Izdvojeno

Verstappen pobijedio na domaćoj utrci, Russell sjajnom strateškom odlukom došao do 2. mjesta

Piše: Ante Vetma

Prije 4 tjedana, 113 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 4 minuta

Velika nagrada Nizozemske nije počela pretjerano uzbudljivo, ali se s vremenom razvila u prilično zabavnu utrku.

Max Verstappen je na kraju došao do nove pobjede, ispred Georgea Russella i Charlesa Leclerca.

Na startu su prva trojica imala dobar start, bez prilike da itko napadne ikoga, dok je iza njih Lewis Hamilton napao Carlosa Sainza i dodirnuo njegov Ferrari. Srećom po obojicu – nije bilo oštećenja i nastavili su bez problema. Kroz prvih deset krugova zabavljao nas je Charles Leclerc koji je pokušavao pratiti Maxa Verstappena. Od incidenata vrijedi spomenuti Kevina Magnussena koji je već u prvom krugu izgubio kontrolu nad svojim Haasom i izletio u šljunak. Udario je u barijere, ali toliko lagano da se vratio na stazu i nastavio s utrkom.

Dok je Leclerc držao korak s Verstappenom, Carlos Sainz nije imao dobar tempo i pao je u naručje Lewisu Hamiltonu koji je krenuo na medium gumama.

Prava zabava počela je s prvim ulascima u boks. Ferrari je još jednom odradio svoju ulogu kad su u 15. krugu pozvali Sainza i mijenjali mu gume 13 sekundi. Uz to su zaboravili zagrijati stražnju lijevu gumu, a pištolj im je stajao na putu pa je Sergio Perez prešao preko njega dok je izlazio sa svoje promjene guma. Možemo očekivati da Ferrari za to dobije solidnu novčanu kaznu.

Iznenađujuće, Leclerc je u 19. krugu prešao na nove gume ikakvog problema.

Strategije su postale očite kad su Mercedesi sa svoja dva vozača produžili stint na medium gumama i očigledno naginjali jednom zaustavljanju u boks jer je hard dobro funkcionirao na drugim bolidima. Dok se činilo da će Verstappen morati u posljednjem stintu na svježijim gumama uloviti i prestići Mercedese – dogodio se bizaran incident s Yukijem Tsunodom. Japanac je nakon svoje promjene guma stao na stazi i javio ekipi da mu jedan kotač nije pričvršćen. Oni su mu odgovorili da je sve u redu i da može nastaviti. Žute zastave pretvorile su se u zelene, a Yuki je otišao u boks po novi set soft guma i ponovo zavezati pojas kojeg je olabavio kad je mislio da je njegova utrka gotova. Međutim, s bolidom je ipak bilo nekog problema pa se morao zaustaviti u prvom sektoru.

Tijekom perioda VSC Verstappen je uzeo hard, a Hamilton i Russell medium gume. Utrka je nastavljana u 50. krugu s poretkom: Verstappen, Hamilton, Russell, Leclerc, Perez, Ocon.

Međutim, utrkivanje nije dugo potrajalo jer se u 55. krugu na kraju ciljnog pravca zaustavio Valtteri Bottas. Njegov motor je (ponovo) otkazao i kroz minutu i pol direktor utrke je odlučio da je to vrijedno sigurnosnog automobila. Verstappen je otišao po soft gume, a Hamilton i Russell su najprije ostali na stazi, samo da bi Russell krug kasnije odlučio da ipak želi soft gume. Izgubio je svoju drugu poziciju od Maxa, ali je dobio novi set guma koji mu je kasnije donio dovoljno tempa da prođe timskog kolegu na stazi i dođe do druge pozicije.

Kad je sigurnosni automobil otišao, Verstappenu je trebalo par desetaka metara da prođe Hamiltona na medium gumama, a kad je tri kruga kasnije prošao i Russell – Lewis je svoje razočaranje ekipom iskazao javno na team-radio, tad ne znajući da je Russellova strateška odluka došla od njega samoga.

Loš dan za Carlosa Sainza zaključen je kaznom od 5 sekundi jer je tijekom perioda sigurnosnog automobila nesigurno pušten iz boksa u putanju Fernanda Alonsa.

Perez je završio peti, Alonso šesti, Norris sedmi, Sainz je nakon uračunate kazne pao na 8. mjesto, Ocon je bio deveti, a Stroll deseti.

Rezultati

P#VozačEkipa+
11M.VERSTAPPENRed Bull/
263G.RUSSELLMercedes4.071
316C.LECLERCFerrari10.929
444L.HAMILTONMercedes13.016
511S.PEREZRed Bull18.168
614F.ALONSOAlpine18.754
74L.NORRISMcLaren19.306
855C.SAINZFerrari20.916
931E.OCONAlpine21.117
1018L.STROLLAston Martin22.459
1110P.GASLYAlphaTauri27.009
1223A.ALBONWilliams30.390
1347M.SCHUMACHERHaas32.995
145S.VETTELAston Martin36.007
1520K.MAGNUSSENHaas36.869
1624G.ZHOUAlfa Romeo37.320
173D.RICCIARDOMcLaren37.764
186N.LATIFIWilliams1 krug
77V.BOTTASAlfa Romeo1 krug
22Y.TSUNODAAlphaTauri

Komentiraj

113 komentara

  1. ferarri = harry maguire. samo talijani mogu biti ovoliko nesposobni.

    ferdo top. hamstera zesce sjebali al stari moj nekad i sam reagiraj i donesi odluku ipak si goat.

    max u drugoj kategoriji.



    25

    2
  2. Pirelli Superhard
    Mecolo12 Prikaži

    Mercedes prodao pobjedu, 0 teamwork



    6

    13
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Da za Redbull voze latiffi i riciardo onda bi mozda ferrari imao sanse



    26

    0
  4. Mick Schumacher 47
    toky13 Donator Prikaži

    Moj naklon Profesore vožnje Max !!

    Bravo Fernando !!



    12

    5
  5. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Đorđe proda Luisa bez sekunde razmisljanja



    13

    1
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    kad cujem Hamiltona ljuta radi ovoga, pa covjek da vozi U Ferrariu bi do 5 GP vikenda bia čelav…



    42

    3
  7. Prosjecna trka. F1 = biznis. Max je danas morao pobijediti. Sve su mu namijestali od VSC kad je trebao biti SC, pa i I kad se čekalo sa SC zbog Alfe na ciljnoj, ljudi umalo glavu gubili, oni nisu izbacivali SC dok se njemu ne namesti da komotno udje. Zaštićen kao polarni medvjed.



    9

    34
  8. Carlos Sainz
    VVTi Prikaži

    tuga sky ekipe kao šlag na tortu 😂



    34

    3
  9. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Prikaži

    Za potpuno Ferrari iskustvo uz buduće prijenose pustiti Nervoznog poštara i Cirkus Kolorado.



    6

    0
  10. Ferrari se treba ugledati u strategiju Mercedesa od početka pa do safety cara…. nemaju brži bolid, a svejedno nas guze… jednostavno ne iskorištavamo dovoljno dobro ono što se nudi…a i baksuzi, Leclerc ode u box 2 kruga prije VSC-a… da nije bilo safety cara, Ferrari bi bio 4. i 6. (ili koji već)



    6

    1
  11. Ayrton Senna
    cenki95 Prikaži

    Radi Hamiltonovog očajnog pokušaja pobjede sjebali sigurnih 2 i 3.



    10

    9
    • Kojeg Hamiltonovog ocajnog pokusaja pobjede? U Mercedesuda nisu nesposobnjakovici bi rekli Russelu da uspori kroz bokseve i Hamiltonu stavili soft gume, a Russell bi mu probao sacuvati ledja i to bi onda bio ocajnicki potez i jedina realna sansa da dodju ovdje do pobjede. Ovako je Russell jadan sam kemijao zato sto nije imao sto previse za izgubiti, i isplatilo mu se.
      Volio bi da objasnis koji je to Hamiltonov ocajnicki pokusaj pobjede?



      7

      4
  12. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    dakle Mercedes je sjebo stvar ali Lewis nema pojma😂



    4

    4
  13. Fernando El Matador Alonso još jednom ubio utrku u 42. godini života.. dajte mu bolid da izazove ovog Nizozemca jer očito nitko drugi nije sposoban za to! Naslagao i Taurije i Martine i Mclaren, a bome držao i Pereza do kraja u neizvjesnosti

    Na Ferrari ne vrijedi trošit riječi..
    Maxa je danas možda SC spasio, ali vjerujem da bi svejedno dobio Mercedese
    Bravo za Russela.. dobra vožnja danas



    31

    10
  14. Mercedes imao sve u svojim rukama, čekao nas je obračun na stazi između HAM, RUS i VER, dok Tsunoda nije odustao (na sumnjive načine, al dobro) , onda se otvorilo Maxu, zatim, odustaje Bottas, izgleda opet da će Max morat protiv dvojice Mercedesa (što bi relativno lako obavio na softu vs medium), logičan potez Georgea koji pokazuje hrabrost kad treba i svaka mu čast za to, a Hamilton nek plače do iduće utrke slobodno, ovo nije greška tima nego isključivo njegova, da su oba ostala na mediumu Leclerc bi bio drugi, a da su išli na soft bila bi oba Mercedesa na podiju. Meštri iz Ferrarija i dalje pokazuju svoju sposobnost, opet kažem da će do kraja sezone iza Mercedesa završit.

    Bravo za Ocona, Alonsa i Landa, lijepo odvožena utrka.



    26

    1
    • Da je sa Tsunodom štela, onda bi prvi put već ostao vani, ne bi se vraćao u box



      4

      3
      • A da nije onda bi i ostao u boxu kad je već ušao :)
        Istražit će FIA nakon utrke, nadam se da ti ne smeta malo teorija zavjere, s obzirom da moji još nemaju pobjedu ove sezone 😂



        5

        2
        • Nakon prvog Singaporea više se ne bi ničemu čudio, ali preveliki je rizik bilo kome tako se zezati jer bi posljedice bile katastrofalne za momčad. Pogotovo kada imaju toliku prednost u oba prvenstva. Tako da u šali ili ne, milim da nema nikakve šanse da se tu nešto namještalo.



          1

          0
  15. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dobra utrka zbog SC-ova, inače dosadnjikavo jedino RB uspio prestizati.
    MB imao šanse za pobjedu, ali loša odluka na kraju. Ili su ih trebali ostaviti oba vani ili oba staviti na soft. Ovo je bila najgluplja odluka.
    No imaju sreće u MB da je tu uvijek vjerni Ferrari koji je opet uspio nešto zayebati, pa će ti biti u fokusu.
    Pozvati vozača na ovakvoj stazi u box, a nisi spreman je stvarno vrhunac gluposti.



    12

    2
    • James Hunt
      Luca Badoer Prikaži

      Pa mislim da nije glupa odluka. Imas dva bolida, pokusas obje opcije, jedna ce biti ispravna. VSC i SC situacija je isla RB-u na ruku. Lako je komentirat nakon utrke. Genijalci iz tima kojeg preferiram nikad nisu pokusali sa razlicitim strategijama osim u situaciji kada je bilo preocito da imaju free stop pa su jednog ostavili na hardu. Niti se sjecam bas da su utrku krenuli sa razlicitim gumama osim ako jedan nije bio na kraju grida na startu. Realno je RB brzi bolid i pokusali su…drugo i cetvrto mjesto je skroz ok rezultat s obzirom na startne pozicije….



      1

      0
  16. Mclaren
    raca Prikaži
    x1

    Toto II Glupi. Ricciarda treba već danas istjerati iz Wokinga u tri pizde materine. Platit mu što se ima do kraja godine i javno ga izvrijeđati



    27

    0
  17. Opet taj Max nekako do pobjede!
    Mercedesi vrlo dobri, steta sto se događanja na stazi nisu odigrala malo i u njihovu korist, bilo bi možda jos uzbudljivije, ali i ovakva zavrsnica nije za baciti…

    Cudno odustajanje Yukija, pomislio bih da je neko namjerno muljanje da Verstappen nema ovoliku bodovnu prednost 🤔
    Cini mi se da je ove sezone jos jedno odustajanje bratske momčadi pomoglo Red Bullu?

    “Ferrari ce se morati uozbiljiti ako misle zavrsiti ispred Mercedesa” – tko bi na prvim utrkaka sezona i pomislio da ce ovo imati smisla!



    15

    2
    • Do kraja sezone će ih Mercedes prijeć, čak i kad nisu brži na stazi, imaju logičnije odluke u utrci, također, Russell je pokazao Hamiltonu, Leclercu i Sainzu (namjerno navodim Ferrari jer su ove sezone nekoliko puta bili u poziciji završiti na višim pozicijama nego gdje su završili isključivo zbog odluka pitwalla) da vozač može i sam odrediti kad treba u box, ipak svak od njih prvo vozi za sebe pa onda za tim, nemojmo se lagati



      12

      0
      • Sad ti hoćeš reći da bi Sainz i Leclerc trebali non stop ovim panjevima sa pitwalla sugerirati što da rade? Kada netko konstantno uz brži bolid iz utrke u utrku završi niže u poretku tu pomoći nema. Mercedes i RB su tristo godina ispred Ferrarija po pitanju strategija. Njima se zalomi greška kao danas sa Lewisom a Ferrari uspije od vodstva u Mađarskoj završiti 6. Od vodstva u Monacu završi 4. Itd. Kada bi vozači sami trebali odlučivati onda im nitko na pitwalu ne bi ni trebao osim mehaničara da budu na svom mjestu lada krenu u boks. G.R nije imao što za izgubiti i išao je po soft. Mogao ga je uhvatiti Leclerc ako ne ode u boks i na straim gumama nije imao šanse. Ti od pitwala očekuješ u kokpitu informacije, tko ide van što se dogodilo vsc sc itd. Kada ai pravilno informiran onda se donese dobra odluka u komunikaciji sa vozačem. Pa Ferrari zove Sainza u boks dok pretiče Pereza….o čemu pričamo…



        3

        0
        • Zato i kažem, logično je da Sainz odbije ići u box to u Francuskoj kad je oderao Pereza, kakvi A, B, C, D, Ž planovi, koje gluposti. Sjećam se prije par sezona Max je u Austriji kod out lapa u kvalifikacijama bio iza Ricciarda jer je njegov red bio da bude iza taj vikend i da koristi tow. Ricciardo uništi prvi krug i ne želi dalje voziti, box traži da Max prijeđe Ricciarda što ovaj odbija jer je njegov red da koristi tow. Ne mora se slijepo pratiti naredbe s pitwalla, naravno, većinom vjeruješ tim ljudima jer im je to i posao, ali nekad treba i preuzet odgovornost na sebe i odigrat po osjećaju. Doduše, lako je nama laicima sa strane laprdat kada niko od nas nije bio u takvoj poziciji.


          0

          0
        • Blue Flag
          dFixxx3r Prikaži

          nije to način, ići po osjećaju. to nije dugoročno isplativo niti se time može nešto kvalitetno izgraditi. jer i sam si rekao, vozač treba support pitwala. ako pokaže da im ne vjeruje, uništava se odnos, nestaje kohezija, urušava se ionako loša suradnja. vozač jednostavno treba slušati, a kreteni na pitwallu trebaju biti bolji, pametniji, sposobniji, samokritičniji, jer bez toga nema ništa.



          1

          0
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Nisu se odigrala u njihovu korist? Prvi safety car free pit za njih. Leclerc bi uzeo vrlo vjerojatno p2 jer bi imao neusporedivo svjezije gume od njih preko 20 krugova i stigao bi ih (zato mu je i inzinjer porucio da je plan c sigurno 4 mjesto pa je otisao u boks). Drugi safety car isto kao naručen.
      Zapravo im se poklopilo dosta toga. Istina je da bi Max izasao iza njih bez prvog safety cara, ali istina je da bi ih ostavio i preko 20sec do kraja utrke na toliko svjezijim gumama. Ja ne znam evo što im se to nije poklopilo kad sve jest.



      6

      7
    • Cuj opet taj Max nekako do pobjede…
      Frajer je liga za sebe od starta do finisa …



      10

      4
      • Vozi odlično, ima najbrži bolid, pitwall mu je bez greške, sve to stoji ali se na kraju SC predstava odigral debelo u njegovu korist – baš kao i Abu Dhabi prošle godine!



        4

        4
        • SC je pomoga Leclercu, vratio mu sto je uzeo VSC u odnosu na Merc..
          Merc je imao opciju da zamjeni na S kao i ostali, nije mu bilo zabranjeno..
          Covjek konstantno ostaje najduze na stazi i nekad te mora docekat i SC, nije nevidjeno..
          Da li je SC odigrao bitnu ulogu u danasnjoj pobjedi, , ja mislim da nije…



          5

          3
        • Mozda nije bitno sto bi bez VSC i SCa Max izašao par sekundi iza Mercedesa na stazi koja je “mali Monaco” , s druge strane možda nije ni bitno sto se nakon SC nađeš maksimalno blizu Hamiltona u bržem bolidu, za pobjedu čak možda nije ni bitno sto bi Hamilton odlaskom po soft završio iza Maxa…
          🤦🏻‍♂️
          A možda je i bitno, ako se ispravno koristimo logikom 🙂



          2

          3
        • Kakav mali Monaco.. Pretjecanja su dns bila poprilicno lagana dok bi brzi auto na svjezim gumama prosa bez drame…
          Kako je stiga i prosa Russella i poceo ganjat Lewisa koji je otisa u box, tako bi to opet napravio da je trebalo..
          Ako te tjesi da je Mercu prvu pobjedu uzeo VSC ili SC, to je ok…



          6

          2
        • Sebastian Vettel 5
          Pastor Prikaži

          Da nije bilo VSC i SC, Max bi na kraju vozio na novom softu (jedini ga je imao od vodećih) protiv Mercedesa na prestarom hardu…
          Lako je pričati o alternativnim strategijama i SC-u koji je na kraju svima omogućio da voze na softu završnicu utrke, kad je ostalo premalo krugova da bi iko imao problema sa njima. Russell je odvozio prvih 30 krugova (pun bolid) sa softom… Ali su Mercedesi bez tih alternativnih strategija zbog SC-a bili na jednom zaustavljanju. Max bi se popišao po njima sa softom u zadnjih 20-ak krugova.



          2

          0
  18. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Koliko god ovaj Russellu bio meni osobno ljigav, ima stvarno trkačke inteligencije, uspio je sam sebe strategijom dovesti do 2. mjesta, dok su neki drugi uspjeli samo plakati preko team radia…
    A Ferrari se nastavlja klaunisati… Postaje me stid ljudima reći za koga navijam.



    22

    5
  19. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Unatoč tome što su se danas Mercedesu lijepo poklopile neke stvari za pobjedu – opet nisu uspjeli. Hehe.
    Nista novo ni na ovoj utrci.
    Sinergija Maxa i Red Bulla nevjerojatna.
    Ferrarijev boks hrpa nesposobnjakovica.
    Perez izgleda kao amater u ovome bolidu pored Maxa.
    Vettel je glavom već u mirovini, očajne vožnje otkada je objavio da odlazi.
    Alonso se priblizoo Oconu u poretku, pravo je čudo kako do sada nije daleko ispred njega, prema prikazanoj vožnji.
    Hamilton od hvalopsjeva prema ekipi do cmizdrenja.



    14

    6
    • Vettel je glavom već u mirovini, očajne vožnje otkada je objavio da odlazi.

      Mislim da je on u mirovini u glavi negdje još od Ferrarijevih dana.



      9

      4
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        dap. od 2019. nema žara. ali siguran sam da je iskreno mislio da će naći nekog motiva još..
        siguran sam da i bi da je aston konkurentniji. da je kao racing point za vrijeme pink mercedesa, da se može fajtat s top 3 ekipe, mislim da bi još pokazao svašta u ove 2 godine… ali teško je bilo za očekivati da će aston tako nešto omogućiti …


        0

        0
    • Slažem se s većinom, makar mislim da Mercedesu nijedan SC nije pogodovao, da su do kraja ostali bez prekida, moguće da bi sad pričali o Mercedes 1-2, al što bi bilo kad bi bilo…



      5

      7
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži
      x1

      Haha mercedesu se sve poklopilo. Osim “halo Tost , molim jedan sc, neka bilo koji at ostane na stazi”, pa do potpunog sc-a. Ako se to zove poklopiti onda se i nama protiv Francuske poklopio onaj penal Perišića, te ruka Jerkana protiv Njemačke.



      3

      10
  20. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Netko treba napraviti kompilaciju Ferrarijevih ovogodšnjih zajeba uz Benny Hillovu glazbu. Tamo treba jedan ogroman remont i netko tko će im ponovno utjerati strah u kosti jer drugačije ne ide.



    14

    0
  21. Kakva utrka ljudi moji, pa jel to moguće!?

    Lulu proživljava Abu Dhabi 2021. Ovaj ga oderao u prvom zavoju. 4. mjesto mu je sreća jer ne mora na podiju glumiti post kovid posljedice…

    Alonso kralj i točka. 6. mjesto zasluženo do patosa. Karađorđe odličan. Realno i Hamilton je bio vrhunski. Očekivao sam pobjedu Leclerca jer, ali njega “nigdje” ovu utrku. Saintz i Perez nemaju što tražiti u utrkama za naslov s ovakvim oscilacijama. Doduše Ferrari je opet podmetnuo nogu jednom od svojih vozača.

    Show



    19

    8
    • Sebastian Vettel 5
      Pastor Prikaži

      Ferrari je Sainzu izbio 15 sekundi, a imao je i oštećenu podnicu nakon kontakta sa Hamiltonom na startu.

      Zanimlmljivo, pljucne se pomalo i na ovu katastrofu od Ferrarijevih grešaka, ali ni blizu koliko se pljuje kada zajebu Leclerca… A ovo im je jedan od većih zajeba ove sezone.



      2

      0
  22. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Zovi AT ako trebaš pobjedu. Za ovo treba AT dobiti veliku novčanu kaznu. Umjesto da imamo fenomenalan dvoboj za prvo mjesto između dva mercedesa i Maxa, oni ovako režiraju utrku.



    6

    31
    • Po kojo logici bi Ham pobijedio i da nije biloVSC i SC? Max bi bio na bržim gumama nakon boxa ako bi i Ham otišao u bax opet velika razlika. Tako da ta priča ne drži vodu.



      14

      3
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Mercedesi su do sc-a skidali od 0,7 do sekunde Maxu koji ne bi išao po nove gume jer je imao hard koji nije baš pasao rb-u. A sada druga točka. Do vsc-a je ponovo mercedes bio brži na hard gumama i skidao vremena Maxu. On je tada mogao ili na novi hard ili medium. Koliko bi Max bio brži teško je reći jer se nije baš činio RB presretan sa tim gumama dok je na softu letio. Da bilo bi dobre borbe do kraja utrke.



        4

        5
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Max je na hardu postavio najbrzi krug nakon pitstopa, siguran sam da bi stigao Georgea i presao, Lewisa malo teze, ali po mojoj procjeni i njega bi presao. Pogotovo s onim top speedom



          9

          1
        • Max bi još imao 11 krugova mlađe guma i sa bolidom kakav je RB teško da bi Ham ostao ispred. Osim toga danas je dokazao da kad je ustisci nema onu crtu koju ima Đorđe da reagira u sekundi.



          3

          2
    • Po tome su oni odma zvali Bottasa. 🤣
      Ionako se vozi s njima u avionu dan danas



      4

      5
  23. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo Max na jos jednoj pobjedi, teze nego ocekivano, ali covjek je u takvoj zoni voznje i pouzdanja da mu trenutno nitko ne moze pera odbit.

    Bravo George na inzistiranju na softu.

    Ferrari jede gume i pogadja strategiju za poraz, ali barem je Charles izvukao podij.

    Bravo Fernando

    Bas mi je bilo lijepo gledati kako Lewis pada i kako uz to Crofty pa cak i Button skoro suzu pustaju, nakon sto su od prvog kruga hypeali oba Merca da imaju upper hand na strategiji.



    18

    6
    • Ma mogu razumjeti Croftya i Buttona, al Nicu Rosberga nikako ne mogu razumjeti. Lik nije pričao s Hamiltonom 2-3 godine i sad su opet bff kao. Ma daj.



      7

      2
      • Kada si težak par stotina miliona eura, onda nikakva ljutnja ne traje dugo..



        1

        2
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Sto vise Rosberg sudjeluje u tim prijenosima sve mi se vise cini da govori samo ono za sto zna da ljudi zele cut, jer mi djeluje da je kontradiktoran od utrke do utrke i da nema svoj neki stav. Button me je ovaj put razocarao pogotovo sto su navijali da Russel stopa Maxa sto razumijem iz perspektive pobjede za Lewisa, ali za razliku od timskih kolega dosad Russel je stalno bio u tempu Lewisa sto nismo vidjali od ostalih.



        6

        1
        • Rosberg je uživljen u YouTube kanal i koristi svaku priliku da ga se čuje. U isto vrijeme hoće reći da je Hamilton podmukao i prljav te da je najbolji ikad (jer tako sebi diže kredibilitet jer ga je jednom dobio)



          4

          2
        • Blue Flag
          dFixxx3r Prikaži

          mislim da rosberg s prave strane će uvijek srat po luji jer ga duboko u sebi hejta izrazito jako. s druge strane svjestan je PR logike – danas trebaš svima čestitati, biti friendly, pokazati respekt, prihvatiti statistiku – inače si hejter.

          pa onda rosberg s pravom zvuči dvolično jer malo ga povuče jedno malo drugo, pokušava balansirati a ide iz krajnosti u krajnost…


          0

          1
    • Ovde mnogima Luis nabio komplekse…



      8

      6
  24. x1

    Slušat tijekom utrke Croftya i Rosberga kako se seksualno napaljuju na pobjedu Hamiltona, a onda ima Max pošuši vagine u 10 metara nakon restarta. Uljepša dan.



    51

    6
  25. x1

    @Vetma

    Na startu su prva trojica imala dobar start, bez prilike da itko napadne ikoga, dok je iza njih Lewis Hamilton napao Sergija Pereza i dodirnuo njegov Red Bull.

    Ovo se nije dogodilo, pogledaj opet start, akteri su Hamilton i Sainz



    18

    0
  26. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Cestitke Maxu na raketi! ;) Ove godine ga bas lijepo sluzi sreca. Ham, nesretnik sam od rođenja. ;)))
    Ferrari kao Ferrari…vjerovatno mehanicar flerta na mobitelu sa nekom zenskom, a kojem je duznost da samo isporuci novu gumu na poziciju… ali nema veze Binotto ce mu dati ukor samo. ;)



    10

    5
  27. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Halo policija prijavio bi silovanje.
    Čije?
    Ferraijevog.tima nas navijača.

    Ps
    Side story
    “My team dosnt make mistakes”
    Few races later.
    ” you **** up me!!!”



    19

    1
  28. -utrka mi je bila zanimljiva i prije vsc/sc, a još više nakon.
    -rezultat dobar za rb, loš za at. checo penzionerski, max šampionski.
    -ferrarijeve greške mi više nisu ni smiješne.
    -hamstin tr meltdown melem za uši.
    -nije mi jasno što onoliko čekaju sa sc-om.

    -yukijevo odustajanje vrlo sumnjivo. ako dokažu namještanje trebaju žestoko kaznit i at i rb.



    8

    4
    • Najmanje sto mozes je ODMAH stisnut VSC gumbic..U boa slucaja..
      Kod Bottasa se nije trebalo cekat ni sekunde..Frajer se postepeno zaustavio i stao prije prvog zavoja na ciljnoj ravnini, SC u roku odmah..
      Ne mogu dokucit zasto to toliko traje …
      Yuki se vjerojatno do boxa dopelo bez pojasa i to im je izgleda bila jedina provjera kad je bio u boxu.. Nisam vidio da su gledali ista drugo..



      6

      0
  29. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Steta sto su se svi ovi VSC i SC odigrali na ruku Maxu Versappenu , ne zato da bi on izgubio , nego je trka mogla biti ultra zanimljiva , jer svakom normalnom situacijom Max je unistavao sve ostale , ovako bi bar malo nesto bilo zanimljivo.

    Recicemo sada da je Max dobio ovu trku jer je imao nevjerovatno srece sa VSC i SC jer kao sto je publika uvijek govorila , tako ih je i Hamilton dobijao.

    ( i pravicemo se ludi da nijedan ni drugi nisu imali dominante bolide,tako da je faktor srece relevantno spominjati)



    4

    10
  30. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Drago mi je da sam danas slušao komentatorski trio od F1TV-a a ne od Sky Sporta. Croft, Rosberg i Button pocuclali svu krv svim slušateljima s neprestanim fanboyizmom. Kužim, britanska televizija, ali daj stari imaj barem malo objektivnosti.
    Trio s F1TV-a nekad nije naj zanimljiviji ali barem su objektivni.



    10

    0
  31. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Prikaži

    Za sve koji misle da je AT namjerno izazvao SC:
    -nakon Briatoreove masterclass gluposti mislim da više nikome to ne pada na pamet.
    -Max ima bodovnu zalihu ispred drugoplasiranog kao rezerve u švicarskoj banci
    -to što su taktičari u RB-u profesionalci i reagiraju u sekundi je samo pokazatelj koliko su drugi (posebno Ferrari) inertni i imaju amaterski pristup.
    Yuki može dobit jedino kaznu jer se je vjerojatno dovukao do boxa otkopčanih sigurnosnih pojaseva, a AT ako se dokaže da su ga pustiti sa olabavljenim kotačem će dobit po džepu i to je to. Uostalom FIA će to (valjda) pa ćemo vidjet.



    24

    3
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      ovi su goovorili da je vjerojatno otišao diferncijal. Takav bolid pustiti na stazu mogu samo idioti. Još kao ne vide na telemetriji što se događa. Možda da fia to istraži pa utvrdi da li je bilo namjere.



      3

      8
      • Monisha Kaltenborn
        monkeyseat Prikaži

        Mogu bit idioti kao u Ferrariju i šta sad. Ostali bez bodova, popušit će kaznu za cirkus i to je to. To što ti vidiš namještanje je samo zbog toga jer tvoj omiljeni nije bio prvi. Uvijek se dižeš na stražnje noge čim Mečki ili Lewisu nešto ne ide u prilog. Ni meni nije drago da su Max i RB premoćni, ali tako je kako je.



        19

        2
  32. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Mislim da svi navijači Ferrarija kroz ovih 10ak godina idu direktno u raj jer s Ferrarijem i njegovim kriminalnim odlukama i postupcima su prošli svih 9 krugova pakla uzduž i poprijeko.



    23

    1
  33. Michael Schumacher
    Unwoken European Prikaži

    nekako mi je čudno da sreća uvijek mazi najjači bolid i vozača. Sreća je bila godinama na strani Hamiltona, a sada će biti godinama na strani Maxa. A Ferrari uvijek dobije nesreću + nesposobnost + jedenje guma + karma !



    11

    0
  34. Ja ovo više ne gledam
    Sve se zna ,mislim zašto
    I to nakon 40 godina i više ,to je tako kada totalni kreteni glume mangupe ,pametnjakoviće i velike faca ma mrš u 3pm
    Nekada su formuli vozili pravi mamgupi i frajeri a sada to rade plačipizde i bogati tatini sinovi
    Za kraj čestitke Maxu ponovo je prvak !!!
    Rekao sam na početku sezone da će Max biti prvak ali ni sanjati nisam mogao da će mo to znati 100% već na pola sezone !!!

    A već sada bi se kladio da će biti prvak i nagodinu !!!



    9

    3
  35. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Kakve gluposti rade ovi iz direkcije utrke. Ne znam zasto ne mogu odmah proglasiti SC kad Bottas parkira, vozilo se dobrih krug-dva prije proglasenja….

    P.S. Moze li mi netko objasniti situaciju s Tsunodom i AT? Gledao sam bez zvuka pa nisam uspio cuti radio ni komentatore, nisam uopce skuzio zasto je stao pa usao u box, pa opet izasao i parkirao. Vidim da se spominje neko namjestanje RB-AT?



    1

    0
    • Poceo je vristat da gume nisu pricvrscene i zaustavio se i tad je vjerojatno i otkopca pojas da bi mu iz boxa javili da je auto ok..
      Dogego se do boxa gdje su mu zakopcali pojas i opet ga pustili na stazu premda se jedva pokreno iz boxa da bi se opet zaustavio..Nije bilo sluzbenog infa sta je bilo, prijenos je govorio da je diferencijal isa pa pa…



      1

      0
  36. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    E moj ferkane…..
    Max nedodirljiv!
    RUS fino danas odradio
    LEC-dobro s obzirom sa kim i sa čim radi…
    Ham-sam si je pobjedu izbio-godine valjda… 🤷‍♂️skoro izbacio SAI u prvom krugu…
    PER-izgubljen u vremenu i prostoru
    ..
    ALO-ubija u 42!
    SAI-……..



    3

    3
  37. E, bem ti sreću i Bottasa, i ove kaj vode utrku. Šteta kaj je tako ispalo, bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se desilo do kraja bez tog zadnjeg SC. Merc danas jako dobar, ajmo samo dalje jako, Lewis get in there, bravo George, idemo naći još brzine, ako to netko može to je Mercedes.



    1

    0
  38. F1puls
    ivanh Prikaži

    U Haasu kao i u Ferkanu, debilana teška, Micku OPET uzeli sigurne bodove…
    Max..bez greške
    George…čestitke na samostalnoj odluci za soft
    Alonso, naklon do poda.



    10

    0
  39. Max Verstappen 1
    TheDutchLion Prikaži

    Meni nisu jasni hamiltonovi navijaci.
    Bez vsc i sc max bi imao nove gume, zaostatak par sekundi, 20+ krugova i obe mecke na polovnim istrosenim H gumama starim 30-40 krugova..

    Vidjeli smo nakon prvih ulazaka u box kojom lakocom je rijesio russella u situaciji gdje ima 5-6 sekundi zaostatak ali novije gume..prvi put drs na ciljnoj prosao ga je bez problema i nakon 2 kruga dosao hamiltonu u drs nakon cega je ovaj naravno otisao u box da ga max ne prestigne na stazi.

    Prvi stint max je otisao hamu na plus 12sec u 17-18 krugova.

    Meni maxova pobjeda u nijednom trenu danas nije bila upitna jer max ili je imao race position ili mali vremenski zaostatak ali puno novije gume uz dovoljno krugova…

    Mercedesi su imali bolja vremena samo na novom hardu dok je max bio na starim medium na koje se zalio da ne odgovaraju najbolje..

    A sto se tice djetinjastih teorija zavjere sa tsunodom.
    Ako su htjeli sc ili vsc, zasto tsunodi nisu odmah javili da ugasi bolid kod prvog njegovog zaustavljanja?
    Zasto bi ga zvali u box pa poslali na stazu da parkira bolid?
    Nema smisla nikakvog..

    Ove idijote sa skya ne treba komentirat.
    Od 72 kruga nekih 65 su pricali o mercedesu i hamiltonu.povracanje klasicno.

    Sad ide opet brza staza gdje ce od price o pobjedi opet u mercedesu pricat o promasenom bolidu i gotovoj sezoni kao proslog vikenda u belgiji..bez obzira sto je crofty danas u erektilnoj ekstazi vristao kako je mercedes tu sa red bullom i ferrarijem(s njima jesu tu negdje jer ovi ne mogu pogoditi strategiju ni da im pred nosom stoji)



    14

    2
  40. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    Svi pricaju o nesposobni ferrari a niko ne prica sta je sa TD 39 i padanje tempo ferrarija….priblize se jos mercedes i opet sjeban ferrari na zeleni stol… Sta sad bolid za 2023 u wind tunnel naorednom fazom a oni menjaju pravila…


    0

    0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Italija: Radio komunikacija Sainz-Ferrari

Radio transkript // Ante Vetma

Riccardo AdamiFive minutes, five minutes Three minutes All on medium apart from five starters on softs, included Verstappen at the front Closest soft starter is Ocon on soft, Ocon on soft, P14 Carlos SainzWho is on softs, Charles, Max, Ocon… George as well And De Vries Pit-limiter on, and focus on the lights Last car is on the grid Utrka kreće Checo 0,2s behind You are doing a good job, DRS...

Per Enzo

Oktanski koktel // Ante Maras

14081988, datum koji je duboko urezan u Ferrari i koji označava kraj jedne ere Ferrarija i početak jedne nove To je datum smrti Il Commendatorea, dan kad je ovaj svijet napustio Enzo Ferrari, jedan od najvećih ljudi svijeta autoindustrije i motosporta, a možda i najveći Sukladno njegovim željama, vijest o njegovoj smrti je objavljena dva dana poslije, kako bi "nadoknadio" zakašnjenje koje je nastalo prilikom prijave datuma njegovog...

Treba li mijenjati pravila za dobivanje superlicence?

Lociranje // Lovro Andraka

Kompleksna i poprilično stroga pravila za dobivanje superlicence stigla su u središte pozornosti tijekom posljednjih nekoliko dana zahvaljujući velikom interesu Red Bulla za već dosta razvikanim američkim vozačem Coltonom Hertom koji ne ispunjava sve kriterije za natjecanje u Formuli 1 iduće sezone Unatoč tome, 22-godišnji Herta nikako nije bezveznjak u svijetu utrkivanja - s 18 godina, 11 mjeseci i 25 dana postao je najmlađi...

Još kolumni