Perez razočaran Verstappenom koji nije negirao da je problem nastao u Monaku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 3 min 136 komentara

George Russell stigao je do prve pobjede u karijeri na VN Sao Paula, što je ujedno i prva pobjeda za Mercedes ove sezone, no to nisu glavne teme nakon utrke, već su to tenzije između Red Bullovih vozača koje su dovele do toga da je Max Verstappen odbio propustiti Sergija Pereza na šesto mjesto, koje je Meksikancu bilo bitno zbog njegove borbe sa Charlesom Leclercom za drugo mjesto u vozačkom prvenstvu.

Verstappen je dobio uputu da prije cilja propusti Pereza, no Nizozemac to nije napravio i na pitanje o tome što se dogodilo ekipi poručio:

“Već sam prošli put rekao, nemojte me to ponovo pitati, OK? Je li sve jasno oko toga? Dao sam svoje razloge i stojim iza toga.”

Ni Perez nije bio ništa manje agresivan u prvim dojmovima na radiju:

“Hvala vam na ovome, dečki. Hvala vam.”

“Ovo pokazuje kakav je zapravo.”

Strasti se nisu značajno smirile niti nakon što su izašli iz bolida:

“Očito je da sam razočaran, pogotovo nakon svega što sam učinio. Očito je da sam napravio puno toga za njega u prošlosti. To nije tajna”, rekao je Perez pred novinarima.

Rekao je kako je iznenađen Verstappenovim postupcima i da ne razumije koji su razlozi iza toga, a zatim dodao snažnu rečenicu:

“Mislim da ima dva naslova zahvaljujući meni.”

Verstappen nije negirao da se radi o incidentu u Monaku

Verstappen je nakon utrke ponovio kako je imao svoje razloge da ne propusti Pereza o kojima je raspravljeno unutar momčadi, ali i da će u Abu Dhabiju pomoći Perezu budu li mu potrebni bodovi za drugo mjesto u prvenstvu.

Pojavile su se tvrdnje da su izvor njihovog sukoba kvalifikacije za VN Monaka na kojima se Perez u posljednjim trenucima Q3 zabio u zid i time izazvao crvenu zastavu koja je okončala kvalifikacije te onemogućila Verstappenu da popravi vrijeme, zbog čega je startao četvrti, odmah pored Pereza koji je sutradan pobijedio na utrci. Neki tvrde da je Meksikanac kasnije priznao ekipi da se namjerno razbio.

Novinarka britanskog Sky Sportsa izravno je upitala Verstappena radi li se o nečem vezanom uz Monako ove godine, a Nizozemac to nije negirao:

“Vi možete odlučiti o tome. Ja to neću reći.”

Kasnije je za njemački Sky Sport potvrdio da je specifični događaj iz prošlosti doveo do odluke o nepropuštanju Pereza i dodao da ne mora reći gdje se to dogodilo.


Odgovor

136 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Jako lijepo, dva mlada vozača koje najviše cijenim se prospu k’o budaletine… Jedan prosi postolje ko c*ganka na kolodvoru, a drugi š*pak neviđeni..



    32
    31

    1
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Baš… za Maxa sam mislio da je novi čovjek, a isti zlosutni seljober ko i nekad. Čarli mi je uvijek bio “sumnjiv”, ko da se jako suzdržava i glumi da mu sve paše. No očekivao sam da skriva agresivu, a ne tetkasto “slatko vrhnje” karakter. Nezz, nema više stare garde zbog koje sam nekad volio te gladijatore. Bilo je uvijek toga, al su uglavnom grizli muški. MSCHakkinen mi je odličan primjer.



      22
      21

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Propuštanja se ne mogu zabraniti jer ih je jako teško dokazati, ako se iole pametno izvedu, ali mislim da javna rasprava o njima je vrlo štetna po one uključene u priču i F1 općenito. Trebalo bi razmisliti kako to izbjeći.



      8
      7

      1
    • dejan_s Donator Prikaži

      Prema Verstappenovoj žestini, vjerovao sam, da je problem iskrsnuo nedavno. Na prvu sam pomislio da je izvor ljutnje uparen uz izostanak bojkota Sky F1 Sports i njihovih novinara.



      2
      1

      1
  2. Max Verstappen 1
    TheDutchLion Donator Prikaži

    “Mislim da ima dva naslova zahvaljujući meni.”

    🤦‍♂️



    23
    18

    5
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ha ako je istina onda aj i kužim današnji bezobrazluk.. nebi me čudilo da se perez zabio..
    s druge strane dosta je to nategnuto..
    što se tiče izjave, trebao bi kontekst. ali definitivno onaj prošlogodišnji naslov maksov je posljedica i Perezovih žrtvi i volje za pomoći ekipi..
    eventualni sukob u RB vjerojatno otvara vrata za promjenu jednog vozača :D



    14
    12

    2
  4. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Na stranu svacija objektivno-subjektivna misljenja na ovu temu, ali biti ce interesantno vidjeti hoce li FIA otvoriti istragu o Monacu..jer, ako je istina da se Perez namjerno razbio i to jos priznao, moglo bi biti svasta tu jos.
    I ukoliko dode do neke kazne za Red Bull, mislim da bi moglo eskalirati unutar ekipe. Prakticki je Max otkrio cijelu “aferu”.



    12
    11

    1
    • Red Bull
      Deathbone5 Prikaži

      Je, ali ovo nije orkestrirano, ovo je djelovanje vozaca na svoju ruku, za što ostatak tima nije znao.


      0
      -2

      2
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        Tocno, ali ako je zaista istina da je Perez to poslije priznao, onda su saznali istinu. Mada sta su trebali, ici sami se prijaviti?
        Zeznuta situacija, sportski i moralno mozebitno nije sve cisto.



        7
        7

        0
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Nisu ludi da ga idu prijavit, kljucna stvar je vjv u tome što su ovo bile kvalifikacije gdje je on zakinuo i vlastitog kolegu. A s obzirom na vremenske uvjete na utrci, više je Ferrarijeva strategija utjecala nego kvalifikacije na rezultat.



          2
          2

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Ukoliko bude istrage i pokaze se da je Perez to namjerno napravio, mislim da ce biti svega. Hej, namjerno si se zabio u zid i prekinuo sesiju. Ako to bude istina i FIA to pusti samo tako, svako malo ce se onda netko onda zabijati u zid da si nastima nesto.



          2
          1

          1
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Nekako mislim da je na kraju to samo bio očajnicki pokušaj Pereza da se kvalificira ispred Maxa jer vjv tako dobivaju prednost u strategiji, a on je očekivo da će mu to pomoci da ne ispadne iz borbe za naslov brzo nego da parira Maxu. Iako mislim da je danasnji njegov tempo sve pokazao. A drugi bi to nekad tesko radili jer sporiji timovi do te tocke vise nisu ni blizu da su na vrhu pa da tako kvalifikacije nastimavaju. Utrku jasno si nemres poboljsta sudarom.



          3
          2

          1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        I šta bi se trebalo promijeniti, ako Alonsu i dalje stoji ona pobjeda iz Singapura 2008?



        7
        6

        1
    • Alfa Romeo
      laky614 Prikaži

      Koje ti gluposti pričaš, strašno. Znači godinu ranije je i leclerc isto išao napraviti, samo što je sam sebe zeznuo. Schumaher je isto neš slično napravio, to jest parkirao bolid. I mislim da ima tu još dosta primjera. I nece tu jednostavno ničeg biti. Pa vozači su se zabijali jedni u druge kako bi osvojili prvenstvo.



      4
      4

      0
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        Jedina glupost ovdje je tvoj neargumentirani komentar, u kojem si nadrobio par dogadaja iz proslosti mijesajuci kruske i jabuke.

        Pa, ajmo redom:
        1. Razlika izmedu ovog s Perezom i svih ostalih je ta sto je Perez (navodno) priznao da je to namjerno napravio.
        Ne sjecam se da jep prosle godine Leclerc to priznao (a, ni itko drugi od navedenih).
        2. Schumacher je slicnu stvar napravio, ali si zaboravio da je kaznjen s 5 mjesta na startu.
        3. Vozaci su se zabijali jedni u druge kako bi osvojili prvenstvo – je, Senna u Prosta, oduzeta titula jer je proglasen krivim zbog sudara. Schumacheru je to jednom uspjelo protiv Hilla, ali iduce godine protiv Villeneuve-a je proglasen krivim i ponisteni su mu svi bodovi za tu sezonu.
        4. Singapore 2008. – Piquet vise nikad nije prismrdio F1, a Briatore-u je donedavno bio dozivotno zabranjen rad u F1.

        Tvoj jedini argument je; Pa sta ako je Perez to namjerno i napravio, svi to rade i svi su to radili.
        Smijeno.



        3
        3

        0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          MS nije kažnjen 5 mjesta već je startao iz boxa
          A Hillu je zalupio vrata (s namjerom, ali je imao je apsolutno pravo, to što je Hillu zinula guzica, njegov problem), tako da je ovaj praktično udario njega i izbacio ga iz trke, kasnije i on odustao.
          Prost je Senni 1989. takođe zalupio vrata (takođe s namjerom, ali je i on imao apsolutno pravo na to, to što je Senna silio gdje ne treba, njegov problem), došlo je do kontakta. Poslije se razvila sapunica,. Doduše, Senna je ionako odustao u Australiji, a morao je uzeti maximalnih 18 bodova u Japanu i Australiji.
          Senna se slijedeće godine provukao sa “titulom” kada je udario Prosta. Opet, s obzirom da je bio start, imali su čitavu tu trku i još jednu, u Australiji, pa su ipak veće šanse bile da on osvoji titulu, jer je bio u bodovnoj prednosti nad Prostom (9 bodova prije VN Japana).
          1997. je sve došlo na naplatu i “slomilo se” na MSu kada je dobio zasluženu kaznu zbog udaranja Jacquesa.
          Trka u Singapuru 2008. mi je ogadila ionako gadnu stazu. Apsolutno neregularna trka (iz današnje perspektive), koja je “možda” i odlučila prvaka. Svi akteri (izuzev Ferde koji “nije znao ništa”) su uredno kažnjeni.



          5
          4

          1
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Falsch 😬☝🏻 5 mjesta kazna i pozdrav za Grosjeana na startu.

          https://m.youtube.com/watch?v=2qWamZTy56I

          Ako me sjecanje dobro sluzi, kaznu je dobio uvidom u telemetriju i usporedbom tog i prijasnjeg prolaza kroz doticni zavoj.


          0
          0

          0
        • Alfa Romeo
          laky614 Prikaži

          Znaci samo sam ti rekao da nece od toga biti nista jer nije on isao ni nitko do FIE i drukao ga. Da su ga htjeli kazniti vec bi to napravili, utrka je gotova nece sigurno nista sad pokretati.



          2
          2

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Mrgud, majstore, ko ti priča o 2012? Tu je kaznu pokupio iz Mađarske, ako se ne varam. Ovdje se priča o Monaku iz 2006, mislim.


          0
          0

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Pastor, majstore, spocitavas mi da ne znam o kojoj godini se prica i onda poentiras da mislis da se radi o 2006. Siguran si da sam ja u krivu, ali nisi siguran jesi li ti u pravu.

          A za 2012. MSC je dobio 5 mjesta kazne u utrci zbog izazvane crvene zastave u kvalama.


          0
          0

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Mrgude ali moram te još jednom ispraviti. 😀
          2012. je dobio kaznu 5 mjesta na gridu zbog sudara sa Brunom Sennom na prethodnoj trci za VN Španije.



          2
          2

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Pošteno, zemo. 👍🏻
          S tim da ti je ovaj ispravak točan.


          0
          0

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Pa tačno je i za 2006., startao je iz boxa


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Ja sam mislio da je to bilo zbog onog incidenta sa Barrichellom. Ali opet, Mrgude, potpuno si fulio. 2012 je dobio kaznu pomjeranja 5 mjesta u odnosu na rezultat u kvalifikacijama. A na kvalama je bio najbrži.

          A spominjanje Schumachera u ovom kontekstu na koji si se nadovezao definitivno nema veze sa 2012. nego sa kvalifikacijama u Monaku 2006…


          0
          0

          0
        • Ferrari
          Mrgud Prikaži

          Da zakljucimo, sva trojica smo polovicno bili u pravu i u krivu..ja sam se otpocetka referirao na tu 2012., al nije mi se dalo googlati da se prisjetim sta je tocno bilo..ja sam mašio da he 5 mjesta dobio zbog incidenta u kvalama, a kolega Frantic je vjerojatno po sjecanju mislio da je startao iz boxa tu godinu. U svakom slucaju hvala za konstruktivnu raspravu. Sportski pozdrav


          0
          0

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          a kolega Frantic je vjerojatno po sjecanju mislio da je startao iz boxa tu godinu

          Nisam 😁
          Već si ti mislio na 2012. (sam kažeš da si se na to referirao), a opisao si događaj iz 2006. (parkiranje u Rascasseu, za koji je kazna bila start iz boxa), da bi zatim pomenuo kaznu iz 2012. (5 mjesta na gridu), a sve iz “pogrešnog raloga” (nije bilo parkiranje u Rascasseu, već kontakt sa Brunom na prethodnoj trci).
          Što se tiče MSa, kod mene nema “polovično u pravu / u krivu”. 😉


          0
          0

          0
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Pa dobro ja bi pre istragu za ono Leklerovo zabijanje u zid prosle godine u monaku vise mi je izgledalo namerno nego ovo sa Perezom


      0
      0

      0
  5. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Je li moguće da je Max toliki debil da pusti idealnog drugog vozača poput Checa niz vodu zbog nekakvih kvalifikacija otprije pola godine?
    Taman kad pomisliš da je napokon sazrio…



    39
    38

    1
  6. Dan Cooper Prikaži

    Verstapen, budala bio, budala ostao.
    Ni caca mu nije nista bolji.



    22
    15

    7
  7. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Max je danas napravio nekoliko gluposti, od sudara s Lewisom, do nepropuštanja Pereza pa do još gorih izjava poslije utrke. Katastrofa, baš me razočarao. Totalno nepotrebno.



    34
    32

    2
  8. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ako je Perez u Monacu napravio što se priča da je napravio onda mi Maxov potez drži vodu koliko god to izgledalo sebično. Neki kažu da je Max šupak. Što je onda Perez s potezom u Monacu?
    Što je onda Saintz koji se proljeva sa šampanjcem dok mu se timski bori za P2?
    Što je Vettel sa situacijom MULTI 21?



    4
    -14

    18
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ajmo Maxa još malo opravdavati. Nije mu smetalo kada se Perez micao i žrtvovao taktiku radi njega.



      19
      17

      2
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Gle, i meni je bila muka gledati kako su Perez i Leclerc ignorirani od strane svojih momčadskih kolega.
        Ali zašto se ignorira sve ostalo i gleda samo Max u zadnjem krugu osim da se radi o čistom hejtu.



        2
        -7

        9
        • Alfa Romeo
          laky614 Prikaži

          Sainza koliko mi znamo nisu uopće pitali da propusti Leclerca, nego ih je ovaj molio da kažu Sainzu. I rekli su mu da je pre riskantno jer je Alonso samo sekundu iza njega. I po meni su bili u pravu.



          14
          14

          0
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Saintz ima mozak i u tom mozgu je informacija da je Leclerc iza njega i da ima tijesnu borbu za drugo mjesto. Znači Saintz je u zadnjem krugu imao u glavi izbor – postolje ili pomoć timskom kolegi…
          Ferrari ga očito to nije tražio, ali Ferrari je Ferrari, ove sezone su donijeli jako puno odluka koje se samo njima jasne…. ili nisu još uvijek.
          Ja razumijem zašto su Perez i Leclerc tražili to što su tražili i razumijem zašto su Max i Saintz napravili to što su napravili.
          Samo smiješno mi je da je sav hejt na Maxu. Ono, jedva dočekali.
          A što je tek s tatom Schumacherom i Hamiltonom koji su svojima timskim razvalili analni otvor tokom godina s oduzimanjem pobjeda i sl…
          Multi 21 Seb



          3
          -5

          8
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Ne volim hamiltona ni malo, ali on je prepustio bottasu npr poziciju u situaciji koja je bila skoro identična kao ova jučer s maxom. Znači bottas ga je pustio da proba stići ove ispred i kad hamilton nije uspio vratio mu je u zadnjem krugu. Još se radilo o postolju u tom slučaju i otvorenoj borbi za naslov, to je bila mađarska 2017. Još je to bila prva zajednička hamiltonova i bottasova sezona, tako da mu hamilton nije ništa dugovao, za razliku od maxa perezu. Schumacher je isto vratio barrichelu onu pobjedu iz austrije u indianapolisu. Pokušavate opravdat maxa tamo gdje nema opravdanja. Lijepo sam pisao ljetos da su max i red bull pokazali koliko im je perez bitan kad je max u kvalama u belgiji rađe izašao iz bolida, nego da u drugom pokušaju u q3 da zavjetrinu perezu protiv sainza.



          13
          13

          0
        • Red Bull
          Deathbone5 Prikaži

          Znaci za Ferrarije je bilo preriskantno to napravit, ali za Rb i Maxa koji ne prvo moro usporit 4 sek da bi ga ovaj prestigo, a Ocon je bio cca sek i pol iza nije bilo preriskantno??


          0
          -6

          6
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Gle, rekao je Brundle, ne možeš čovjeku uzeti postolje.
          To se ne radi zbog identičnih bodova za momčad i također za momčad i vozača nebitnog drugog mjesta u prvenstvu. Tko se sjeća drugoplasiranih? Ako nije bila frka do zadnje trke nitko se toga neće sjećat.

          Treba derle nategnut za uši. Takva spika na team radio je reputacijski štetna.



          8
          7

          1
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Shvatio sam da ti je drag Leclerc ….ali ne shvatam zašto ti misliš da je Sainzu draže da Leclec bude P2 nego da on Sainz bude P5 ..trenutno je u borbi sa Lewisom i veoma mala je razlika.
          Da je Sainz to uradio …na traženje Ferraria …prestao bih navijati za njega.



          2
          2

          0
    • Shell
      sergio15 Prikaži

      Perez ima magičnu kuglu s kojom je vidio budućnost i to da će sutradan pobjediti.
      Max je bio i ostao mali supak.
      To što je počeo glumiti čovjeka, to je druga stvar.
      Supak ostaje supak cijeli život.



      10
      10

      0
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        Stvar je u namjeri, ne u sutrašnjoj pobijedi. Zabiti se u zid da bi u kvalifikacijama bio bolje pozicioniran od timskog… Kako nazivaš taj potez? Samo odgovori na to



        3
        2

        1
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Ali nije uopće bit u Checovom potezu koji je btw bezvezan, nego u tome da je Max usosio cijelu ekipu zbog nečega što je moralo biti riješeno interno. Koji mu je vrag ovo trebalo?



          7
          6

          1
    • Carlos Sainz 55
      2CV6 Prikaži

      Haloooo ..pa i Sainz se bori za Lewisom za 5. mjesto …ako se ne boriš za prvo mjesto onda su sva ostala mjesta podjednako važna ..u pitanju je rejting.
      Što je onda Saintz koji se proljeva sa šampanjcem dok mu se timski bori za P2?
      Neupucen bi pomislio da se bori za život ….baš si to dramaticno napisao.


      0
      -1

      1
  9. Max Verstappen
    Yilla Prikaži

    Vrtim malo film unazad i jedino što mi pada na pamet je Belgija kad je Max tražio da se Checo makne i ovaj se nije maknuo dva kruga već ga je Max morao preći na stazi. Čisto sumnjam da je do Monaka, Belgija mi ima više smisla.



    5
    4

    1
  10. Nando
    FA14 Prikaži

    Evo kad svi imaju teoriju,evo i moje
    Red Bull je u stisci s novcima i morali su u Singapuru odluciti kome ce dati vise goriva u kvalama i na kraju su dali Perezu.



    5
    3

    2
    • Marlboro
      F1bodul Prikaži

      Max je sebični balavac. Da nije bilo Checa nebi lani ni imao prvenstvo, uostalom RB se trudi osigurati p2 u vozačkom poretku a tim bi trebao biti vazniji od pojedinca, što ne?

      Baš kretenski od Maxa.



      16
      12

      4
      • mika50 Prikaži

        Velika je razlika borba za prvenstvo i ovo sad što se dešava sa checom. Isti može na zadnjoj utrci pokazati koliko doista vrijedi



        1
        0

        1
      • Honda
        olimpijada Prikaži

        I da Perez nije zadržao Hama 10 sec svejedno bi Max bio iza hama nakon SC.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ma ja, Max nije ni vozio. Ili je bio prikačen sajlom za Pereza, pa ga ovaj dovukao do titule…🤦‍♂️

        Kakav odron od komentara u zadnja dva dana, majko mila. Možete komotno te riječi kojima opisujete Maxa primjeniti na sebe…



        2
        2

        0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Nije odron od komentara nego ti misliš da je binarno, pa mora biti da je ili Max ili Checo 100% zaslužan za naslov. Nije ga dovukao do titule, ali mu je direktno donio više bodova nego što je Max imao na kraju u odnosu na Hama.
          Dakle da nije bilo Checa, Max ne bi vidio naslova usprkos odličnoj sezoni vrlo jednostavno.
          Čak i da nije tako bilo bi inteligentno od Maxa pomagati Checu jer takvi dobri broj dva ne rastu na drveću.


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Normalno da ne mislim tako. Ali da je, da nije. Da mu Perez nije pomagao, ali da mu nije guma pukla, da se Hamilton i Bottas nisu zabijali u njega… Nije nikad do jedne stvari. Isto kao što nije Hamilton izgubio titulu zbog Abu Dhabija, ili onu od Rosberga zbog jednog kvara…


          0
          0

          0
  11. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Taj Monaco se čini kao priča da se pokrije Max ne kužim zašto bi Perez to priznavao i da je namjerno napravio.
    Dobro je rekao Perez, Max još jednom pokazao kakav je i to dva puta u ovoj utrci. Prvo je silio u dvoboju s Lewisom, a ovo prema Perezu i ekipi je jako ružno.
    Koliko mu je Perez prošle sezone značio, mogao bi mu i pobjedu prepustiti a kamoli 2 boda.
    I ove godine ga je Checo propustio u Španjolskoj, pa se nije borio u Azerbajdžanu iako je tad prvenstvo bilo aktivno i u par bodova su bili.
    Ove priče o sazrijevanju, lako je sazrijeti kad se ne moraš ni s kim boriti. Kad god je s nekim kotač uz kotač to ne završi dobro ako drugi ne popusti.



    20
    19

    1
  12. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Max ljudino…nikad nečeš biti najveći.



    5
    4

    1
  13. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Mislim da bi se Red Bullu mogao dogoditi sindrom da je vozač postao veći od ekipe. U sprintu ga nije propustio a trebao je, u utrci isto. Neovisno sta ti mislis da su razlozi kad šef upre team radio dugme i kaže onda tako radiš.



    5
    4

    1
  14. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Na stranu njihov odnos, na stranu lavovske usluge Pereza prošle godine…ovo je bilo za tim koji je ovoj dvojici priuštio odlične bolide. I to u sezoni gdje su prvaci, gdje nema nekih trzavica….nastane problem iz ničega.
    Šamar timu prije svega. Max se izdignuo iznad momčadi. Pereza će trebati više nego ikada, Mercedes se gotovo sigurno vraća sljedeće godine i to sa dva paklena vozača. Bravo tuko. Bravo.
    Na kraju bi mogao završiti karijeru sa “samo” dva naslova poput Alonsa, nastavi li sa ovakvim jezikom i stavom prema timu.



    23
    23

    0
  15. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    BTW, ja se još uvijek sjećam kako je @avetma tvrdio nakon Monaka da je Perez imao naglo dodavanje gasa neposredno prije gubitka kontrole i zabijanja u zid, ali da može biti glitch u podacima i kako je vjerojatno tako bilo jer nitko nije na to reagirao.

    Iz današnje perspektive čini se da nitko nije reagirao jer su nesposobni, a da se Perez zaista namjerno razbio kako bi zadržao Maxa iza sebe.



    9
    8

    1
  16. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -suludo mi je da se checo namjerno zabio u monacu da bi startato treći – niđe veze.
    -još luđe mi je da (ako je to istina) mu max to zamjera, nakon svega što je checo napravio za njega. na espnf1 su napravili listu sa prošlu sezonu – 8 puta je checo pomogao maxu.
    -ali sad fia mora provesti istragu, i žestoko kaznit checa i tim ako se ova glasina pokaže istinita



    15
    14

    1
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Max me jako razocarao, cak i da se Checo namjerno zabio u Monacu ne smije ovako reagirati. Osigurao je dvije titule i najmanje sta moze napraviti je propustiti timskog kolegu. Ovako je samo usosio Checa….



      11
      10

      1
  17. BL_11_F1 Prikaži

    I Fernando Alonso je osvojio 2 titule pa znamo kako je zavrsio, i kako zavrsava.. Istu sudbinu predviđam i za ovog napacenog mamlaza… Da mu nije bilo tog istog Pereza ne bi vidio titule prosle godine, i na to mu ne moze uzvratiti pustanjem p5.. Ali i sta ste ocekivali od Josovog mladunceta vec da bude obicni idiot..



    10
    9

    1
  18. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    sad se samo moramo odlučiti jel Maxu naslov lani donio Checo ili Masi :D



    4
    2

    2
  19. Blue Flag
    sinjski ushtipci Prikaži

    Bravo Max. Štaš ti njega puštat, ako sam nije moga skupit više bodova netribaju mu ni ta tvoja dva.



    5
    1

    4
  20. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    A prije Monaka ga je Max propuštao na dugo i na široko, haha.

    Sad će biti debate od strane Maxovih fanova o tome je li ili nije opravdan razlog.



    3
    3

    0
  21. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Ne volim propuštanja i takvo “taktiziranje” ali Max je mogao pokazati da je gospodin čovjek, nije to napravio a ovakvu priliku sumnjam da ce imati.
    Mozda ako pusti Pereza u Abu Dhabiju i cijelo vrijeme vozi ispred Leclerca sa laktovima vani. Iako sumnjam da ce i to biti dovoljno.
    Velik je vozač, ali vrlo mali čovjek



    9
    9

    0
  22. avalon Prikaži

    to , udri po maxu , a može malo i po carlosu :) :) :) da je max propustija sergia ovaj bi ima 292 boda , a da je carlos propustija leclerca ovaj bi ima 293 boda . znači ostala bi skoro “ista meta , isto odstojanje” i borba za P 2 u konačnici bi se odlučivala u zadnjoj trci između ove dvojice . bez propuštanja od kolega opet je scenario isti … konačni poredak će odlučit abu dhabi ;) znači li nešto maxu to šta nije propustija sergia ? ne , naravno ali carlosu MOŽDA može značiti u borbi sa lewisom to šta nije propustija CL . ako je charles takav “lumen” onda sergio nije njegova klasa i ako ferrari u zadnoj trci ne kiksa charles će pobjedit sergia jer je on “top gun u odnosu na meksikanca zar ne ?
    sve da je CS i propustija CL , a max kolegu nije 3 boda više koje bi charles ima u odnosu na sergia nisu i ne bi bili nekakva sigurnost da će CL prvenstvo završiti na P 2 . dapače , propuštanje bi za carlosa bila skoro “kazna” uz kaznu koju je dobija , a koju je donekle anulirao ostvarivši P 2 nakon sprinta . istina , ko zna šta bi bilo da nije bilo kontakta između LN i CL ? iako je sainz bija tik iza leclerca čisto sumljam da bi mu dozvolili “napad” na kolegu . usprkos kazni i problemu sa kočnicom ( zadnji desni kotač ) carlos je odvozija odličnu trku i bila bi nepravda da nije završija na postolju . tim više šta je max svojim postupkom “kompenzirao” nepropuštanje CL od strane ferraria .
    mnogi pišu kako odavno prate F 1 no šta je to odavno ? jer ako prate odavno onda bi trebali znat da je već na početku karijere u TR 2015. ignorira “poruke” pita da propusti kolegu carlosa u australiji . znači , max je i posli 7 sezona osta dosljedan svom stavu .
    ako se sjetimo kako se pljuvalo po MS kad je u austriji 2002. rubens mora propustit michaela koji je “pobjedija” kolegu sa 0,18 s prednosti . to je bilo svetogrđe , ljaga . ali onda zaboravljaju da je MS uzvratija “uslugu” rubensu u americi kad se skoro zaustavija da propusti kolegu rubensa koji je “pobjedija” sa 0,01 s prednosti pred MS . naravno , mnogi su zapamtili austriju ali “zaboravili” ameriku te sezone . ovo pišem jer su oni koji sad kritiziraju maxa ( i MS ) “zaboravili” soči kad je bottas propustija lewisa poklonivši mu pobjedu koja mu i nije baš bila potrebna . je li LH postupija k ai MS 2002. ? naravno da nije . izjavija je da da neće vratiti uslugu svom momčadskom kolegi ;) ali to je bilo OK zar ne , a max je jučer bija smeće jer nije propustija kolegu :) :) :) da možda nije nekakvo licemjerstvo u pitanju ? ;) nešto se pamti 20 sezona , a zaboravlja ono šta je bilo prije 4 sezone ;)
    jučer je max pokuša preko pasica preći lewisa , desija se kontakt i max je kažnjen . u sprintu je alonso pokuša preko pasica preteći kolegu ocona koji je vozija trkačom putanjom , alonso nije uspija jer je ocon smeće ? razlika između ova 2 slučaja je samo smjer zavoja …. u slučaju ocon Vs alonso je u pitanju bija livi , a max Vs lewis desni zavoj . max je kažnjen , alonso je ispa “žrtva kolege seronje” !?!?? iako su “sukobi” maxa i lewisa skoro pa “tradicija” onima koji tvrde da je max jednostavno “pustija” bolid , da nij eni pokušava skrenut ( znači namjera ? ) da pogledaju snimku iz maxovog kokpita i položaj volana RB . naravno , LH je odma “prosledija” obavjest TR da ovo nije bija vozački incident . valda je ovo max uradija namjerno jer se boji da mu u abu ahabiu lewis ne uzme titulu …. virujam da je teško kad te dvi godine uzastopno pobjeđuje 12 godina mlađi vozać , a pobjedu ( možda jedinu ove sezone ) ti “uzme” 13 godina mlađi kolega kojem j eovo prva pobjeda u dosadašnoj karijeri . e da je umisto russella kolega bija bottas ponovila bi se “ona” rusija …..



    19
    12

    7
  23. Mclaren
    raca Prikaži

    Ovo, da je Perez navodno priznao kako se namjerno razbio, nikako mi ne ide u glavu. Više mi istinita zvuči konstatacija da su Amerikanci počeli teraformirati Mars i da su tamo već dvije kolonije ljudi trajno nastanjene



    1
    0

    1
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      “Neki tvrde da je Meksikanac kasnije priznao ekipi da se namjerno razbio.”

      Ovako to ide u “novinarstvu”. Netko orvi napiše laž. Onda kasnije to drugi prenose kao netko je rekao. Na kraju nakon dosta ponavljanja to se uzima kao vrlo moguče ili istina.

      Tko je rekao? Tko vam je izvor?



      5
      4

      1
  24. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Pokusao sam dosta analizirati ovu situaciju s propustanjem. U poziciji kad si vec postao svjetski prvak, nekako je “pravedno” pustiti ispred momcadskog kolegu koji se jos uvijek bori za nesto. Ispao bi gospodin i u ocima mnogih bi dobio dodatne bodove za simpaticnost.

    A onda, s druge strane, to nije Max. On je nemilosrdni borac, ubojica momcadskih kolega i svih ostalih na stazi. On zivi za pobjedu i ne zanima ga tko sto misli o njemu. Rekao je da je ekipa znala da ga nece pustiti i da mu zapravo nije jasno zasto su to ponovno trazili od njega. Nije mi poznata pozadina price. Spominje se Monaco. Mozda je to. Mozda je Spa. Tko to zna. I ovdje ga Perez bas nije propustio. Poanta je u tome da kakav god Max bio, barem je dosljedan u tome. To se mozda nekome ne svida, ali u krajnjoj liniji, F1 je sport u kojem najcesce uspjevaju najarogantniji, najbahatiji i najveci egomanijaci, ali da bi imali pokrica za to, prvo moraju biti vraski brzi i talentirani. Svi velikani su bili takvi, Ayrton je bio takav, Michael je bio takav, Fernando je takav, tako da se ne treba cuditi Maxu koji je takav od prvog kruga u F1.



    12
    12

    0
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Da doeljedan je da je smeće. Samo iako ga kao takvog i ti karakteriziraš poanta tvog posta je opravdanje ne puštanja.



      3
      -1

      4
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Ili riječima meni ‘omiljenog’ Alana Henryja:
      “Nije preduvjet biti društveno neprilagođen da biste bili uspješni u Formuli 1, ali to vam vjerojatno daje prednost nad drugima”
      Pa ti ‘hendlaj’ dva takva lika, za to treba netko tko je jednako toliko ‘lud’ poput Laude ili Marka. Zanima me kako će to raditi Toto ako Mercedes iduće godine bude konkurentan od početka.



      3
      3

      0
  25. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Upitno je koliko Max ima fanova. Prošla sezona nije mjerilo. Prije 2021. imao je oko pola fana po portalu.

    Naravno da sad kad je 2x prvak da je nekoga i pridobio. Sve skupa čini mi se kao mali broj. Mnogi koji su mu prošle godine držali stranu mu nisu fanovi



    3
    -2

    5
  26. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Max je smeće nevidjeno. U trci u kojoj apsolutno nema šta ni dobiti ni izgubiti , lik uništi trku drugom vozaču , pri tom razbije i svoj bolid, zaradi kaznu i na kraju na najpodliji način ošteti timskog kolegu koji mu je bukvalno servirao ionako ukradenu titulu.

    Pa čak i da je to osveta za Monaco , zar se nije moglo preci preko toga ako uzmemo u obzir šta je Perez već uradio za njega?

    Pa Mercedes bi ih pojeo 2021 da je u tom bolidu bio neki slabiji vozač od Pereza. Lik koji se nijednom nije požalio na puštanje ili pomaganje Maxu.

    A vidjeli smo koliki je to problem svima (Ocon,Alonso, Vettel) puštanje timskog kolege.

    Hamiltona su kolege puštale takodje ali bi im on vraćao pozicije ako nije bilo smisla.

    Ali zato je Hamilton “crni vitez” placljivac na TR Itd…

    Ni Schumacher ni Senna nisu bili ništa bolji od Maxa u tom pogledu, obojica su izbacivali direktne rivale za titulu sa staze , Hamilton to nikad nije uradio zato i jeste najveći.



    8
    -6

    14
    • Dietrich Mateschitz
      toky13 Donator Prikaži

      51 G ??



      6
      2

      4
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Sam si je kriv za to, znaci u sve i jednom duelu prije Silverstona Hamilton je taj koji je popuštao i otvarao Maxu vrata da ne bi došlo do kontakta.

        U Silverstonu je bilo krajnje vrijeme da Max nauci da nije sam na stazi i ako ne pokaže poštovanje u medjusobnom duelu kako može završiti i on i neko drugi. Taj put je on bio taj koji je dobio sto je tražio.



        6
        -3

        9
        • Dietrich Mateschitz
          toky13 Donator Prikaži

          Ok.



          2
          0

          2
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Aha, vidim da citas komentare na sluzbenoj SkyF1 stranici. Takve komentare sam viđao na svakoj objavi vezanu za taj sudar, samo si preveo.

          Zaboravio si napomenuti koliko je Hamilton bio od apexa, a da oko 1 metar vise manje.

          Isto si zaboravio napomenuti kako je Hamilton slavio pobjedu kad je poslao svog rivala u bolnicu sat vremena prije.



          6
          3

          3
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Jura ne čitam nikakve komentare na Sky nego sam gledao sve trke u sezoni.



          3
          1

          2
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          znaci ti gledas sve utrke u sezoni ali ne vidis koliko je Hamilton promasio apex? Isto tako ako si gledao ovu sezonu, jesi li vidio kako je Hamilton protiv Leclerca u istom zavoju pogodio apex i sve je proslo bez sudara? Znaci ipak je moguce jedan kraj drugoga proci u Copse zavoju, sto je i sam Hamilton dokazao. Sve to dokazuje kako je Hamilton ciganski postavio bolid u tom zavoju i poslao Verstappena u zid pri 260 km/h.



          7
          4

          3
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Jura na svaki tvoj komentar o tom sudaru će ti moj odgovor biti isti a to je pročitaj moj prvi komentar o tome.

          Stoji odma ispod komentara 51g? Druga Tokija



          2
          -4

          6
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Legendo, objasni mi sta je to Hamilton “popustao” Verstappenu te sezone?



          2
          0

          2
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Pa ajde navedi mi nekoliko situacija gdje je Hamilton morao “izbjegavati” sudar s Verstappenom



          1
          -1

          2
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Legendo pa neću ja tebi sad prepričavati sezonu 2021. Nadji sam ako te zanima



          2
          -3

          5
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Legendo koristiti cu se tvojim argumentom: “gledao sam sve utrke”.

          Neces jer ne znas navesti nijedan slucaj, a ne zelis prihvatiti cinjenicu da je Hamilton u potpunosti kriv za sudar u Copse-u. Cak i suci su mu dodijelili kaznu, koliko god ona bila smijesna. Vecina Hamiltonovih (realnih) navijaca se slaze da je Hamilton kriv za taj sudar, ali ti ne. Mislim da jos nekoliko puta trebas pogledati taj sudar, po mogucnosti uz neku analizu ako ti pomogne. Pa onda komentiraj tko je kriv za taj sudar, i koliko je to pomoglo Hamiltonu da se vrati u borbu za naslov (kad vec spominjes Masija i “ukradeno” prvenstvo).



          4
          1

          3
        • Dietrich Mateschitz
          toky13 Donator Prikaži

          A plus jos Orban država, u režiji pijanog finca. 50 bodova u 2 utrke , ali je Masi kriv.



          5
          3

          2
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Nekako se zaboravlja Monza i namjerno izbacivanje. Amnezija vlada na forumu.


          0
          -1

          1
        • Dietrich Mateschitz
          toky13 Donator Prikaži

          Karma.


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Liče, prebaci se na nešto drugo, jer ovo apsolutno ne kontaš. Kakvo popuštanje i otvaranje vrata? Pa to niko ne radi namjerno. Ima nešto što se zovu pravila utrkivanja. Staza je dovoljno široka da stane dva ili više bolida na određenom dijelu staze. A ima i pravilo o pomjeranju… Ako brži bolid uđe u taj prostor, nema tu je li on humanitarac koji popušta. On MORA popustiti u toj situaciji.



          1
          1

          0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Da stvar bude još gora upravo sam pročitao da je Max izjavio da se namjerno zabio u Hamiltona jer je vidio da neće biti mjesta za obojicu ali je to Hamiltona koštalo pobjede a njega 5s dodatnih ništa, samo sto se u njegovoj računici vise njegov bolid oštetio.

      Sa ovom izjavom je još veće smeće ispao prema Perezu jer ga je očigledno bilo briga za trku a ipak mu nije dao poziciju



      1
      0

      1
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Hamilton najveci, lol s kim se ja raspravljam…



      5
      2

      3
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Miljenik FIA-e je navukao Maxu kaznu za njegovu grešku…



      1
      0

      1
  27. Lauber Prikaži

    Max je ljiga i dno dana. Skupa sa kompletnim papanima u Red Bullu. Svoje lice pokazali su na dan kad je Dietrich – za njih stvoritelj umro. Umjesto da šute i tuguju oni slave i polijevaju se šampanjcem. Govnari svi skupa redom. A ovaj siledžija i sin kretena Josa je prošli naslov dobio jer je Checo odradio posao za njega. Iduće sezone će mu nadam se zatvorit vrata. I jednom je dovoljno, pogotovo ako Mercedes ili Ferrari budu bliže.



    5
    -3

    8
  28. Sergio Perez
    CrispyKevin78 Prikaži

    Kakav mali papak. Navijao sam za njega, ali bogami ne vise. To vise nije RedBull Team, nego Mali Nezahvalni Šupčić team, i Perez team. Da mu Perez nije pomogao toliko puta, ne bi riječ rekao. Ali ovaj MNŠ ne bi niti bio prvak da mu Perez nije pomogao, a ovaj mu uzme 2. mjesto u ukupnom poretku bez veze. I kao sad će mu pomoći. Ma goni se….



    2
    -5

    7
  29. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Kaj su se ovako uzhebali fanovi Hamiltona 🙃
    A nemaju ni trunka kulture…



    5
    1

    4
  30. Kimi Raikkonen 7
    Big_boy_oo7 Prikaži

    Uvijek može doći novi Checo. Po mnogima je ispao šupak Max, ali ima svoj stav. Pojeo ga je kroz cijelu sezonu po brzini. Možda se radio bolid po Maxovim uputama, ali ako si dobar vozač onda se moraš prilagodit i usavršavat. Max je sa svojih 14 pobjeda pokazao ekipi zašto se mora raditi po njegovim uputama jer on isporuči rezultate. Checo je malo 2, pa onda 4/5/6. Prošle god slicno tako, ali je imao proces prilagodbe. Može bit sretan da uopće vozi za Red Bull jer su mu lijepu priliku dali da ne završi karijeru sa otkazom od strane tate Stroll-a. Doveden je da pomogne Red Bull-u i Max-u, a ne da se duri. Ja osobno volim stav i navijam za Max-a jer je stvarno talentiran i daje 100% na svakoj utrci i ne zanima ništa osim broja 1. Checo cijelu utrku se bori u vrhu, a Max odraduje kaznu i pao skroz na dno. Vrate se i on i Lec u igru sa zadnjim SC. Perez umjesto da napreduje i da da 120% od sebe, da proba na mišiče obranit bar neku poziciju, ne on se ljuti jer su ga svi prošli uključujući Max-a. Ovaj njegov trkači inžinjer mu nije ni trebao obećati nešto što Max ne bude odradio. To su mogli predvidjet. Po meni Checo nije ni zaslužio to 2 mjesto jer gledajući vještine vozača iz top 3 ekipe on je definitivno broj 6 i jedini je vozač od top 3 ekipe koji je u ekipi vozač broj 2, a ne da bude broj 2 u prvenstvu. Iduća sezona će bit napeta, ali Checo bude odradio točno što se traži od njega, a Max sa svojim kredibilitetom ima pravo bit ono što je sviđalo se to nama ili ne. 😁



    6
    -3

    9
  31. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Stvaraju se odlični preduvjeti za iduću sezonu:
    RB – no more mr. nice guys, biti će vatrometa
    Mercedes – opako su se dignuli i biti će najozbiljniji konkurent RB-u
    Ferrari – oni uvijek sve polažu u iduću godinu
    Alpine – Ocon i Gasly – također imaju prošlost
    McLaren – dolazi novi mladac željan dokazivanja…kod ostalih neće biti nešto posebno zanimljivo, ali i ovo će biti dovoljno



    2
    2

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Alonso-Stroll? Tu očekujem vatromet. Vettel je još bio mudar i izbjegavao kontakte. Za Alonsa nisam siguran.



      1
      0

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        I Magnussen-Hulk, ako bude.


        0
        0

        0
        • Kimi Raikkonen 7
          Pitstop Prikaži

          U biti, svi!


          0
          0

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          AlphaTauri – već se vode neke bitke ko će biti novi vođa ekipe. Helmut je čini mi se izjavio da bi to trebao biti “Debris”, a Tsunoda misli da je on spreman da bude vođa.
          Pa biće prgavo i između Alonsa i agresivnog šefovog sina. Mislim da neće biti dileme ko je brži, ali ovaj će mu se morati nekad naći na putu. Nema dileme ni sa Oconom ko je brži, pa su se često nalazili jedan do drugog…

          Biće zanimljivo gledati i Zhoua u drugoj sezoni protiv Bottasa.


          0
          0

          0
  32. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Dutch media: Perez’s deliberate crash caused Verstappen team order snub


    0
    0

    0
  33. Jody Prikaži

    Velika vecina osuđuje Maxa. Na prvu sam i ja takav stav imao. No činjenica je da je Max bio brži od Pereza i da bi ga pretekao bez ikakvih problema. Kao Alonso.
    Tumpo meni staje priča.
    Sve ostalo je umjetno, nije slika stanja na stazi, daj poziciju radi boda ili dva. Zato je nekako čistije da ni Sainz ni Max ni Russel nisu puštali sporije od sebe.



    2
    0

    2
    • Formula 1
      majic13 Prikaži

      Nitko niti ne kaže da Max nije bio brži nego se radi o tome da je trebao jednom za promjenu on žrtvovat svoju poziciju.
      Perezu je svaki bod bitan, a Max i onako već ima milijardu bodova.



      1
      0

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.