Magnussen: Otkad je na meni manji pritisak, više uživam u F1

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 2 komentara

Kevin Magnussen je za portal Motorsport otkrio kako je za vrijeme prošle sezone u kojoj se vratio u Formulu 1 potpuno promijenio svoja očekivanja i svoj način razmišljanja te se tako riješio velikog pritiska.

„Najveći pritisak su bila moja vlastita očekivanja. Otkako sam bio malo dijete, moj cijeli život se vrtio oko Formule 1 i dolaska na vrh sporta. Mislio sam da je osvajanje naslova svjetskog prvaka Formule 1 najvažnija stvar u životu, a sada sam shvatio da to nije slučaj. To je maknulo dio tog pritiska, što je vrlo pozitivna stvar. Sada zapravo uživam u Formuli 1.“

„Kad sam imao taj stari način razmišljanja, cijelo vrijeme sam bio napet i atmosfera je bila zastrašujuća upravo zbog tog vlastitog pritiska. Bojao sam se kako nikad neću biti sretan ako ne budem uspješan u sportu, što naravno stvara velik pritisak, a da ne spominjem stalni pritisak svih ostalih. Ovaj sport je vrlo teško natjecanje zbog većeg broja razloga.“

Magnussen je u razdoblju provedenom izvan Formule 1 postao otac, za što je rekao kako mu daje veću motivaciju te kako mu nije teret unatoč takvim mišljenjima medija i društvenih mreža.

„Čuo sam kako se mnogo ljudi šali kako kad postaneš otac usporiš za jednu do dvije desetinke, što ne bih rekao da vrijedi za mene. Mislim kako za mene vrijedi obrnuto te da mi je to velika motivacija.“

Kevin Magnussen

Danac se zajedno s momčadi Haasa priprema za otkrivanje livreje za novu sezonu, koje će se održati u utorak, 31. siječnja u 15 sati po hrvatskom vremenu.


Odgovor

2 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ma super ti je u domu umirovljenika. Očekuje se da se ne razbiješ i to je to.



    5
    3

    2
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Kada je shvatio što je bitno u životu čovjek progledao: “Otvorena stepa, brzi konj, jastreb na ramenu i vjetar u kosi.”

    A neka se Max pali na Arnoldovu: “Uništiti neprijatelje, natjerati ih da kleče pred vama dok slušate naricanja njihovih žena”.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.