Perez: Ne želim da mi se poklanjaju pobjede

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 6 komentara

Red Bull tri utrke prije kraja sezone ima osigurana oba naslova prvaka i jedino posebno što Max Verstappen može ostvariti je obaranje rekorda za broj pobjeda u sezoni. Za to mu je potrebna još samo jedna jer je trenutno izjednačen s Michaelom Schumacherom i Sebastianom Vettelom koji su ostvarili 13 pobjeda u sezonama 2004. i 2013.

Uz postavljanje rekorda, Red Bull može “pomesti” cijelo prvenstvo i imati oba vozača na prve dvije pozicije u vozačkom prvenstvu. Meksikanac Sergio Perez fokusiran je na taj uspjeh i usput bi volio ostvariti svoju treću pobjedu sezone, po mogućnosti na svojoj domaćoj VN Mexico Cityja ove nedjelje.

Mnogi mediji misle kako će mu za to biti potrebna Verstappenova i momčadska pomoć. Perez je s druge strane izjavio kako ga ne zanimaju pobjede osim ako nisu u potpunosti zaslužene.

“Ništa mi se ne mora davati. Sve u karijeri sam ostvario bez različitih poklona, tako da to nije potrebno. Kad se sve zbroji i oduzme, ne razmišljam o tome. Razmišljam o svome poslu, o tome da budem savršen ovoga vikenda i ostvarim pobjedu [u Meksiku].”

Unatoč navodnim izjavama Maxa Verstappena da neće pomoći kolegi u ostvarivanju pobjede na domaćem terenu, Perez je rekao kako mu to ne smeta i kako je normalno za vozače kako žele pobijediti.

“Mislim da je to normalno, svi mi želimo pobijediti. Također mislim da bi mi pomogao da je situacija nešto drugačija i da je potrebna nešto drugačija pomoć. Ne sumnjam da bi postupio baš kao što sam i ja postupio u prošlosti.”

Kad je priupitan u vezi s drugim mjestom u vozačkom prvenstvu, Meksikanac je rekao kako mu je motivacija na visokoj razini ususret zadnje tri utrke.

“Želim dobre rezultate u zadnje tri utrke sezone. Na kraju biti drugi ili treći u prvenstvu je dobra stvar. Biti drugoplasiran u prvenstvu je odlično, ali mi je najvažnije to što smo prvaci.”

Sergio Perez

Odgovor

6 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Da kojim slučajem starta iz boxa došao bi bar drugi, tako da fešta slijedi.


    0
    0

    0
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ako Russell pomete Maxa na startu onda može do pobjede.



    2
    1

    1
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    A kao nude ti, haha.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.