Windsor: Max Verstappen trebao bi biti bolji primjer mlađim generacijama

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 13 komentara

Peter Windsor u svojem je prijenosu uživo na platformi Twitch komentirao postupke Maxa Verstappena te kako je mogao i morao bolje postupiti.

Dvostruki svjetski prvak Formule 1 tijekom prošloga mjeseca našao se na meti raznoraznih kritika nakon što je on sam odlučio burno reagirati i kritizirati virtualnu Le Mans utrku u kojoj je sudjelovao. Razlog tome bila je izgubljena veza i odustajanje u završnoj fazi utrke. Nizozemcu nije pomogla činjenica što je još uvijek svima u sjećanju bila scena s kraja VN Brazila 2022. kad je odbio pomoći momčadskom kolegi, Sergiju Perezu u borbi za drugu poziciju u poretku vozača.

„To je malo mrzovoljno ako mene pitate. Uzrujao se zbog one neke simulacije koju je vozio, mislim da je riječ o onoj Le Mans utrci. Spakirao se i pokupio prije kraja utrke. Ovo je dvostruki svjetski prvak o kome razgovaramo ovdje. Netko tko bi trebao biti primjer mlađim generacijama, ali i svojoj vlastitoj. A on se iznervirao oko tehnološke pogreške koje kao da se nikad u životu ne događaju.“

„Mislim, stvarno. Ja sam Maxov obožavatelj, ali netko očito mora biti pored njega, vući ga za ruku i stalno mu govoriti „Max, Max, Max. Smiri se. Sjeti se tko si.“ Ne možeš ovako mrzovoljno stvarati scene jer to je samo smiješno, ali ne na pozitivan način. Svjetski prvak bi trebao pokazivati bar malo pristojnosti i dostojanstva te biti primjer kako se ne treba ljutiti oko nečega što nije dio njegova svijeta, a njegov svijet je njegov kokpit dok vozi stvarne utrke.“

„Ali uzrujavati se oko neke simulacijske igre je mrzovoljno i djetinjasto. Tu riječ sam upotrijebio već tri puta i nije mi žao.“

Peter Windsor

Peter Windsor danas je novinar Motorsport Networka, a ranije u karijeri bio je direktor sponzorstva Williamsa te generalni direktor Ferrarijevog sjedišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Odgovor

13 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Opet Peter……. i bljuv-bljak…….

    :facepalm:



    10
    9

    1
  2. Nando
    FA14 Prikaži

    Što je ovim ljudima u glavi?
    Tko danas moze nesto napraviti a da nekom ne smeta?Ej zamisli izjave:”Ali uzrujavati se oko neke simulacijske igre je mrzovoljno i djetinjasto. Tu riječ sam upotrijebio već tri puta i nije mi žao.“
    Ej kako ih Max svrbi to je nevjerovatno.



    21
    20

    1
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ma najbolje da postane fejk pr mašinerija ala Hamilton.



    22
    20

    2
  4. Sebastian Vettel
    The Best F1 Driver Prikaži

    Peter Windsor bi blago rečeno trebao sam sebi isključit internet za sva vremena i ne davat nikakve izjave okolo…
    To bi bio dobar primjer njegovoj generaciji, pa ih eto niko nikad nebi zvao “stara ishlapljela laprdala”…



    16
    14

    2
  5. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Očigledno Windsor nije shvatio o čemu se radi. To što je Max vozio satima i satima, bio prvi i onda zbog lošeg servera bude izbačen iliti obrisan iz utrke je realan razlog za ljutnju.

    On je kompetitivan od svog rođenja, bilo da se radi o Formuli 1 ili računalnoj simulaciji. To što ovaj bivol to ne razumije, to nije naš problem.



    19
    17

    2
  6. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Ovo je isti onaj papak koji je izjavio za Vettela da “nije pokazao ništa osim dobrog skretanja u određenim zavojima”?
    Aha, zato su tipovi poput Landa, Georgea i Lewisa odličan primjer mladima, pogotovo kad se uzme u obzir da im je zbirni iq ~120.



    15
    13

    2
  7. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Apsolutno nisam navijač Maxa i Red Bulla ali jako mi je drago da se Max ponaša onako kako želi a ne onako kako PR služba kaže. Hejtovao sam ga zbog nekih izjava ali iskreno mnogo ljepše mi je neslagati se s njim nego slušati izblajhale izjave ostalih 19 na gridu.



    21
    19

    2
  8. Lotus
    zion11 Prikaži

    ima pravo. Max ima jos za odrasti na psiholoskom planu, jos tu ima djecjih bolesti. moze biti puno bolji covjek prije svega. pogotovo za Perez situaciju mu naskodilo kako se ponjeo, pao je mnogima u ocima



    2
    -2

    4
    • Mclaren
      Dante Prikaži

      Ma lijepo te molim kako to ima pravo? Internet je donio puno dobrih stvari, poput pristupačnosti sadržaja, al brate mili, donio je i ovakve gluposti. Prati se svaki korak i svaka riječ, kao da je njihova psihološka strana bitna za sport. Meni se čini kao sasvim odrastao čovjek, koji ne glumi i kaže što misli. Ako je arogantan, bahat, što već je, zar zbog toga nije odrastao? Smiješno. Postoji nešto što se zove i karakter, koliko god bio van “normi”.

      Napadati vozača jer je kritizirao organizaciju utrke u koju je investirao brdo vremena, čime se približuje publici je sve samo ne racionalno, nek jako glupo i neodgovorno.



      5
      4

      1
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Max je stvarno očajan, izbacit ga oz F1 za vjeke vjekova!!!
    nakon ovog sto mu se desilo mora je klekuti, da podrzi BLM, i kad vec kleci zadovoljit jednu osobu LGBT zajednice, snimit i stavit na instagram story uz poruku podrske djeci kojoj gledaju za podrsku svim ljudima ali iskljucivo samo istomisljenicima.
    tad i tek tad mozda bude cjenjen od strane Britanaca


    0
    -2

    2
  10. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Max je takav kakav je, ali barem je prirodan i reagira ljudski za razliku od ostatka grida gdje se sve rješava iza zatvorenih vrata, a prema javnosti svi pilaju jedno te isto. Rađe gledam Maxa kako na radiju otpili pozivu da pomogne Perezu, nego gledati licemjerstvo i izjave koje javnost voli čuti i tako skupljati bodove.

    To je moje mišljenje nevezano za ovaj članak. A moje mišljenje za ovaj članak je taj da je Alonso fino rekao da Maxu neće biti lako od strane engleza što se i dalje pokazuje točnim. Koristiti će sve i svašta tj. svaku sitnicu da ga prikažu u što negativnijem svijetlu.



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.