Dennis: Hamilton ne bi smio voditi isti stil života da je ostao u McLarenu

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Hamilton, Rihanna

Lewis Hamilton ne bi se smio ponašati na isti način i voditi isti stil života da je umjesto odlaska u Mercedes ostao u McLarenu – tvrdi Ron Dennis. Hamilton je proveo cijelu juniorsku karijeru u McLarenu i ostvario debi u Formuli 1 za Britansku momčad 2007. godine. Prvi naslov osvojio je s McLarenom 2008., ali odlučio je napustiti ekipu nakon pada forme i 2012. godine pridružio se Mercedesu.

“Da je ostao u McLarenu ne bi se ponašao na ovaj način jer mu to ne bi bilo dozvoljeno.” Rekao je CEO McLarenove grupacije, koji se opisuje kao “surogat otac” trostrukom svjetskom prvaku.

Hamilton je prije dva tjedna u Brazilu priznao da je njegova nesreća u Monacu, kada je sa Pagani Zondom udario u tri parkirana vozila, bila “rezultat ljutog partijanja”.

Dennis je dodao da Hamilton često “skrene s tračnica” jer je porpustio i žrtvovao “formativno” razdoblje svojeg djetinjstva na putu prema svjetskom prvaku. Kada su ga upitali da li sada gleda na Hamiltona u lošem svjetlu, on je odgovorio:

“Ne, naravno da ne. Gledam na njega sa pomiješanim emocijama. Bilo je to zanimljivo razdoblje za sve nas kada je vozio za McLaren, ali nije sve prošlo glatko i harmonično. Ne odobravam sve što kaže ili radi, ali veliki sportaši su veliki jer su morali žrtvovati mnogo toga da to postanu. Ponekad žrtvovanja počinju veoma rano u formirajućoj fazi u djetinjstvu tako da ponekad nemaju sve odgovarajuće socijalne vještine ili prihvatljivo ponašanje kakvo je prihvatljivo velikoj većini.”

Otkako je pobijedio u Austinu i osigurao naslov, Hamiltonova sezona kao da je završila. Nico ima posljednje dvije pobjede i pet uzastopnih pole-positiona. Hamilton je ionako, već u Austinu, rekao da je za njega sezona završena, da nema motiva i da će samo odraditi posljednje utrke uz mnogo zabave i partijanja.


Odgovor

6 komentara

  1. Marros Prikaži

    Ako se samo nadovežem na naslov članka. Da, ne bi vodio isti način života kao što ga trenutačno vodi i ostao bi sa jednim naslovom svijetskog prvaka.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Istina. Baš me zanima kako ovo igra na Mercedesov imidž. Imaju zvijezdu u svojim redovima, svjetskog prvaka, koji je lice njihovog brenda, a to lice onda viđamo na ovakvim slikama poput ove gore. Ne kažem da je to nužno loše, neka lik radi što ga veseli, ali pitanje je koliko to Mercedesu odgovara. Očigledno Dennisu to nije po volji.


      0
      0

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ante, sta je problem sa slikom iznad? Mercedesu odgovara. Vodeci su izjavili da im ne smeta Lewisov privatan zivot. Meni je jasno da to i nije nuzno imidz koji npr. roditelj zeli svojoj djeci, ali zato mnoga djeca itekako vole ovo sto Lewis radi. Kako god da okrenemo on je superstar ovog sporta danas. Ovo da radi u 60-tim ili 70-tim bi bio mala curica za odredjenu ekipu. I da zakljucim, ne bi bilo lose imati na umu mogucnost da mercedesu ovo bas odgovara i da je djelom odgovoran za njegovo “ponasanje” ili ti ga da potice ovo sto Lewis kao radi.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Da, baš zato mi je i zanimljivo. Mercedes očigledno ima problema kod mlađe populacije sa svojim brendom, pa ne znam je li ovakav stil života podržavaju upravo zbog toga ili su samo korektni i puštaju svoju zvijezdu da radi što hoće dok god im daje rezultate.


        0
        0

        0
      • ivan Prikaži

        Svakako Mercedesu to odgovara jer je Hamilton dosta popularan maltene na svim kontinentima a sta prodaje kola nego popularni vozaci.Secam se iz vremena Sumahera i ferrarija da je Ferrari pravio rekordnu prodaju u Nemackoj.
        Tako da Mercedes mnogo vise dobija sa Hamiltonom kao sampionom nego sto bi dobio sa RRozbergom .Jer u Nemackoj svakako imaju dobru prodaju


        0
        0

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Van staze, Nico je dosadan za veliku vecinu. Jednostavno je previse jednostavan. Skandali se broje. Ali sto je meni zanimljivo je da Lewis ustvari nema navedene. Sta? Slupao Zondu na uskim ulicama Monaca? Pa realno to je smjesno da bude velika vijest. Tj. standardi za skandal u njegovom slucaju su niski, razumljivo. Npr. Mr. Bean ima nesrecu sa mclarenom, to je mnogo zanimljivije jer je on za nas smotani vozac Minija. Ako me razumijes? Da, mercedes je ustvari za ostvarene ljude, sa karijerama i taksiste… Pomalo dosadan kao brend. Ovo pisem iz svog nazovimo iskustva, kada npr. gledate oficijalnu reklamu za neka njihova auta jasno je da ciljaju na srednovjecne muskarce sa nekih 60-80 k godisnje. Ali opet, vazno je sta neko pruza kao profesionalac. Zato ce izuzetno biti zanimljivo pratiti desavanja izmedju dvojice u mercedesu u 2016.


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.