Alonso: S Aston Martinom sam sve dogovorio u nekoliko dana

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 1 komentara

Fernando Alonso kaže da je s Aston Martinom sve uvjete dogovorio kroz nekoliko dana, te da nije bilo problema jer je ekipa iz Silverstonea pokazala da ga želi u svojim redovima.

“Otvorila se ta mogućnost, nazvali su me iz Aston Martina i rekli da Sebastian odlazi u mirovinu na kraju godine. Sjeli smo za stol i dogovorili uvjete.”

“Jako puno su investirali kroz zadnjih par godina, puno novih ljudi je u ekipi, talentirani inženjeri, dizajneri… U Silverstoneu imaju nova postrojenja, mislim da je to dobar projekt za budućnost.”

“Bili su ekstremno sretni što se možemo dogovoriti i što možemo napredovati zajedno. Osjetili smo da je to ispravan potez.”

Alonso nije očekivao takav rasplet situacije:

“Sve je započelo kad se Sebastian povukao, mislim da su u Astonu čekali na tu objavu. Oni su bili sretni oko toga da Sebastian vozi još jednu godinu, ali onda je Seb odlučio da odlazi i počeli su zvati vozače koji bi bili zainteresirani. Ja sam bio jedan od tih.”

“Počeli smo pregovore tijekom vikenda, rekao sam što očekujem i oni su rekli što očekuju od mene. Brzo smo se našli i ispunili međusobna očekivanja. U ponedjeljak ujutro smo potpisali ugovor i odlučili to brzo objaviti prije nego se neki novinari dokopaju priče.”

Alonso kaže da bi bio zadovoljan ostankom u Alpineu da se nije pojavila ova prilika:

“To je bila moja namjera, to nisam skrivao. Na svakoj konferenciji za novinare ove godine sam govorio da sam sretan zbog napretka kojeg ostvarujemo u Alpineu. Bio je to nevjerojatan put za mene nakon pauze od Formule 1. Alpine je moja ekipa, moja obitelj. Učinili smo toliko toga zajedno i to će zauvijek biti dio zajedničke povijesti.”

Međutim, spomenuo je da već mjesecima nisu napredovali po pitanju novog ugovora:

“Možda se nismo slagali oko temeljnih stvari. Ne radi se samo o trajanju ugovora, radi se i o povjerenju kojeg osjećate i kako se želite osjećati u ekipi.”

Alonso je pretpostavljao da će Alpine u nekom trenutku iskoristiti priliku da na njegovo mjesto postavi Oscara Piastrija:

“Čini mi se da je ovo bio logičan potez za mene jer Aston vjeruje u moje vještine na stazi i izvan nje, oko razvoja projekta. Također, nakon svih pregovora i zahtjeva – činilo se da je ispravno da Alpine ima slobodno mjesto za mlađeg vozača poput Oscara. Činilo se kao situacija u kojoj svaka strana pobjeđuje.”


Odgovor

1 komentar

  1. Honda
    dzeno Prikaži

    Sa Alonsom je se lahko dogovoriti.



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.