Sargeant: F1 će ubrzo biti najpopularnija trkaća serija u SAD-u, ako već nije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 0 komentara

Williamsov debitant, 22-godišnji Amerikanac Logan Sargeant, smatra da će F1 u SAD-u ubrzo prestići njihove domaće trkaće serije po popularnosti, ako već nije.

Ogroman rast popularnosti F1 “preko bare” pripisuje se Netflixovoj dokumentarnoj seriji Drive to Survive koja postoji od 2019. i čija će peta sezona biti objavljena 24. veljače, a ta velika popularnost dovela je do toga da kalendar za 2023. sadrži čak tri utrke u Sjedinjenim Državama – Miami, Austin i novu utrku u Las Vegasu.

“Čini se da je velika kao NASCAR i IndyCar, ako ne i veća. Teško je reći bez brojki, ali čini se da je prilično popularna”, rekao je Sargeant na današnjem predstavljanju Williamsa.

“Jasno je da postoji puno žestokih fanova IndyCara i NASCAR-a kojima se ona ne sviđa, ali mislim da će ovim tempom sport [F1] u Americi, ako već nije, ubrzo postati najveći.”

Prošlogodišnja sezona srušila je rekorde gledanosti u SAD-u koji su bili postavljeni godinu ranije, s porastom prosječnog broja gledatelja od čak 28%, odnosno 1.21 milijun ljudi u prosjeku pratio je svaku utrku u 2022. godini.

NASCAR je zabilježio 3.7 milijuna gledatelja po utrci, što je skok u odnosu na prethodne dvije sezone, ali je isto tako daleko od 2014. ili 2015., kada su imali 5.3, odnosno 5 milijuna gledatelja u prosjeku. IndyCar je prošle godine imao prosječnu gledanost od 1.30 milijuna gledatelja po utrci, što im je najbolji rezultat još od 2016. godine.

“Iskreno, mislim da ranije nikoga nije bilo briga [za F1]”, dodao je Sargeant.

“Sada je to potpuno drukčije u Americi. Sada svi tamo znaju što je Formula 1. Lijepo je vidjeti tu promjenu i nadam se da će se rast nastaviti.”

Logan Sargeant bit će prvi Amerikanac koji će nastupiti u F1 utrci nakon Alexandera Rossija koji je nastupio na pet utrka tijekom 2015. godine. Ameriku već sedam godina kao momčad predstavlja Haas, a u budućnosti bi se taj broj mogao povećati – Andretti i Cadillac žele osnovati novu momčad, dok se Ford udružio s Red Bullom kao proizvođač motora od 2026. godine.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.