Mercedes očekuje da će Ferrari biti kompetitivniji u Brazilu nego u Meksiku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 15 komentara

Nakon što je prošlog vikenda Ferrari očigledno izgubio nešto tempa, a Mercedes pronašao dobru formu na stazi u Meksiku – James Vowles kaže da nadogradnje koje su im pomogle protekla dva vikenda možda neće biti jednako efikasne u Brazilu.

“Kad pričamo o Meksiku – mislim da se poklopilo nekoliko faktora.”

“Najprije – u Austin smo donijeli veliki set nadogradnji i to nas je pomaklo prema naprijed. To se još jasnije vidjelo u Meksiku.”

“Druga stvar – vrlo smo kompetitivni kad smo na stazama gdje je potrebno puno downforcea i kad drugi uštimavaju svoj bolid na maksimalni downforce. To se vidjelo u Zandvoortu, Budimpešti, a nije bilo drukčije ni prošlog vikenda.”

“U Meksiku su svi koristili stražnje krilo za maksimalni downforce. U Austinu je bilo prilično vjetrovito i možda se nije toliko vidio naš napredak. U Meksiku praktički nije bilo vjetra. Sad bolid izgleda brzo i balansirano.”

“Teško je reći koliko ćemo biti brzi u posljednje dvije utrke. Očigledno, ovog vikenda se činilo da je Ferrari malo pao, ali očekujem da to neće biti slučaj u nadolazećim utrkama.”

Vowles kaže da je teško predvidjeti jakosni poredak za Brazil i Abu Dhabi:

“Mislim da to jako ovisi o tipu staze. Ferrari neće biti tako daleko kao što su bili prošlog vikenda. Bit će nam bliže u Brazilu i u Abu Dhabiju. Očekujem vrlo neizvjesnu borbu između nas.”

“Što se tiče Red Bulla – još uvijek izgleda da imaju prednost u odnosu na nas. Mislim da 3 desetinke iz kvalifikacija nisu baš realan pokazatelj, ali mislim da će biti par desetinki u nadolazećim utrkama.”

U Brazilu ćemo imati i sprint utrku, što je dodatna prilika za smanjenje zaostatka za Ferrarijem u konstruktorskom poretku:

“U Meksiku smo smanjili zaostatak za 13 bodova, a u ove dvije utrke moramo naći još 40 bodova. Srećom, sad nam dolazi i sprint utrka. Mislim da imamo paket s kojim se možemo boriti, za razliku od početka ili sredine sezone. Ipak, 40 bodova je jako puno i zaista moramo sve odraditi savršeno, a da nam pritom Ferrari pruži neke prilike. Mogu vam reći da nećemo odustati do ciljne crte u Abu Dhabiju.”


Odgovor

15 komentara

  1. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Bit će nam bliže u Brazilu i u Abu Dhabiju.

    Znači oni misle da su već prestigli Ferrari. Fascinantno kako je Mercedes u 7 mjeseci nadoknadio preko sekundu. A od 2014 – 2020 jedva su se neki uspjeli približiti Mercedesu, ali nikad prestići.

    Mogu vam reći da nećemo odustati do ciljne crte u Abu Dhabiju.

    Tako treba, nije ni Max odustao prošle godine.



    14
    14

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Pitstop Prikaži

      Ferrari je u Meksiku namjerno išao sa smanjenom snagom na kartu pouzdanosti jer im je bitno završiti utrke bez odustajanja i u tom slučaju teško da ih Mercedes može prestići. Mercedesu bi trebali iznimni rezultati da se to dogodi, ako Ferrari završi utrke kao i sad na 5. i 6. mjestu. Iznimni rezultati su barem jedna pobjeda i postolje u jednoj od preostalih utrka i dva postolja u drugoj utrci uz bolji bodovni rezultat u sprint utrci



      5
      5

      0
  2. Toyota
    RaleF1 Prikaži

    Mercedes u zadnjih 8 godina napravi najgori bolid,ferrari u zadnjih 8 godina napravi najbolji bolid i opet su tu negdje



    20
    20

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrarijev razvoj kroz sezonu je kriminalam godinama unazad. Vjerovatno je direktiva po ko zna koji puta im odmogla ali nakon te direktive je Mercedes i dalje bio daleko a sada je daleko ispred. Ferrari preko zime zna iznenaditi no preko godine kad se ocekuje nekakav razvoj ih nema. Glavi problemi au razvoj tokom godine i kriminalne strategije. Dok to nepoprave nema njima boljih dana.



      3
      3

      0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      haha dobro rečeno. ali ipak nije baš tako. pa ferkan je ukrao show tamo na početku sezone par trka. ne može to biti najgori u zadnjih 8godina :)


      0
      0

      0
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Kladim se da će Mercedes biti ispred Ferrarija.


    0
    0

    0
  4. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Evo ga – krenuli su pilit naopako opet… nešto ih nije bilo u zadnje vrijeme.



    6
    6

    0
  5. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Cini mi se da Mercedesu nije u interesu biti drugi u konstruktorskom poretku zbog pravila oko testiranja u zracnom tunelu. Kao treci u konstruktorskom poretku imali bi više dozvoljenog vremena za testiranje što bi im moglo biti od iznimne koristi za 2023 i 2024 godinu



    1
    1

    0
  6. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    mislim da se prestrogo gleda na ferrari, pa nisu oni bili dominantna ekipa ove sezone koja je bila sekundu ispred ostalih pa da mozes rec da su propustili priliku za pobjede i naslov, trenutno je ocito standard da pobjednik zavrsava 200 bodova ispred ostalih, u suprotnom si luzer… po tome se pljuvalo za vrijeme hamiltona, sad je max kralj… zasto?



    3
    3

    0
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ipak je puno 40 bodova. Moraju još koji put izbaciti Ferrari sa staze da bi uspjeli…



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.