Ricciardo: Perezova karijera je dokaz da se u F1 situacije mogu brzo okrenuti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Prilično je izvjesno da Daniel Ricciardo od iduće sezone više neće biti vozač McLarena, te da će njegovo mjesto zauzeti Oscar Piastri. To će onda biti kraj dvogodišnjeg Ricciardovog stinta u Wokingu koji je urodio jednom pobjedom, ali izrazito zasjenjenom Norrisovom superiornom formom tijekom njihovog partnerstva.

U razgovoru za britanski Motorsport portal Ricciardo je rekao da nije sve tako sivo:

“Kad sam imao 27 godina počeo sam razmišljati kako starim. I da, na neki način zaista starim, ali sad znam više o ovom sportu i znam da za neke stvari treba vremena.”

“Svi mi vjerujemo da možemo pobjeđivati. Naravno, želimo da to bude odmah sutra, ali to tako ne ide. Čak i sad ako razgovaramo o 2024. ili 2025. – teško je razmišljati toliko unaprijed, sve se može brzo okrenuti.”

“Pogledajte Pereza i njegovu karijeru. On se sad potencijalno bori za naslov. Ovaj sport se mijenja tako brzo.”

Daniel Ricciardo

Perez je krajem 2020. godine bio na rubu da ispadne iz Formule 1 nakon što je Racing Point angažirao Sebastiana Vettela za njegovo mjesto. Ipak, Meksikanac je dobio novu šansu i to ni više ni manje nego u Red Bullu. Od tada je pobijedio u dvije utrke i trenutno je treći u vozačkom prvenstvu, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Perez je kroz cijeli taj neizvjesni period tvrdio da će ostati u F1 samo ako dobije mjesto u kompetitivnoj ekipi, što mu je na kraju i uspjelo:

“Možda sve ovo više ne bi bilo vrijedno da nemam mjesto u kompetitivnoj ekipi. Srećom, moja situacija je drukčija.”

Sergio Perez

Ricciardova budućnost je trenutno neizvjesna, a kao opcije se spominju Alpine i Haas.


Odgovor

2 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Dobre fore nema sta, samo Ricc ni jedna kompetitivna ekipa pri zdravoj pameti ne bi uzela ni da imaju slobodno mjesto. On može trazit mrvice u slabijim ekipama od McLarena i to eventualno ako se one odluce riskirat s njim i njegovom prevelikom placom (što će opet jadan morat smanjit). Perez je prije preokreta briljiro u Rp i to okrunio pobjedom prakticki s kraja grida. Tako da Ricc ne **** idi u Hollywood i pusti ljude koji su zapravo zainteresirani za utrkivanje da se bave s tim.



    19
    16

    3
  2. Honda
    dzeno Prikaži

    A Boga mi i tvoja karijera dragi Ricciardo.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.