Hamilton: Ispred nas je dugačak put oporavka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 15 komentara

Nakon osam uzastopnih konstruktorskih naslova i devet pobjeda u 2021. – Mercedes ove sezone nije uspio pobijediti niti u jednoj utrci. Lewis Hamilton kaže da moraju napraviti korak unatrag, promijeniti brzinu i krenuti u drugom smjeru.

“Tu smo već neko vrijeme i znamo koliko je vremena potrebno da bi se nešto promijenilo. Znamo koliko su procesi dugotrajni i koliko mjeseci unaprijed se moraju donijeti određene odluke po pitanju smjera napretka. Konstantno se skupljaju podaci i po tome se prilagođavamo.”

“Jedna stvar je sigurna – imam tisuću posto vjere u svoju ekipu. Rekao bih samo da s ovakvim pravilima može biti jako teško za svakoga. Svi će kroz idućih 6 mjeseci morati duboko kopati kako bi pronašli brzinu. Neće biti lako ni za koga, ali znam da je moja ekipa kapacitirana za to.”

Red Bull je ove godine osvojio 14 od 18 odvoženih utrka i ovog vikenda mogu osigurati konstruktorski naslov. Mercedes još uvijek može dostići Ferrari, ali je to vjerojatno više rezultat Ferrarijeve osebujne sezone nego sličnosti njihove brzine.

“Ako pogledate Red Bull – oni imaju sjajan bolid. Napravili su nevjerojatan posao ove godine, svaki pojedinac u toj ekipi. Njihov bolid će vjerojatno nastaviti evoluirati, kao i Ferrarijev, iako imaju neke kratkotrajne probleme.”

“Mi možda trebamo napraviti korak unatrag, promijeniti brzinu i krenuti u drugom smjeru, te se pritom nadati da smo na pravom putu da se vratimo na vrh.”

Hamilton je napomenuo da je dobar dio godine proveo testirajući različite postavke s bolidima, te da je platio kaznu za to te sad kasni 27 bodova za timskim kolegom Georgeom Russellom:

“Mislim da smo jako puno naučili kroz te analize. Testirao sam sve na bolidu. Testirao sam apsolutno svaku postavku na bolidu 100 puta. Platio sam za to u prvoj polovici sezone.”

“Što se mene tiče – to je sakupljanje znanja za ekipu kako bismo definitivno odbaciti stvari koje ne rade. Osjećam da je to bila moja odluka.”

“Da, zaostajem u bodovima, ali gledajući široku sliku – nadam se da će nam to koristiti ne samo u nastavku sezone nego i iduće godine.”

Lewis Hamilton

Odgovor

15 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Ako vam promjene oko difuzora nagodinu pomognu i stavite normalne sidepod usisnike i ojačate pod, britanski mediji pričat će o Epskom Vitezu s 8 naslova. Verstappena ne može dobiti u trenutnoj formi nitko osim, Lewisa, jer i jedan i drugi imaju ono nešto. Leclercu fali kompetitivna ekipa, a ne ovi klaunovi.



    17
    17

    0
  2. Niki Lauda
    zelot Donator Prikaži

    na nekim stazama su skoro sekundu sporiji od rbr-a. to se ne nadoknadjuje preko jedne zime. za to ih je potrebno malo vise, pogotovo ovako kratkih.

    ocekujem mercedes malo blize ali ne bas toliko da bi mogli ugroziti rbr u borbi za naslove.



    5
    4

    1
  3. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Bio je svijestan od prvog trenutka da nema bolid s kojim bi ove godine mogao doći do osmog WDC a to je učinio, u dogovoru sa TW&Co, ono što je jedino i najkorisnije, obzirom na svoje iskustvo i vozačko znanje. Nije mu više sila trčati za rekordima a može biti koristan u izgradnji novog bolida. Nek’ mu je sa srečom. ……..Bravo Lewis, ‘skidam kapu’!



    13
    10

    3
  4. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ispred tebe je mirovina.



    9
    -3

    12
  5. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ajde dugo nismo čitali o viteškoj plemenitosti gospodina Sir-a Luje Hamiltona Larbalestrea.



    8
    -3

    11
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Ništa se ne piše na portalu o ovome, pa evo koga zanima Zak je dosta jako napao sve koji su išli preko capa i predložio dosta razumne kazne po meni.
    https://www.skysports.com/f1/news/12520/12725149/red-bull-cost-cap-drama-continues-confrontation-beckons-for-accused-team-and-formula-1-rivals-at-us-gp



    1
    0

    1
    • Max Verstappen
      champion20 Donator Prikaži

      Zak bi bio prvi da RB nije malo premašio budžet.
      Zak je šef momčadi osudene za krađu podataka.
      Ne čudi me sto takva vijest postoji na Sky F1.



      2
      0

      2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kakve veze ima koji bi on bio sa tim da li je netko išao preko budgeta?
        Šef jedne od najvećih ekipa u F1 je dao izjavu i prijedloge kazni za ekipe koje su išle preko budgeta, to bi trebala biti vijest na svim portalima koji se bave F1. Isto kao što je bila vijest kad se Binoto ili To oglase po istom pitanju.



        1
        1

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          A ko je on da određuje kazne? Bi li tako nešto izjavio da se njegova ekipa našla u prekršaju? Šta on zna kakav je slučaj sa Red Bullom? I dalje može biti da je greška u izvještaju u pitanju… A ako svi tačno znaju šta je Red Bull uradio prije samog Red Bulla, onda je situacija sa curenjem podataka iz FIA-e kriminalnija od bilo čega što je Red Bull mogao uraditi…



          1
          0

          1
        • Marlboro
          F1bodul Prikaži

          Pa ne određuje, al izgleda da je red bull priznao krivnju, ici ce na oni accepted breach deal
          Po meni sve manje od oduzimanja vremena u zračnom tunelu je sprdačina i cost cap je umro


          0
          -1

          1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.