Ricciardo svoju odluku vezanu uz 2023. ostavlja za nakon trostrukog vikenda

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Poznato je kako će Daniel Ricciardo napustiti McLaren na kraju sezone jer ta kombinacija očigledno nije funkcionirala, unatoč Australčevoj pobjedi na prošlogodišnjoj VN Italije.

Odmah nakon što je objavljen njegov odlazak, počela su se postavljati pitanja o budućnosti 33-godišnjeg Australca. On je izjavio kako želi ostati u Formuli 1, a kao tri najizglednije opcije izdvojili su se njegova prethodna momčad Alpine, te Haas i Williams. Ricciardo je rekao kako će razmotriti sve opcije, no tek nakon zahtjevnog trostrukog vikenda (Belgija-Nizozemska-Italija).

“U ovom trenutku moj izbor serije je F1. To je jedina kategorija u kojoj vidim sebe u bliskoj budućnosti. Tako da je to jedina stvar za koju sam apsolutno siguran da želim. No vidjet ću sve, ovaj vikend je bio naporan i na početku smo trostrukog vikenda, tako da imam osjećaj kako će slijedeća tri tjedna biti neumoljiva. Ne konkretno za ovu temu, nego samo kao gust raspored.”

“Želim da ove tri utrke prođu i onda ću vidjeti kako se osjećam. Ne želim donositi nikakve nagle odluke ili napraviti nešto impulzivno. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, no glavni cilj mi je, ako sjedim za volanom iduće sezone, da je riječ o volanu Formule 1.”

Iako je zadnjih dvadesetak mjeseci bilo naporno za Ricciarda, on kaže kako njegova ljubav za Formulom 1 ne jenjava.

“Mislim da, kad stavite kacigu i vozite se 300 i nešto kilometara na sat, jednostavno ne možete misliti na puno drugih stvari. To je jedan od elemenata koji je zaslužan za to što sam se toliko zaljubio u motosport i brzu vožnju, taj osjećaj slobode i nedodirljivosti dok ste u bolidu. Oduvijek sam uživao u tome.”

“Znao sam da će biti buke ovoga vikenda i uvod u njega je bio sve samo ne godišnji odmor. Ali sam bolid vozio sa smiješkom na licu i osjećajem slobode u sebi. To je bilo lijepo i za mene neizbježno.”

Daniel Ricciardo

Odgovor

14 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Mirovina i tiho



    1
    -3

    4
  2. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Nažalost, meni se iskreno čini da za njega nekako nema mjesta ni u jednoj ekipi.



    5
    5

    0
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Iskreno, meni ga ni gram nije žao. Dupe zinulo za lovom, za nekim holivudom, ili šta ja znam, e pa izvoli care. Mogao je biti u šampionskom bolidu sad, možda i titulu imati, a ne potencijalno voziti poslednju sezonu.



      4
      0

      4
  3. Bmw
    EnoEno Prikaži

    obećavao je puno!!
    meni je nekako ohladio odkada je došao u Meclaren konstantno je gubio od Norisa.



    4
    4

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    predlažem mu ferrari hypercar u wec-u dogodine.


    0
    0

    0
  5. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ne bi imao nista da ode u mirovinu.. Moje simpatije je izgubio..


    0
    -2

    2
  6. Alpine
    Alpine Prikaži

    CRB do petka valjda donosi odluku o Piastriu pa će onda biti sve jasnije.
    Mislim da je u trenutnim okolnostima za Alpine Ricciardo prvi izbor, zatim Gasly i na kraju Mick. Naprimjer, Ricciardo je u prosjeku (ako se sve utrke računaju) od Ocona bio brži nekih 0,25 s, dok je Alonso brži samo nekih, u prosjeku 0,12 s od Ocona. Naravno ni Ocon nije više vozač od prije 2 godine, brži je sigurno, a Ricciardo se sigurno ne dovodi da negdje bude drugi vozač. Nek si i on malo razmisli i sam sebi prizna jel ovo u McLarenu samo do bolida ili je gotovo. A ako je gotovo nek se ne sramoti više, jer Alpine ne traži sporijeg vozača od Ocona, a ostale momčadi jednostavno nemaju smisla za vozača njegovog renomea.



    2
    2

    0
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Uz to je Alonso imao 2 godine pauze… Zamisli da nije.



      1
      1

      0
      • avalon Prikaži

        zamislija sam pa provjerija i šta sam vidija ? alonso je posli 17 sezona i 312 trka ima dvosezonsku pauzu pa se teško bilo uspješno vratit ali fernando je uspija . mislim da je i ocon ima godinu pauze ako se ne varam ali njemu se bilo lakše vratit jer esteban je prije povratka ima iskustvo od čak 3 sezone i 50 trka iza sebe .



        1
        1

        0
  7. Mijudinpako1 Prikaži

    Od najdrazeg vozaca na gridu koji je divebombao hama i ekipu je dosao do obicnog seljaka koji se smije na svaku glupost i gubi dane na modne gluposti po americi. Nema tu više žara. Za njega najbolje da ide dalje.



    4
    0

    4
  8. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Nemam sumnje da je Ricciardo odličan vozač, klasa ispod prvak kategorije. Ovo šamaranje koje prima od Norrisa mi je nerealno. Tu nešto ne štima, neki sistemski problem. Vozio je odlično u RB, Renaultu ne znam zasto ne bi i u McL. Ako više ne daje 100% i ako mu nije stalo do utrkivanja neka piči van F1. Ali ako se on i dalje trudi i posvećen je 100% ovaj otkaz mu je onda super došao, da se završi noćna mora. Te bi u tom slučaju želio da nade novu momčad, Alpine.



    9
    9

    0
  9. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ako ne ode u f1 mirovinu, čini mi se da je mali Šumaher out.


    0
    0

    0
  10. dejan_s Donator Prikaži

    Ako je istina da je Ricciardova odšteta zbog jednostanog prekida ugovora 20 i kusur miliona, pod uvjetom da ne vozi narednu godinu, onda ima smisla da preskoči narednu sezonu. Sumnjam da bi bilo tko bio spreman da mu ponudi niti približno toliko novaca.
    No, onda se otvara pitanje da li će biti mjesta nakon 2023. godine …. stvari se brzo mijenjaju, a DR nema više onaj pedigre koji je imao ranije, a nije više niti mlad. Možda ipak svjedočimo zadnjim utrkama DR, što je možda i bolja opcija od slučaja gdje bi se vukao na dnu poretka sezonu ili dvije bez osvojenog poena.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.