Novi F2 prvak Drugovich postao član razvojnog programa Aston Martina

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 3 min 6 komentara

Felipe Drugovich objavljen je kao prvi član Aston Martinovog programa za razvoj vozača, a uz to će biti i jedan od rezervnih vozača ekipe iz Silverstonea.

22-godišnji Brazilac prošlog je vikenda u Italiji osigurao naslov prvaka Formule 2, s tri utrke do kraja. To mu je bila treća sezona u F2, a dosad nije bio povezan ni s jednom F1 momčadi i spominjalo ga se samo kao kandidata za neko rezervno mjesto.

“Postati članom AMF1 programa za razvoj vozača je fantastična prilika za mene i samo je dodatak iznimno dobroj i uspješnoj sezoni 2022.”, rekao je Drugovich.

“Pobjeda u Formuli 2 dugo se smatrala najboljom mogućom odskočnom daskom za karijeru u Formuli 1 i smatram da mi uloga u AMF1 daje sve potrebne alate za idući veliki korak.”

“Za mene će 2023. biti godina učenja: radit ću s F1 momčadi, ali moj primarni cilj je učiti i razvijati se kao vozač. Nadam se da će mi to dati priliku da se u budućnosti utrkujem u Formuli 1.”

Ugovor s Aston Martinom potpisao je upravo na dan osvajanja F2 titule, a prvi nastup na trkaćem vikendu trebao bi imati na posljednjem vikendu sezone u Abu Dhabiju, kada bi na prvom treningu trebao uskočiti u bolid Lancea Strolla.

“Felipe je pokazao nevjerojatan talent, odlučnost i konzistentnost kako bi osvojio ovogodišnje FIA Formula 2 prvenstvo – posebice se sjećam njegovih fantastičnih pobjeda na sprint i glavnoj utrci u Barceloni u svibnju koje su bile iznimno impresivne”, izjavio je šef momčadi Mike Krack.

Drugovich će voziti i na testu mladih vozača na istoj stazi tjedan kasnije, a tijekom 2023. brusit će svoje vještine kroz “opsežni testni program” s prošlogodišnjim AMR21 bolidom i bit će prisutan s momčadi na odabranim utrkama.

“Iznimno sam ponosan što smo predstavili AMF1 program za razvoj vozača. Vjerujem u nagrađivanje mladih talenata i ovo je fantastičan način da se pomogne razvoju nove generacije trkaćih vozača”, dodao je predsjednik Aston Martina Lawrence Stroll.

“Pratili smo i divili se Felipeovom putu do uspjeha u Formuli 2 ove godine i cilj nam je omogućiti mu sve potrebne vještine i iskustvo kako bi mogao napraviti idući korak u svojoj karijeri.”

“U konačnici bi bila ultimativna validacija kada bi postao vozač Formule 1, čime bi se pridružio velikom panteonu brazilskih trkaćih vozača poput Emersona Fittipaldija i Ayrtona Senne.”


Odgovor

6 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Wlad55 Prikaži

    Bolji od strolovica



    5
    5

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ah, baš se usrećio. No tko zna važno je doći do sjedala…



    4
    4

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Alonso će biti veoma zanimljiv iduće godine kada se bude borio s Albonom za 18.-to mjesto. Team radio na vrhuncu.



    3
    1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.