monty Prikaži

      Nije da ti oponiram ali Sennu i Prosta,dva odlična vozača i pritom dva tvrdoglava ovna staviti u MP4/4,s mog stanovišta,bila je jedna od večih budalaština u povjesti F1,dok se kod RB-a,još uvjek tima u usponu,Vettel vožnjama nametnuo kao No1 i tu Webber nije imao šanse.


      0
      0

      0
      • fap Prikaži

        sto budalastina pa Mclaren je te godine osvojio 15 pobeda od 16 trka
        Mclaren ih je pustio da se trkaju ovo danas u Mercedesu nije nikako pustanje da se trkaju kad oni nesmeju jedan drugog da izbace
        Ja ne vidim da je Mvlaren gubio zbog toga uzeli su titule i Prost i Senna.
        Od tada nije vise bilo da takva dva vozaca budu u istom timu


        0
        0

        0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Točno fap,Mclaren je za razliku od Mercedesa dodvolio ravnopravnu borbu,međutim o tome imam stav koji se u mnogome razlikuje od drugih.S bolidom MP4/4 osvojili bi prvenstvo samo s Prostom ili Sennom s nekim slabijim timskim kolegom,dvojica ionako ne mogu biti prvaci istovremeno,trke nebi izgubile na draži i na koncu dvojica dobrih prijatelja nebi postali smrtni neprijatelji.Slažem se s tobom da poslje nije bilo takva dva vozača u istom timu,vrlo moguče iz razloga jer su timovi shvatili da takvo što nema nikakvog smisla.Po mom F1 se ne svodi na “ubijanje” timskih kolega,već na borbu 10,12,ili kolko već timova za titulu,pa ko bolji.


        0
        0

        0
      • fap Prikaži

        Pa ja bas mislim da tim koji je toliko dominantan kao Mercedes i treba da ima dva vrhunska vozaca i da ih puste bar u pocetku da se trkaju pa pri kraju sezone ako postoji pretnja od drugog tima da de naklone jednom vozacu.Jer recimo da je Mercedes ove i prosle sezone ima Hamiltona kao prvog vozaca i nekog vodonosu za drugog sezona bi tek tada bila katastrofa Hamilton bi ladno pobedio na svim trkama ili Vettel da je bio u Mercedesu.


        0
        0

        0
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Znaci Hamilton papa u mclaren.


    0
    0

    0
  7. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    E dragi, kad bi znao kaj hoces…o samo kad bi znao :)


    0
    0

    0
  8. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Lako je njemu mudrovati sa dominantnim bolidom. E ako se ferrari i rb približe, biti će “dajte dečki radite što je potrebno za naslov”.


    0
    0

    0
  9. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Moje mišljenje da nema šanse da Mercedes promjeni vozačku postavu za sada jer za sada Lewis i Nico stalno nose prva i druga mjesta, a naravno mislim da netrebam niti pisati koliko to šefovima iz Mercedesaodgovara. Oni će tek ići na promjenu vozačke postave, ako dođe do slične situacije kao što je bila 2007. godine između Lewisa i Alonsa jer tek tada bi im bilo upitno dali će osvajati prva mjesta, a sve do tada mislim da oni neće dirati nešto što je relativno dobro.


    0
    0

    0
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    @Monty, Pa i nije budalaština, jer se Prost složio sa Senninim dolaskom, ali nije računao, a ni drugi u Mclarenu, da si je odabrao najgoreg mogučeg protivnika, koji mu je već u prvoj sezoni skinuo naslov. Jao da je znao od koga gubi, ne bi mu zubi, ne bi mu zubi


    0
    0

    0
  11. Marros Prikaži

    Meni sve ovo u Mercedesu sliči na one popodnevne serije što naše ženske gledaju. Previše novaca, kiča, vremena, uspijeha i onda posljednično dosade, pa ajmo nešto bockat jedne druge da se nešto događa.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.