Brown o Szafnaueru: Ne bih rekao da ima kredibilitet za optužbe o etici

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Izvršni direktor McLaren Racinga odbrusio je šefu Alpineove F1 momčadi Otmaru Szafnaueru koji je već nekoliko puta izjavio da je očekivao više odanosti i integriteta od Oscara Piastrija.

Epilog borbe između Alpinea i McLarena za Australčeve vozačke usluge trebao bi stići uskoro jer se zbog ove situacije u ponedjeljak sastaje FIA-jin Odbor za priznavanje ugovora. Odbor će donijeti odluku o tome za koga Piastri smije voziti dogodine, no cijela priča možda se nastavi i nakon toga – Auto Motor und Sport piše da Alpine u slučaju presude Odbora u korist McLarena namjerava osobno tužiti Piastrija za 5 do 10 milijuna dolara za troškove njegovog razvoja.

“Ne znam detalje tog odnosa, stoga mislim da ne bi bilo pošteno da zauzimam bilo čiju stranu jer jednostavno nisam upućen”, blago je započeo svoj komentar Brown u intervjuu za Sky Sports.

“Ali sudeći po nedavnom, načinu na koji je Fernando [Alonso] otišao i iznenadio Otmara, koji je ne tako davno bio kažnjen s 400 000 eura i 15 bodova, ne bih rekao da ima najvišu razinu kredibiliteta za optužbe vezane uz etiku.”

Brown se time prisjetio “ružičastog Mercedesa”, odnosno Racing Pointovog bolida iz 2020., momčadi u kojoj je Szafnauer tada bio šef. Momčad je zbog ilegalnih kočionih kanala dobila spomenutu novčanu kaznu od 400 000 eura i oduzeto im je 15 konstruktorskih bodova.

Tih 15 bodova u konačnici je koštalo Racing Point trećeg mjesta u prvenstvu, a profitirao je upravo McLaren. Brown i Szafnauer i tada su bili u verbalnom ratu, stoga ne čudi da se to još jednom rasplamsalo.


Odgovor

5 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Eto, ni F1 nije lišena “dužničkog ropstva”!
    Ukoliko se presudi u korist Alpinea, Piastri će morati voziti za njih.
    Ukoliko presuda bude u korist McLarena, Piastri bi opet mogao biti primoran voziti za njih da izbjegne sud i plaćanje duga…..



    1
    1

    0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Pa valjda je i taj Piastri dao nekom lojeru da prouči ugovor s Renaultom prije nego je potpisao za McLaren.
      Šta je to neki ugovor ko sa HR teleoperaterima pa piše malim slovima ” if then goto”



      2
      2

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        kako sam ja shvatio piasti ima ugovor s alpine akademijom i vjerojatno bi ga onda alpine akadamija tužila pa povrat uloženog.
        a što se tiče f1 ugovora, mislim da je sve čisto i da može vozit za mcl.


        0
        0

        0
        • Williams
          Montoya Prikaži

          Ni akademijin ugovor nije vječan. Mick Schumacher više nije pod Ferrarijevim akademijom. Tako možda i ovaj nije. Potpisao je dan poslije isteka pa se možda hvataju za to da je pregovarao i dogovarao dok je bio pod ugovorom


          0
          0

          0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    rugala se sova sjenici da ima veliku glavu…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.