Alonso o kontaktima s Oconom: Nasmijava me to; još jedna utrka i napokon je gotovo

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 1 godinu 2 min 20 komentara

Fernando Alonso završio je sprint utrku u Brazilu na 15. mjestu nakon što je dvaput u utrci imao kontakt s timskim kolegom iz Alpinea, Estebanom Oconom, a komentirao je kako ga cjelokupna situacija nasmijava.

“Nasmijava me to, na petnaestom smo i osamnaestom mjestu, baš je zabavno”, rekao je Španjolac u izjavi za DAZN.

“To se većinom dogodi kad smo zajedno, prošle godine sam izbjegao to nekoliko puta, ove godine me zamalo zabio u zid u Džedi, u Mađarskoj, a sada sam ovdje, stoga dobro, takve se stvari prije ili kasnije dogode, nemam što za reći.”

“Žao mi je momčadi i mehaničara koji naporno rade, no nadam se da se sutra možemo vratiti. Imao sam dobar tempo tijekom utrke, stoga čak i s 15. mjesta mogu zaraditi dobre bodove za momčad.”

U intervjuu za britanski Sky Sports rekao je da nije razgovarao s Oconom nakon sprinta:

“Nisam, nema potrebe, imamo još jednu utrku i onda je gotovo, napokon.”

“Tako je kako je, nekad je jako kompetitivno unutar momčadi, to mu se događalo s Perezom, s Verstappenom ovdje kada se vraćao u vodeći krug, tako da… Još samo jedna utrka”, rekao je Španjolac sa smiješkom.

Ocon je u sprint startao šesti, a Alonso sedmi, no obojica su zadobila štetu na bolidima nakon kontakta u zavoju 4 i još jednog na početku startno-ciljnog pravca, zbog čega su i pozvani kod sudaca. Točka na i Alpineovom užasnom sprintu bio je i događaj nakon utrke, kada se Oconov bolid zapalio. Sutra bi trebali startati s 15. i 18. mjesta.


Odgovor

20 komentara

  1. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Ocon, teško smeće od čovijeka….



    27
    22

    5
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    U rječniku ispod riječi “panj” stoji Oconova slika. Iako bi mogla i Strollova, ali s obzirom da ga nitko ne “časti” preko radija očito je da se svi boje tate.



    5
    -2

    7
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Interesantan završetak Alonsovog stinta 🤔.
    Neke stvari jednostavno me možeš predvidjeti 🤥.



    6
    6

    0
  4. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    U prvom kontaktu je zaplesao po rubniku i udario Ocona. U drugom kontaktu se zabio u njegovu zadnju gumu.

    Alonso je 100% kriv osim ako polazna pozicija nije ta da se Ocon mora maknuti da Alonao prođe.



    15
    -1

    16
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ocon jest prgav vozac, ko i Verstappen isti, ali ovo danas je Alonso usro utrku i sebi i njemu



      22
      20

      2
      • Ayrton Senna
        MCLfan Prikaži

        Verstapenu kad je gusto još je prgaviji,a ocon je standardna i malo griješi



        5
        4

        1
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Ma isti su njih dvojica meni što se tiče borbi na stazi, samo se Maxu progleda kroz prste otkako je došao u F1, a Oconu se ne progleda i još je imao timske kolege koji su popularni među navijačima, još sad protiv Alonsa ovo kad uradi onda su reakcije još žešće



          2
          2

          0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Zaplesao po rubniku, pa rubnik nije staza. A zašto je bio na rubniku? Pa zbog idiota Ocona, koji je “od ranije poznat policiji” zbog ovakvih situacija… Stroll je dobio 10 sekundi što je otjerao Seba na travu, potpuno zasluženo. Pa ovo je isti slučaj, sa malo drugačijom podlogom van staze. Ali ovdje je bila i krivina. Teško je pri takvoj brzini zadržati bolid na rubniku.

      Tu drugu situaciju nisam vidio. Ali ova prva je totalno Oconova krivica. Najviše štete za tim. Ali neka oni brane svoga francuza. Lik im je ovako izbio bruku bodova.



      13
      6

      7
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Pogledaj ponovno prvu situaciju, čija je veća krivica. Sigurno nije Oconova. Ne znam što je Alonso mislio s takvim pokušajem. Da mu je Ocon i ostavio više mjesta, ne bi ovaj prošao zavoj nego bi izašao van staze



        5
        4

        1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Nisi ovako pisao kad je prošle godine Verstappen istjerao Hamiltona van staze, sad je Ocon prgav i trebao je dobiti kaznu, a prošle godine je bilo hard racing👍



        5
        5

        0
      • avalon Prikaži

        “Zaplesao po rubniku, pa rubnik nije staza.” ispravna konstatacija…. ” A zašto je bio na rubniku?” zato šta je pokuša preticanje tamo di nije treba !ispravno bi bilo postaviti ( i odgovorit) na pitanje ko je ovde bija idiot ? ako pogledamo snimku prvog kontakta ferrari ispred dvojca alpine na izlasku iz zavoja ide sasvim desno ( i McL također) , sa 2 kotača “gazi” rubnik isto ka i McL . možda je to “ispravna” putanja Pastore s obzirom da su i ferrari i McL također otišli sasvim desno , vozili po rubniku ? kako taj zavoj prolazi ocon ? malo “uže” od ferraria i McL , jedva da je sa pola kotača na rubniku . valjda je u retrovizoru vidija alonsa i pokuša mu ostavit bar malo prostora ali jbga protiv fizike ( centrifugalne sile ) se na može zar ne ? i onda je ocon idiot jer je proša zavoj vozačkom putanjom ( mislim da je i brundle to zaključija komentirajući kontakt ) , a alonso koji je pokuša nemoguće je svetac i u pravu ?
        naravno , drugu situaciju Pastor nije vidija kad je alonso forsira da se možda i osveti kolegi , pretekne ga na PRAVCU pri čemu je možda krivo ocjenija gabarite bolida i livom stranom prednjeg krila zakačija ocona oštetivši svoj bolid/krilo. da alonso nije bija optimista u prvom , a prgav u drugom kontaktu sa kolegom možda bi alpine jučerašnji sprint bile i uspješnije u plasmanu .
        činjenica da mnogi vole mrzit ocona je evidentna . da neki omiljeni radi isto okarakterizirali bi ga ka fajtera , “mudana” , hrabrog koji se ne predaje bez borbe ali ocon… treba ga pljuvati kad treba i ne treba . hrabar , vješt i promišljen je jučer bija seb koji je također suludim potezom strolla istjeran na rubnik i van staze sa 2 kotača ali je ne puštajući gas odlično iskontrolira bolid i usprkos svemu startajući sa P 13 završija na P 9 .



        3
        3

        0
  5. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Bravo Ocon, svaka čast. Danas možda i nije toliko kriv, ali potez u Mađarskoj je bio vrh, a godinu dana ranije da nije bilo Alonsa ne bi vidio pobjede.
    I ovo se nije događalo samo s Alonsom već i s drugim kolegama kao što piše, ali nikad nije imao problema s propuštanjem Hamiltona (Monaco…)



    21
    18

    3
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Sve mu mogu oprostiti, ali pusta je Hamiltona u Monacu ne. Hamilton ga ne bi pretekao za 9 godina u Monacu i unistio bi mu utrku, Al ne pajdo ga propusti i jos kaze ciji je on vozač.
      Tada sam bio zagovornik da se zabrane te posudbe vozača, koji voze za jedna tim a imaju jos ugovore s nekim drugim timom. Ljigavo.



      17
      16

      1
  6. Kimi Raikkonen 7
    Dragan1980 Prikaži

    Nekada su istu situaciju odradili Rajkonen i Sumaher bez kontakta ikakvog.Ovo juce je definitivno mrznja izmedju vozaca.



    5
    5

    0
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Ozbiljna osoba u tim godinama ne bi smjela biti tako zločesta, znao je on točno što radi i da neće moći proći i što će biti rezultat svega, sada se nasmijava, a sve to je odraz njegove nemoći da ovoga prođe.



    7
    4

    3
  8. Charles Leclerc 16
    CRooY3 Prikaži

    Kako Stroll vozi, Alonso će žaliti za Oconom :D



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.