Mercedes otkrio da nakon predsezonskih testova nije smatrao da je poskakivanje toliki problem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 6 komentara

Mercedesov direktor za trkaće operacije Andrew Shovlin je priznao da su kroz prošla predsezonska testiranja smatrali da imaju vrlo solidan bolid, te da nisu bili previše zabrinuti zbog poskakivanja.

Međutim, kad su krenule utrke i kad je došla specifikacija bolida za VN Bahreina – problem se pokazao puno izraženijim nego li je to bilo očekivano.

“Kad smo odradili ‘shakedown’ u Silverstoneu – vrijeme je bilo užasno, kiša i oluja. To su najgori uvjeti za vožnju ovog bolida. Definitivno nije bilo moguće čisto odraditi promotivni dan.”

“Bolid kojeg smo imali u Barceloni je imao nešto poskakivanja, ali smo ga postavili dosta visoko zbog vremenske prognoze i s obzirom na to da je to bio prvi test bolida.”

“Vidjeli smo u Silverstoneu kad smo spustili bolid da se može pojaviti ovaj fenomen. No, nismo znali puno o tome i što ga uzrokuje.”

“Za Barcelonu smo pokušali shvatiti kako možemo postaviti bolid, koji su problemi i kako se može zaobići to dupinjanje.”

“U tom trenutku jednostavno rješenje bilo je podići bolid od tla, ali time biste se odmah odrekli performansi. Bolid je bio definiran puno ranije nego li paket postavki za utrkivanje.”

Svejedno, nisu smatrali da imaju previše problema:

“U Barceloni smo pomislili – u redu, nismo najbrži, ali nismo loši.”

“Očekivali smo da će nam paket za Bahrein donijeti još dosta performansi. Međutim, kad smo posložili taj paket – dupinjanje je bilo na skroz drugom nivou. Brzina se nije mogla materijalizirati jer smo morali dodatno podići bolid. Jednostavno se nismo mogli riješiti poskakivanja.”


Odgovor

6 komentara

 1. Chequered Flag
  AnteF1 Prikaži

  Možda su se nadali da će preskočiti konkurenciju 🤣🤣  13
  13

  0
 2. Lewis Hamilton
  Mercedes team Prikaži

  “U tom trenutku jednostavno rješenje bilo je podići bolid od tla, ali time biste se odmah odrekli performansi”

  Ili ti ga drugim rijecnikom; uz glumu nasih vozaca,muljanja sa fiom odlucili smo bolje da ostale ekipe podignu bolid i izgube performance a koje ce ocito doc do izrazaja vise 2023.

  Citao sam izjavu iz Alpina di kazu kako su dosta izgubili performanci podizanjem bolida.  24
  23

  1
 3. Kimi Raikkonen 7
  amidzic89 Prikaži

  “…koji su problemi i kako se može zaobići to dupinjanje” svaki put kad Ante upotrijebi rijec “dupinjanje” jedno dijete prestane pratit formulu…  6
  6

  0
 4. Toyota
  RaleF1 Prikaži

  Promasili ste vi sa bolidom


  0
  0

  0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.