Rezultati F1puls ankete

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 9 komentara

Dragi naši, nakon jučerašnjeg poziva da glasujete u velikoj anketi kako bismo propisno zaključili 2022. godinu – vas dvjestotinjak se odazvalo već unutar prva 24 sata i na tome vam iskreno zahvaljujemo.

98.4% ispitanika su muške osobe, dok su samo 3 žene odlučile sudjelovati. Dobne skupine nešto su ravnomjernije raspoređene pa tako u uvjerljivoj većini imamo starije od 40 godina (28%). Nakon njih slijede oni od 23 do 26 godina, pa 36 do 40 i tako dalje.

Formulu 1 čak 42% ispitanika prati duže od 20 sezona. Najmanje njih (samo dvoje) su odgovorili da im je prošla bila prva koju su ikad gledali.

Kako je bilo za očekivati, najviše je navijača Ferrarija, ali ne više od pola – 48%. Najmanje je zainteresiranih za Alfu Romeo, Haas i Williams, po troje.

Što se tiče vozača, Charles Leclerc je vodeći, ali ne emulira u potpunosti Ferrarijevu popularnost jer ga u samo par glasova prati Fernando Alonso. Slijede Sebastian Vettel i Max Verstappen, ispred Carlosa Sainza. Najmanje su popularni Esteban Ocon i Lance Stroll. Njima nitko nije dao svoj glas. Vrijedi spomenuti da je bilo moguće odabrati više vozača (kao i više ekipa), pa je time još neobičnije da postoje vozači koje baš nitko ne simpatizira.

Kad je riječ o medijima, ogromna većina (99%) prati besplatne portale poput F1pulsa, F1.com, RaceFans i sličnih. 58% prati Youtube i različite podcaste, 39% je glasovalo za društvene mreže, a 8% za plaćene portale poput Autosporta.

Pitanja o zanimljivosti bila su posebno zanimljiva. Tako 43% glasača vjeruje da je Formula 1 danas jednako zanimljiva kao prije deset godina kad je vladao Sebastian Vettel s Red Bullom. S druge strane, nostalgični efekt vjerojatno se još jače vidi kod pitanja o tome je li F1 zanimljivija danas ili prije 20 godina. Tamo se 45% ispitanika u potpunosti ili djelomično ne slaže s time da danas gledamo zanimljivije utrkivanje.

Sprint vikende ne preferira skoro nitko (71% protiv), 19% neodlučno, kao ni ulične staze za koje 87% ispitanih vjeruje da ih treba godišnje biti jedna, dvije ili nijedna.

Kako je bilo za očekivati kvalifikacije i utrku gledaju skoro svi, 21% vas gleda cijeli GP vikend, a 44% ponekad neki trening i obavezno kvalifikacije i utrku.

Detaljne rezultate možete pogledati na priloženim slikama.


Odgovor

9 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ovo je bilo brzo! Svaka čast i sudionicima ankete i vama na brzoj obradi.

    Ima jedna greška

    Što se tiče vozača, Charles Leclerc je vodeći, ali ne emulira u potpunosti Ferrarijevu popularnost jer ga u samo par glasova prati Fernando Alonso. Slijede Sebastian Vettel i Max Verstappen, ispred Charlesa Leclerca.

    vjerujem da je tu Carlos Sainz umjesto Leclerca na kraju.



    3
    3

    0
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Razocaran sam samo 11 posto navijaca McLarena. Ocekivao sam barem 20 iako i to me nebi zadovoljilo :D.

    Vjerojatno je razlog nedostatak rezultata , ali opet nije opravdanje :).



    3
    3

    0
    • Honda
      dzeno Prikaži

      Veći šok je to što Haas i Williams ima isti broj glasova.



      5
      5

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      To je tako zato sto dosta njih koji prate sport navijaju za pojedinca a ne ekipu. Ja npr navijam od malena za Ferrari neovisno tko bi vozio za njih. Shodno tome vjerovatno je Lewis pokupio dobar dio ljudi kojo su navijali za McLaren pa su zamijenili McLaren sa Mercedesom. Slicno je bilo sa Vettelom nakon prelaska u Ferrari. RB je imao velik broj navijača ovdje dok je dominirao. Kako je prešao u Ferrari taj broj navijača koji su navijali za RB odnosno Vettela su navijali za Ferrari Vettel kombinaciju.


      0
      0

      0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nisam uocio da se moze glasati za vise vozaca, premda ni tada ne bi dao glas Strollu i Oconu :zubo:
    Merc blize Alpini iza nego McLarenu ispred, ne bi se bunio da tako budu i po brzini 🙂



    2
    2

    0
  4. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …nisam ni stignuo poklikati, valjda sam prespavao jučer… :)


    0
    0

    0
  5. Honda
    dzeno Prikaži

    98,4% muških.Ovaj portal je teški sausage fest 😂



    4
    4

    0
  6. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Zanimljivo.
    Bravo za anketu.
    Iako je ovdje dosta nas staraca ohrabruje da ima i podmlatka.
    Zanimljivo je i to da je Alonso skoro pa najpopularniji.
    Bilo bi zanimljivo znati dob ovih Alonsovih fanova.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.