Binotto: Za prekoračenje brzine je kriv senzor

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 11 komentara

Ferrari je pojasnio da je za Leclercovo prekoračenje brzine u pit-laneu kriv senzor koji se pregrijavao nakon što je naljepnica s vizira kacige Maxa Verstappena završila u kočnicama Leclercovog bolida.

Ova kazna koštala je Leclerca pete pozicije pa je završio iza Fernanda Alonsa. On je najprije preuzeo odgovornost za prekoračenje brzine, ali je Mattia Binotto rekao da se ipak radi o senzoru:

“Prekoračenje je zaista bilo rubno.”

“Nismo koristili uobičajene senzore jer su se pregrijali i nisu funkcionirali, a pomoćni sistem možda nije bio toliko precizan.”

“Sve u svemu, bila je to nesretna situacija. Ne radi se o našoj odluci da odemo u boks i da budemo hrabri pa pokušamo osvojiti dodatni bod za najbrži krug.”

Leclerc je limit od 80 km/h prešao za samo 1 km/h.

“Bila je to prilika za još jedan bod, a razmak između Charlesa i Fernanda je bio dovoljan za promjenu guma. Mislim da je to bila ispravna odluka. Znali smo da će biti blizu s Fernandom.”

“Znali smo također da ga možemo ponovo prestići s tako svježim gumama, a to bi pomoglo i zbog DRS-a i brzine na pravcu. Još jednom kažem – mislim da je to bila dobra odluka.”

Kao i dosad – Binotto ne vidi razloga da mijenja cirkus unutar svoje ekipe:

“Naravno da uvijek postoje stvari koje se mogu pokušati popraviti i lekcije koje se trebaju naučiti. Ali, ako pogledam unatrag na sezonu – mislim da je puno toga izvana izgledalo drukčije i nije bilo realno percipirano. Ponekad nismo radili pogreške, ali je možda izgledalo da ih radimo.”

“Štoviše – ako pogledate ovo danas, mislim da je poziv u boks bio ispravan. Morate biti hrabri u F1.”


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    Piro Prikaži

    Prihvaćam komentar. Tko ne riskira….
    Ali puno oni riskiraju ove sezone.



    5
    5

    0
  2. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Ma ovaj lik živi u nekoj drugoj dimenziji. Šta sve izjavi lik, ne znam više da li se može šta i komentarisati, nema veze sa realnošću…



    5
    5

    0
    • ZX10R Prikaži

      Hahaaaa
      Cijela ekipa ferrarija trebala je puno bolje iskoristiti ljetnu pauzu,a najbolji potez bi im bio da su otišli svi zajedno u Brazil,Peru ,Boliviji ,Kolumbiju i tamo pronašli pravog šamana i svi zajedno popili Ayausku e onda bi možda i bili u nekoj drugoj dimenziji i možda bi im se otvorili novi horizonti ,ok
      Malo šale ali njih bi zbilja trebalo tamo poslati ,jer ja ne znam kako je ovo moguće što rade ,ma znam sve je to super ,navijači ferrarija nemojte se živcirati ,zar ne znate da Binoto -Blentoto lijepo rekao da ferrari ostvaruje sve ciljeve i da oni ove godine nisu ni računali na prvo mjesto 🙉,hahaaaaa a u 3pm ,već tada je trebao dobiti šimecki u duppe ,ajde ,Blentoto pakuj stvari i pravac Bolivija a poslije Peru ,pa šta ću tamo ,šta ćeš i ovdje,ideš probati DMT ,tamo te ćeka najbolji čovjek za te stvar ,šaman ,a šta je DMT jel to neki bogati sponzor ,budalo blesava,lova nam nikada nije bila problem mi smo ferrari a i buđet je ograničen tako da ,ajde , ajde gubi se vodite ga odmah ali odmah u zračnu luku …
      10 min. Poslije ma ovoj budali nema pomoći ali ajde ,zamolio me ovaj …… ….. .. …. !


      0
      0

      0
  3. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Jad i bijeda od šefa. Ili u Ferrariju nemaju aspiracije za naslov ili je ovaj toliki egomanijak da misli da je nepogrešiv. U svakom slučaju, ja kao Ferrari fan, smatram da ništa od naslova ne samo ove godine, to je sigurno, nego i do 2026. nema ništa. Vidi se da nisu za sam vrh, nemaju pravo vodstvo, a bez pravog vodstva nema ništa. Jasno je da Red Bull ima sekundu po krugu brži bolid, barem u rukama Maxa. Ali Ferrari pada u formi, to je strašno, biti će opet treći u konstruktorima, a s obzirom kakva je razmak bio u odnosu na Mercedes na početku sezone, to je stvarno sramota. Suma sumarum, dok se ne promjene stvari iz korijena, neće Ferrari vidjeti naslova.

    P.S. ne znam tko je izjavio, ali neki poznat lik u svijetu F1 je rekao da je Ferrari sam sebi kriv za sve ove godine bez naslova. Zašto? Jer su toliki egoisti, žele samo Talijane u ekipi, a očito je da to nije dovoljno za sam vrh. Moraš imati najbolje ljude na pozicijima, nebitno koje su nacionalisti.



    9
    8

    1
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Ja sam rekao vec sada vise od dve godine kada ce Ferari osvojiti titulu? Kada dovede Maxa sa kompletnom ekipom mehanicarima Hornerom, Adrianom nesto kao Sumaher nekada samo to nevidim narednih dve tri godine.



      2
      1

      1
  4. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Senzor na stolu za popravke, pored njega ceduljica “we are checking”…



    4
    4

    0
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …riješit’ će to oni, mlada su ekipa…



    5
    5

    0
  6. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ne.
    Prekoračenje brzine je došlo kao posljedica vaše gluposti da idete po FL i pokušate smanjiti Maxovu prednost nad Čarlijem sa 96 bodova na 94 (moš’ mislit’?) uz “znanje” da ćete biti blizu sa Alonsom, a trebalo vam je barem još 3 sekunde rezerve da Čarli bude ispred Alonsa. Povrh svega, nije bio ni blizu FL (0,6sec sporiji) i još kao šlag na kraju desi se prekoračenje brzine i gle čuda, sad više nije prednost 94 boda (ili 96), već 98 (ali, ko da je to uopšte bitno).
    Ali da, probali ste, riskirali,….🤦🤦🤣



    16
    16

    0
  7. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Jedna stvar mi nije jasna…Kad tim pravi greške nekako mi je i jasno da će Binotto da pere ljagu i traži krivce tamo gdje ne postoje, ali mi nije jasno zašto kada konkretno Charles pogriješi – on to prizna, a Binotto priča drugu priču, opet pere ljagu i sa njega. Ponekad mi izgleda kao da uopšte ne komuniciraju i tako u medijima ispadnu neusaglašeno.



    2
    1

    1
  8. Ferrari
    TheGunner1458 Prikaži

    Hoćemo braćo usvojiti kao posljedni argument? Imamo li kvorum? OK, usvojeno da je krv senzor, hajmo dalje. 😂



    7
    7

    0
  9. ZX10R Prikaži

    Hahaaaa koji mamlaz
    Pa jel može gore
    Daj mršnite van tog mutavog uhljeba ,koji kretten
    Ovaj ima obraz ko gume za kišu na bolidu f1



    5
    5

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.