Verstappen o virtualnoj Le Mans utrci: Jednostavno su nekompetentni

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 4 komentara

Aktualni svjetski prvak Max Verstappen ne može pobjeći daleko od utrkivanja čak ni u vrijeme zimskih praznika. Naime, prijavio se za sudjelovanje u službenoj virtualnoj utrci 24 sata Le Mansa koja, blago rečeno, nije protekla bez poteškoća.

Naime, Verstappen je u simulaciji proveo 18 sati samo da bi ga server odspojio dok je bio u vodstvu. Utrka se održavala na Motorsportovoj igri rFactor 2, a Verstappen je najprije relativno mirno podnio tehničke probleme, da bi nekoliko sati kasnije napisao podužu poruku u kojoj je poručio organizatorima da su nekompetentni i da se u ozbiljnom natjecanju takve stvari ne bi smjele događati.

“Oni to nazivaju lošom srećom, ali budimo iskreni – to je jednostavno nekompetencija.”

“Iskreno, ovo je smiješno. Ovo se ne može nazvati utrkivanjem, ovo je cirkus. Bolje je umiroviti bolid nego šest sati voziti na 15. poziciji. To nema smisla. Ovo je velika šteta jer smo kao ekipa uložili veliki trud u ovo natjecanje.”

“Nadam se da će organizatori (24 sata Le Mansa) ubuduće promisliti na kojoj platformi organiziraju simulaciju jer na ovoj platformi to neće funkcionirati.”

Inače, rFactor 2 je nastao iz rFactor Pro kojeg su u Formuli 1 i u NASCAR-u koristili za simulator. Od 2021. godine razvoj je preuzela firma Motorsport Games koja pod svojim okriljem ima i medijske kuće poput Autosporta i Motorsporta.


Odgovor

4 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Tako to bude kad luftbremzeri preuzmu. Ako pogledate na kojim featurima se radilo u zadnje vrijeme, sve će biti jasno: iskrenje podvozja, zvuk motora i photo mode.

    A još prije 3 godine su isto imali problema sa serverom.



    10
    10

    0
  2. Ivankona Prikaži

    Gran turismo je sasvim ok, samo kad bi se online uvela šteta zbog dirty vozača, jbg greške se plaćaju, ali bi bilo manje dirty vozača. I da svaki put moraš odvoziti qualy time, ovako i ćorava koka zrno pogodi


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    motorsport grupa bacila kandže i na sim racing.



    2
    2

    0
  4. Haas
    MadM Prikaži

    Simulacija stara 10 g.
    Definitivno puno bolja je Assetto Corsa koja je isto toliko stara.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.