Nizozemski investitor tužio Nycka de Vriesa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 6 komentara

Iako još nije odradio niti prvu utrku u svojoj novoj ekipi AlphaTauri – Nyck de Vries je već na naslovnicama nizozemskih portala. Kako pišu dnevne novine TD – investitor Jeroen Schothorst mu je 2018. godine dao pozajmicu od 250 tisuća eura, a uz kamatu od 3% – navodi da su uvjeti kreditiranja uključivali i djelomičnu dobit od buduće zarade u Formuli 1. Međutim, ta klauzula navodno ne bi trebala vrijediti ako De Vries nije ušao u Formulu 1 do 2022. godine.

Budući da je klasični vozački ugovor De Vries s AlphaTaurijem sklopio tek za 2023. godinu – on smatra da je taj dio sporazuma nevažeći. Međutim, Schothorst ne misli da je situacija tako jednostavna. Na sudskom ročištu u Amsterdamu je ustvrdio da De Vries nije otkrio svoje ugovore ni prihode.

Sad se od njega traži da prikaže detalje ugovora s Mercedesom gdje je imao ulogu rezervnog vozača uslijed čega je dobio priliku debitantskog nastupa u Williamsu. Tužitelj također traži da De Vries obznani i trenutni ugovor s AlphaTaurijem.

“Mislim da je fantastično da je Nyck postao uspješan F1 vozač i da će dogodine u našoj domovini u utrku krenuti dva domaća vozača. Investirali smo u njega u važnom trenutku njegove karijere kad to nitko drugi nije htio. No, sad imamo različite interpretacije tog dogovora.”

Schothorst je imao i nekoliko lijepih riječi o svom poslovnom partneru:

“Ovakve stvari se jednostavno događaju. Ne možemo izbjeći sudski postupak. Naravno, htjeli smo da se to drukčije riješi, ali ništa se ne mijenja jer ja kao ljubitelj motosporta Nycku i dalje želim svaki mogući uspjeh u karijeri.”

Kako piše Telegraaf – De Vriesov odvjetnik navodno je već predao ponudu za nagodbu koju je druga strana odbila. Branitelj je na sudu odbacio tvrdnje da De Vries nije dao sve potrebne podatke.

“Sve ukazuje na to da investitor ne može prihvatiti činjenicu da je De Vries postao F1 vozač tek 2023. godine, a ne u posljednjoj godini njihovog ugovora.”

Nagađa se da je Schothorst ponudio alternativnu opciju da postane De Vriesov menadžer, što je vozač odbio.

Presuda bi trebala stići u veljači, odnosno, prije početka nove sezone u Bahreinu.


Odgovor

6 komentara

 1. Michele Alboreto
  Drkso Prikaži

  platit ce tata wolff  1
  0

  1
 2. Honda
  dzeno Prikaži

  Nije vezano za temu,ali da li ovo nema dnevne zagonetke na aplikaciji?


  0
  0

  0
 3. Alfa Romeo
  limitmaker1 Donator Prikaži

  …kad su pare u pitanju nizozemac bi tužio i vlastitu mamu, tatu, ženu, dijete…ma i sebe ako misli da će zaradit euro…  5
  5

  0
 4. 057f1 zd Prikaži

  Ovo podsjeća na Mamićeve ugovore  3
  3

  0
 5. Niki Lauda
  wapi Pretplatnik Prikaži

  Đubre lihvarsko. Najpametnije mu je postići nagodbu. S ovom pijavicom ne bude mogao živjeti.


  0
  0

  0
 6. Niki Lauda
  wapi Pretplatnik Prikaži

  Kad se malo istraži taj frajer, ispada da niti on ne stoji naročito dobro u životu i da je ovo njegovo privlačenje pažnje i skupljanje novca da plati režije, prema tome, agresivan nastup RBa i nagodba bi mogla riješiti Nickov problem.  1
  1

  0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.