Dennis želi da Honda isporučuje motore Sauberu

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 17 komentara

McLaren Honda

McLaren Honda

Ron Dennis je označio ekipu Saubera kao idealnu momčad kojoj bi Honda mogla prodavati motore. Nakon što je na potencijalni dogovor Red Bulla i Honde uložio veto, izgleda da bi Hondi i Sauberu rado dao svoj blagoslov. Dennis je jasno naglasio kako Honda ne može isporučivati motore Red Bullu jer ih smatra prevelikim konkurentima. Unatoč tome, Japanci su izloženi velikom pritisku od strane Jeana Todta i Berniea Ecclestonea da moraju pronaći još jednu ekipu kojoj će isporučivati motore – barem u 2017. godini. Dennis je,očito, odlučio sam riješiti stvari i začepiti usta FIA-i tako da nagovori Sauber da počne kupovati Hondine motore – očito njih ne smatra tako opasnim rivalima.

Monisha Kaltenborn, šefica Sauberove ekipe, naglasila je da vodi sa svojim ljudima razgovore o dobavljaču motora i da je otvorena za neke opcije.

“Što se tiče naše situacije oko motora, trenutno smo osigurani, ali uvijek ostavljamo neke opcije otvorene. Imamo dugo partnerstvo s Ferrarijem i dobro surađujemo. Ali, nitko ne zna što će se dogoditi za dvije, tri ili četiri godine.”

Zanimljivo je to što je Kaltenborn jasno priznala da je i prije razgovarala sa bivšim vozačem, Kamui Kobayashijem, o mogućnosti dovođenja Hondinog motora u svoju ekipu.

“Pojavila se jednom ta ideja, inicirana od strane Kamuia, i razmišljali smo o Hondi. Nemojte me pitati koje je to bilo godine jer nije ni bitno.”


Odgovor

17 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    kaumi u sauber hondi? bring it on!!!


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      He, he i Kazuki (il čak Daitsuke mali) – netko i N. klana, dovest i starog Satorua, on i sad vodi tim u Jajpanu, pa da ga H uzme za sivu eminenciju (kao Lauda i Marko), da bude japanski “nadglednik i savjetnik”, da može oponirati i Ronu i Araiu ako treba!
      On je skroz u tome – u timu svom tamo, uhodan u utrkivanje još uvijek više nego u fotelju, on bi mislim najbolje raspetljao neke gordijske čvorove i posložio tu suradnju u jedan tim – to ja mislim, tako mi djeluje na TV-u kad gledan SF Nippon, (osto mi pogotovo jedan intervju poslije trke, gdje kao odgovoran nije pričao neki PR, već prilično tehničke stvari, i objasnio sve (što u F1 nikad nebi)), i inače tako uvijek djeluje u prijenosu, uvijek dok ga kamera snima izdaje neke naredbe na radiju, i jednostavno mi izgleda sposobno, kao prava osoba, a i njega bi povratak u F1 još nabrijao, jer sve su menadžeri ostali, malo starih vozača ostaje na visokim dužnostima – a Hondi jako jako treba netko mudar, razuman i sposoban i na terenu i za stolom!
      (zabrijo malo, al jbga, povukli me japi)


      0
      0

      0
  2. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Dennis i dalje misli da su mu konkurencija Red Bull, Mercedes i Ferrari…a Sauber ne! hahahaha A klaune, jadan nebio! :)


    0
    0

    0
  3. ClarenceF1 Prikaži

    Sauber ima odlicnu sasiju ali im fali dobar PU poput honde…


    0
    0

    0
  4. Kush Prikaži

    ron bi bio šef i drugima opet malo, he, he!
    a ona je sigurno uvijek pomno razmotrila sve mogućnosti koje je imala na raspolaganju, o čemu god se radilo – i nije tako baš glupa kako on misli (po članku – nema njegove izjave navedene).
    Inače dosta cijenim monishu (jedina žena šef ekipe, i to švicarske, sigurno se za to morala dokazati), i drži taj tim nad vodom svim “F1 trikovima” koje i drugi (muški) rade, a nisu uvijek sjajni za druge ili treće strane – ali jesu za tim, pa nisam podržavao nikada komentare koji “joj nisu bili naklonjeni”, jer uglavnom za neke takve političke igre je odgovoran cjeli pravni i komercijalni dio kadra koji slaže politiku, a ona kao šef to mora odobriti i podnijet sav teret tima na sebe prema van – kad se treba fajtat s drugima i s jačim ekipama.
    ..da očito je da je cijenim, jedini joj je problem premalo novca, da bi većina vidjela ono što ja vidim – jednog od boljih vođa timova! -nemora biti da sam posve u pravu, uvijek me stigne demantirati.
    Ali nekako, uzimajući sve to u obzir, imam dojam da bi rekla:
    “pa nema beda ron, mi ćemo stavit hondine motore, nagodinu odmah ako ikako budemo mogli, samo ih vi platite!” (ne tim riječima, već diplomatski – u vidu suradnje i pomoći), hehe! opako ona pregovara, one stare šefove ferrarija je motala kako je htjela, a sad tek ima bitniju korist od motora ;)
    Siguran sam da će s ferrarija na hondu prijeći samo ako budu imali stvarno velike financijske ili neke jednako važne koristi (direktno timu kod razvoja), trenutno ih ferrari drži i dobrim motorom i pomaganjem u nekim dijelovima, uhodana suradnja!
    Tako da bi samo drastično niske cijene mogle biti jedina realna prevaga – no ipak to je F1 i sve je moguće – samo nešto malo više, a nešto malo manje, ili puno manje :zubo:


    0
    0

    0
  5. avalon Prikaži

    ma da . sauber bi u slučaju da dobije ove motore jeftino moga preč na hondu … a mogla bi to honda uradit jer ih dosadašnja ulaganja u PU i nisu baš nešto puno koštala :) :) šta ako motor i 2016. ne bude na “visini zadatka” pa sauber završi sezonu ka i 2014. bez boda pa izgubi nekog od rijetkih sponzora i novčiće koje bernie daje timovima s obzirom na konstruktorski plasman ? jer … čitam doli , ispod kako sauber ima odličnu šasiju i samo im fali dobra PU … hondina npr . šasija je bila tako odlična da su tokom sezone donosili vrlo malo poboljšanja , a nasr se često žalija na kočnice no nikad na PU . možda bi mogli otpustit ericssona ( donosi li im on šta novčića ? ) , angažirat kamuia koji bi im ka japanac osigura hondine PU za 1 m $ po jedinici šta bi im donilo uštedu od 10 m $ uvjet da “potroše” 10 motora koliko “reguralno” imaju svi timovi na raspolaganju ( btw … koliko su motora ove sezone “potrošili” fernando i button ? ) , honda bi izgubila 10 m $ ( ali valjda bi oni rado to uradili za “zemljaka” kamuia … jbš lovu ) , a sauber bi sa svojom još odličnijom šasijom 2016. možda moga izgubit 20ak bernievih milja . e da i claire williams je takođe team principal , a ne samo monisha ;)


    0
    0

    0
      • avalon Prikaži

        imaš još 2 moja komentara u topicima “Abu Dhabi tenzije na relaciji Hamilton – Mercedes” i “Maldonado: Veća vijest bi bila da sam ja pogodio Alonsa” pa provjeri da nisam i tamo nešto krivo napisa da možeš ispravit/negirat … ni prvi ( ni zadnji ) put ka po obićaju :) :) :)


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        tenzije u mercu me ne zanimaju, svezi maldonada je sve fatkički uredno, samo imamo različita mišljenja.


        0
        0

        0
    • Kush Prikaži

      Pa jest, prema van sigurno, i općenito, ali kao frankova kći koja je preuzela posao, ali još uvijek mislim da frank donosi neke strateške odluke, ili bar u nijma sudjeluje – ali nije ni bitno, za m. sam to sponenuo u kontekstu da se sigurno probila na temelju realne sposobnosti/vrijednosti u uskoj i zatvorenoj struci, govorio sam što cijenim kod nje, ako shvaćaš, a claire je tu odrasla i sve naslijedila, i po tome je više “muški šef” nego neki drugi šefovi, eto moj bed, al zbog toga sam je totalno previdio, jer je drugi kontekst, a i sam navod je bio u svrhu konteksta, pa eto, mea culpa..


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.