Leclerc: S Vasseurom sam uvijek bio u dobrim odnosima, ali nije na meni da odlučujem tko će doći

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 9 komentara

Charles Leclerc kaže da je uvijek bio u dobrim odnosima s Fredericom Vasseurom, koji se kroz medije spominje kao glavni kandidat za nasljeđivanje Mattije Binotta na mjestu šefa Ferrarija.

Vasseur je na čelu Saubera od 2017. godine, a s Leclercom je, osim u nižim kategorijama, surađivao i tamo u Charlesovoj prvoj sezoni u Formuli 1.

Novinari su Leclerca “presreli” na FIA-inoj svečanoj dodjeli nagrada sinoć i pitali ga što misli o mogućnosti Vasseurovog dolaska:

“Ferrari je ekipa drukčija od bilo koje druge. Mogu samo komentirati da je moje dosadašnje iskustvo s Fredom bilo dobro.”

“Surađivali smo još u nižim kategorijama, vjerovao je u mene i uvijek smo bili u dobrim odnosima. Osim toga – mogu samo reći da moje mišljenje ne bi trebalo utjecati na odluke čelnih ljudi.”

“On je uvijek bio iskren i direktan, a to mi se dopada. Hoće li on doći ili ne – ne znam. Nadam se da ćemo doznati u narednih par mjeseci.”

Odluku će, naravno, donijeti Ferrarijev predsjednik John Elkann i direktor Benedetto Vigna.

“Ja se samo želim usredotočiti na rad u simulatoru kako bi ekipa iduće godine imala što je moguće bolji bolid.”

Dodao je i da poštuje odluku Binotta:

“Mattia je nazvao da mi kaže da će se povući. Poštujem njegovu odluku i mogu mu samo zahvaliti.”

“Vjerovao je u mene od početka i dao mi je vrlo, vrlo dugačak ugovor. Bio je u ekipi i prije nego li je postao šef, te je doprinio uspjehu u prošlosti. Želim mu sve najbolje, a na nama je da se usredotočimo na budućnost. Pokušat ćemo donijeti najbolje odluke da budemo malo veći izazov Red Bullu iduće godine.”


Odgovor

9 komentara

  1. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    A daj nemoj seru….!!!Kako neki novinari u Italiji govore bas ti i tvoj menađer ste zakuhali ovo da maknu MB i postave FV.
    Bilo je price u talijanskim medijima da je nakon velike nagrade Kanade koju je SV pobijedio pa bila oduzeta( ispravite ako grijesim),Todt junior napao MB da treba bolid prilagođavat CL a ne SV. Navodno je Ferarri nakon toga otisao u smijeru CL.
    Svasta se pise i suska koliko je istine u bilo cemu ko ce ga znat.



    2
    -7

    9
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrarijev bolid do dolazska C.L sigurno nije rađen po njemu pa je opet ispao brži i bolji. Iduće godine mislim da je u pitanju bila iskljucivo nezainteresiranost S.V jer je znao da odlazi. Isto tako mislim da oni najbolji vozaci se prilagode bolidu kakav on god bio.



      4
      3

      1
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Vasseur koji je morao napustiti Renault jer mu se Abiteboul miješao u posao. A šta će tek u Ferrariju.



    2
    2

    0
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Kako to da Vasseur ne mora na gardening leave?


    0
    0

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ispravna kolicina novaca rjesava sve probleme.

      Osim toga koje velike tajne Saubera ce odnijeti u Ferrari? :)



      2
      2

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Svejedno, imaju ista prava da se zaštite kao i drugi (veliki) timovi, valjda… A mogu ispregovarati, ako hoće Ferrari da im ovaj počne raditi odmah od januara, da i oni na primjer puste Binotta bez gardeninga. Pretpostavljam da je Audi tamo već kupio udio, čim su već objavili da će biti partneri od 2026, zvanično. Pa se i Audi tu već nešto pita… A njima bi Binotto valjao što prije da dođe.
        Ali ko zna. Možda je to već i dogovoreno.


        0
        0

        0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Pa imaju prava, ali nemaju sadržaj pa je prikladno da pravo prodaju. Neke druge momčadi ne trebaju novce pa ne bi to pravo prodali, ali ekipi iz Saubera mislim da se j… Oni ionako odlaze pa ako uspiju povući štogod dobiti u međuvremenu bit će odlično….



          1
          1

          0
  4. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Opet ono “dali je istina”kako prenose talij mediji FV je vec kupio kucu u Italiji te bi prije 1.1 trebao biti predstavljen ili se ceka da Alfa objavi da se razilaze da moze Ferarri objavit svoje.
    Navodno Talijani nisu bas presretni sa odabirom FV za sefa jer je jedan od boljih prijatelja TW te neki misle da su od njega curile informacije oko motora.
    Ako lazu oni lazem i ja nazalost .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.