Alpine objavio Piastrija kao vozača za 2023., on se zasad nije oglasio

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Momčad Alpinea kratkom je objavom na društvenim mrežama potvrdila kako će njihovu vozačku postavu iduće sezone činiti Esteban Ocon i Oscar Piastri.

“Postava za 2023. potvrđena: Esteban Ocon i Oscar Piastri.”

“Nakon četiri godine u sklopu Renault i Alpine obitelji, rezervni vozač Oscar Piastri promaknut je na trkaće mjesto pored Estebana Ocona s početkom 2023.”

– Alpine F1 Team

Iako se ovo čini kao prilično jednostavno rješenje novonastale situacije izazvane iznenadnim prelaskom Fernanda Alonsa u Aston Martin, nove komplikacije nisu nemoguće.

Postoje glasine o tome da su Piastri i njegov menadžer Mark Webber potpisali ugovor s McLarenom, misleći da u Alpineu neće biti mjesta za iduću godinu i da će mladi Australac morati voziti za Williams. Šef Alpinea Otmar Szafnauer tvrdi da je sve jasno, no očito nije najbolje upoznat sa situacijom i priznao je da se nije čuo s Webberom nakon Alonsove iznenadne objave:

“Imamo pravni ugovor s njim za ’23., a ako iskoristimo opciju, i za ’24. Ne znam što je napravio s McLarenom. Kao što sam rekao, nisam upoznat s tim”, rekao je Szafnauer.

Potencijalna naznaka novih zavrzlama svakako je činjenica da se sam Piastri još uvijek nigdje nije oglasio o vožnji za Alpine, već je Alpine objavio samo ovu kratku poruku, bez ijedne Piastrijeve izjave. Unatoč vremenskoj razlici između Europe i Australije na koju se Szafnauer osvrnuo kod priče o tome da se nije čuo s Webberom, pomalo je čudno da se momčad nije uskladila s vozačem oko objave tako bitne vijesti.

Ostaje nam za vidjeti čeka li nas novi slučaj Alexa Paloua, IndyCar prvaka koji je nedavno doživio sličnu situaciju – njegova trenutna momčad Chip Ganassi Racing objavila je kako su iskoristili opciju produljenja ugovora za 2023., da bi Španjolac nekoliko minuta kasnije demantirao tu vijest, a baš McLaren, koji bi i ovdje mogao biti sporan, objavio da ga je potpisao za narednu sezonu. Njihov slučaj završio je na sudu.


Odgovor

14 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Pokrali McLaren :D



    1
    1

    0
  2. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Sretno Oscar !!
    Čekamo Drugovica i Pourchaira !!



    4
    4

    0
  3. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Ipak se isplatilo odraditi apsolventsku.
    Super auto za započet karijeru u F1.
    Odmah u vatru i borba za bodove.
    Ocon će biti dobra referenca za njega.
    Sretno



    4
    3

    1
  4. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži
    x1

    Odlične vijesti!

    Piastri je klasan mladi vozač budućnosti, a Alpine će moći preusmjeriti oko 20 milijuna eura koje su godišnje bacali na Alonsa koji im je uzvratio s par dobrih utrka, medijskim ratom i neprofesionalnim odlaskom bez najave

    Zapravo, ako drže do sebe trebaju Alonsu odmah dati otkaz kao što je Ferrari napravio s Prostom



    7
    -7

    14
    • Antonio Giovinazzi
      Osella Prikaži

      Možeš ti voljet Alonsa ili ne, ali reći da je Alpine bacao novac na njega je apsurdno. Čovjek je u ovih sezonu i pol vozio sasvim korektno, imao i više nego par dobrih utrka s bolidom koji je takav kakav je. Uz to, jednom se popeo na podij, a – budimo realni (rekao bi Kazo) – direktni je ‘krivac’ za jedinu pobjedu momčadi dosad nakon, mećimo ribrendinga (Gazda 😀) u Alpine. Da nije bilo njega ne bi Ocon došao do pobjede na Hungaroringu.

      Da ne govorim koliko je marketinški isplativo imati Alonsa u momčadi. Dvostruki je svjetski prvak te je svakako jedno od najprepoznatljivijih lica Formule 1. Netko tko uopće ne prati F1 vrlo vjerojatno zna tko je Alonso. Također, njegovo ime je više nego pomoglo u povećanju prodaje cestovnih modela Alpinea. Sponzore i ostalo neću niti spominjati.

      Da zaključim ovaj komentar, gledano s vozačke, a i marketinške strane, sigurno nisu uzaludno bacali novce na Alonsa.



      26
      25

      1
    • Fernando Alonso
      Kimi Prikaži

      Tako je, Alonsu otkaz i umjesto njega nek vozi Otmar. Ocon – Szafnauer postava za ostatak 2022



      5
      5

      0
  5. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Drama: Piastri upravo na Instagramu javlja da neće voziti za Alpine iduće godine!

    Ma moraš voljeti ovaj cirkus



    11
    10

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.