Sainz: Verstappen zaslužuje ovakvu sezonu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Carlos Sainz ima samo riječi hvale za trenutno vodećeg u prvenstvu i bivšeg timskog kolegu – Maxa Verstappena. Podsjetimo, Verstappen bi svoj drugi naslov mogao osigurati već na idućoj utrci u Singapuru, ali je puno vjerojatnije da će to uspjeti u Japanu tjedan dana kasnije.

Njegovo vodstvo trenutno iznosi 116 bodova ispred Charlesa Leclerca, a u Monzi je ostvario svoju 11. pobjedu ove sezone i još mu samo dvije fale da izjednači rekord Michaela Schumachera i Sebastiana Vettela.

“Mislim da odrađuje vrlo dobru sezonu. Jako je malo griješio. Kad god je griješio – poput Španjolske kad se izvrtio na istom mjestu kao ja ili Mađarske – nakon tih grešaka se oporavio i pobjeđivao. Mislim da je to najveća razlika – kad mu nekad možda nešto ne ide za rukom – svejedno uspijeva pobijediti.”

Verstappenova sezona nije započela sjajno i nakon tri utrke je izgledalo da će Leclercovih 46 bodova prednosti biti vrlo dobra zaliha za nadolazeće utrke. Tad nismo ni slutili kako će se sve okrenuti.

“Nakon prve tri utrke imaju sjajnu pouzdanost i kad se sve to zbroji – on ima nevjerojatnu sezonu. Mislim da to zaslužuje. On kao vozač radi posebno dobro svoj posao.”

Nizozemac je pobijedio na zadnjih pet utrka u nizu, ali Christian Horner smatra da će biti jako teško nastaviti istim putem:

“Stižu nam neke staze koje su jako različite jedna od druge. Primjerice, Singapur ima najviše zavoja od svih staza u kalendaru, to je kvrgava ulična staza. To je puno drukčiji izazov.”

“U sjajnoj smo poziciji u prvenstvu, ali idemo napadački u svaku utrku i dat ćemo sve od sebe. Bodovi će onda doći sami od sebe. Bili smo brzi u Spa i u Zandvoortu i na Monzi, čak i u Budimpešti. Prema tome, bolid se dobro ponaša na različitim stazama.”


Odgovor

1 komentar

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Covjek je stroj definitivno i zasluzeni naslov,svaka cast.Mislim da je Sainz fulao kad je reko da su imali pouzdan bolid,mislim da su sve poslozili od 5 utrke,moje neko misljenje.



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.